Maasland: wandelend genieten van de natuur bij de Maas, park Hoge Kempen en enkele Maasdorpjes

Download de wandelroutes en verken het Maasland te voet

Er biedt zich een waaier aan mogelijkheden aan wil je wandelend het Maasland verkennen. Kies voor de natuur met wandelroutes in lusvorm in het nationaal park Hoge Kempen. Vertrekplaatsen aan Mechelse Heide (Maasmechelen) en Kattevennen (Genk). Bewegwijzerde wandelpaden laten je genieten van bos, heide, zandwegen, verrassende panorama's, waterplassen, themawandelingen, ...   

Kies uit wandelen in de vrije natuur, in dorpjes of in een stad. Maasland heeft voor elk wat wils.  
  •  
  • Wandelen in bos, heide en zand in Mechelse Heide
  • Stappen op een vlonderpad of een blotevoetenpad, alles kan
  • Verken het historische hart van Maaseik
  • Maak kennis met Oud-Rekem en Kessenich
Gratis reisgids downloaden

(inclusief ideeën voor wandelingen)

Hoge Kempen 

Mechelse Heide: bos, heide, hellingen

Mechelse Heide is één van de zes toegangspoorten tot het nationaal park Hoge Kempen. Je vindt er verschillende wandelpaden, gemarkeerd met kleuren en symbolen. Een mix van bos, heide, waterplassen, golvend terrein zorgen er voor een uniek wandelgebied.

Kattevennen: bossen, vlonderpad

Bij deze toegangspoort tot het park Hoge Kempen is een bezoekerscentrum, kan je op ontdekkingstocht in het heelal in de Cosmodrome, zijn er themawandelingen rond planeten en stenen. Maar je kan ook gewoon meteen starten voor een wandeling met wegwijzers op paaltjes.

Lietenberg: blotevoetenpad, bijencentrum

Het Blotevoetenpad bevindt zich op de site Lietenberg, nog een toegangspoort tot het park Hoge Kempen. Behalve stappen op blote voeten, kan je je kennis over bijen en insecten bijspijkeren in een bezoekerscentrum. Wandelend verken je Lietenberg via bewegwijzerde wandelpaden.    

Maaseik

Maaseik is zo'n typisch gezellige Limburgse stad waar je graag enkele uren zal slijten. Hier bevinden zich historische bezienswaardigheden op de Markt, oude gevels, de oudste apotheek van het land, de Catharinakerk, het museum John Selbach, nog andere kerken, ... Met een stadswandeling loodsen we je er rond.   

Oud-Rekem

In Oud-Rekem kan je de Spijkerwandeling doen, slechts 2,2 kilometer met onderweg infoborden bij elke bezienswaardigheid. Een plannetje kan je afhalen in het Toeristisch Infokantoor.       

Kessenich

Kessenich behoort tot Kinrooi. De tijd lijkt er stil te staan. Maak een korte wandeling in het meest noordoostelijke dorp van België.

Reviews en beoordelingen Wandelroutes Maasland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wandelroutes Maasland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info