Thüringen: voor liefhebbers van cultuur en natuur

Ontdek de redenen voor een bezoek aan bezienswaardigheden van Thüringen

Thüringen ligt centraal in Duitsland en wordt wel eens het groene hart van Duitsland genoemd. Volkomen terecht als je het aanbod aan natuurparken, wouden, rivieren, berglandschappen, ... beziet. Wandelen en of fietsen in deze regio is de beste manier om ervan te genieten. Bezienswaardigheden zijn er talrijk. Een brede waaier aan cultureel erfgoed vinden we in overvloed in steden als Erfurt, Eisenach, Gotha, Jena en Weimar. Een stadsbezoek brengt getuigen van passages in het land van Thüringen van beroemdheden als J.S. Bach, Goethe en Schiller.  Lees meer

  •  
  • Ontdek het geografische midden Duitsland
  • Thüringen: het groene hart vol natuurschoon
  • Verken groot aanbod fiets- en wandelwegen
  • Bezoek plaatsen waar Bach, Luther, Goethe e.a. verbleven
  • Verken samen met ons vijf steden
Ontdek hotelpromoties

Waarom Thüringen vraag je zich wellicht af? Daar zijn verschillende redenen voor, zoals het enorme aanbod aan natuurparken en de concentratie van cultuursteden. Een rijk gevarieerd landschap met bergen van bijna duizend meter hoog, ontelbare weiden en eindeloze wouden en natuurparken, talrijke beken, rivieren en meren: dat en nog veel meer is Thüringen, het groene hart van Duitsland. Het aanbod aan wandelwegen is enorm: 16.000 km en dan hebben we het nog niet gehad over de vele fietsroutes.

Thüringen is het geografische midden van Duitsland en is ook de regio van burchten en kastelen: bijna 400. J.S.Bach, Martin Luther, Goethe en Schiller zijn klinkende namen die hier een belangrijk deel van hun werken hebben gerealiseerd. Uiteraard word je bij een stadsbezoek hiermee geconfronteerd.

Bij de voorstelling van deze regio beperken we ons tot vijf steden die op één aslijn liggen: Erfurt, Weimar, Eisenach, Gotha en Jena. Goethe en Schiller ontmoeten we in Weimar, J.S.Bach daarentegen, heeft meer rondgereisd in Thüringen. Het aanbod aan groen gaan we verkennen met de fiets of te voet. Geest en lichaam kunnen we laten verzorgen in de vele kuuroorden.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Thüringen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Thüringen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info