Erfurt, hoofdstad van Thüringen

Maak kennis met bezienswaardigheden van Erfurt

Erfurt is niet alleen de hoofdstad van de deelstaat Thüringen. Het is een bruisende stad met veel evenementen en bezienswaardigheden. Uniek in die rij is het kerkenduo, Mariendom en de Severikirche, twee kerken die zij aan zij zijn gebouwd. Als je meer wil weten over het kloosterleven van de predikant en theoloog Maarten Luther, bezoek dan de expositie over hem in het Augustinerkloster. Een aanrader is ook het Gartenbaumuseum, waar je een permanente tentoonstelling vindt over de tuinen van de wereld en een steeds wisselende expositie over kunst in de tuinbouw. En liep je al eerder over een brug die volgebouwd staat met bewoonde huizen? De Kraemerbrücke is de langste bewoonde brug van Europa (120 m).  Lees meer

  •  
  • Stap een uniek 'kerkenduo' binnen
  • Loop tussen de huizen op een bewoonde brug
  • Bezoek een wereldtuin en een tuinmuseum 
  • Breng bezoek aan expositie over Maarten Luther  
  • Ontdek nog meer musea en bezienswaardigheden
Ontdek hotelpromoties

Mariendom en St. Severikirche

De bouw van de Dom gaat terug tot Bonifatius (742). Beide kerken zijn naast elkaar gebouwd en zijn hierdoor uniek in Duitsland. Tijdens de zomer worden op de monumentale trap de Domstufenfestspiele georganiseerd.

Kraemerbrücke

Een stenen brug uit 1325 die volledig bebouwd is met huizen. Als je tussen de woningen wandelt zie je niet dat deze op een brug werden gebouwd. De brug is 120 meter lang en telt nu 32 huizen (vroeger: 62). Je vindt er galerijen, winkeltjes met souvenirs, keramiek, houtsnijwerk enz. 

Gartenbaumuseum 

Dit bestaat uit een tuinbouwmuseum en een wereldtuin en bevindt zich in de Cyriaksburg. Met één toegangskaartje kom je zowel in de tuin als in het museum. Er is een permanente tentoonstelling (Tuinen van de wereld) en een steeds wisselende expositie rond kunst in de tuinbouw. Meer info vind je op www.gartenbaumuseum.de

Augustinerkloster

Dit klooster heeft een belangrijke monnik gekend: Maarten Luther. Hij trad in bij de Augustijnen in 1505. Je kan in dit klooster nog zijn 'cel' of kamer zien en een expositie over zijn tijd als student en monnik in dit klooster.

Festung Petersberg

Deze citadel kan je alleen bezoeken met een rondleiding. Zo kom je ook in de ondergrondse gangen terecht. Een echt labyrint dat je verkent met een fakkel.
Het is een stadsvesting die zo goed als intact is bewaard gebleven.

Erfurt heeft ook nog vele ander musea en monumenten. Op hun website vind je een compleet overzicht met praktische gegevens.

Reviews en beoordelingen Erfurt

Heb je zelf tips of opmerkingen over Erfurt? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info