Maasland: het groen van de bossen, het water van de Maas, de bezienswaardige plekken

Ga op verkenning in het Maasland en laat je verrassen

Maaseik is een fantastische stad in het Maasland. Een stad die elk seizoen leeft en bezoekers met open armen ontvangt. Het is amper te geloven dat op zo’n kleine oppervlakte zovéél historische gebouwen en monumenten te bewonderen zijn. En wil je er een extra lange dag van maken, dan verken je gewoon het omliggende landschap met de fiets. Met knooppunten als leidraad tekenden we een fietstraject uit rond Maaseik, niet meer dan 25 kilometer, dus best haalbaar voor iedereen. Je komt dan ook in Kessenich, een vredig dorpje in het uiterste noordoostelijke hoekje van België.  Lees meer

Een dagje Maasland laat je ook meegenieten van de charme en gastvrijheid van haar inwoners.
  •  
  • In Maaseik zal men je met open armen ontvangen 
  • Véél bezienswaardigheden en monumenten in Maaseik te zien
  • Kom in Kessenich, een 'apart'  hoekje van België
  • Op verkenning in en rond de waterburcht Pietersheim
  • Maak kennis met de natuur in Maasland: Hoge Kempen en Mechelse Heide 

Gratis reisgids Maasland?

Gratis reisgids downloaden

Had je al gehoord van de waterburcht Pietersheim? Deze burcht in hartje Lanaken combineert wandel- en fietsmogelijkheden. De burcht en de ontspanningsmogelijkheden er van kan je verkennen voor of na de beweging. Fietsen naar Oud-Rekem en dan naar het Nationaal Park Hoge Kempen over ‘groene’ fietspaden, soms letterlijk dwars door het bos.  Dat kan met onze fietsroute ‘Fietsen Hoge Kempen, groene vlek in Limburg’.  Wandelaars komen aan hun trekken met 8 bewegwijzerde wandelpaden rond de waterburcht.

De Mechelse Heide maakt deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen. Een prima locatie om, weg van de bewoonde wereld, te genieten van bos- en zandwegen, ‘n mooi uitzicht op een hoge heuvel, en van de bloeiende heide tijdens het seizoen. Afspraak hiervoor in Maasmechelen. Zo zie je maar, Maasland is top wat betreft gezonde, onthaastende sportieve ontspanningsmogelijkheden.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Maasland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maasland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info