Thüringen: Eisenach, waar de wieg van J.S. Bach stond

Ontdek waarom je Eisenach zou bezoeken

Eisenach in het westen van de deelstaat Thüringen, is een bezoek zeker waard. Eisenach is de geboortestad van Johann Sebasian Bach. Logisch dat veel bezienswaardigheden een link hebben met de beroemde componist en musicus. Je kan er ondermeer het Bachhaus bezoeken. De kerkreformator en theoloog Maarten Luther zou in Eisenach enkele jaren studeren. Het Lutherhaus is ingericht als een museum. De Georgenkirche heeft een band met beide bekendheden. Bach zong er als jonge knaap in het jongenskoor terwijl Luther er binnenliep om zijn eerste preken te houden.  Lees meer

  •  
  • Geboortestad van J.S. Bach
  • Bezoek het Bachhaus 
  • Ga op ontdekking in de Wartburg
  • Stap de Georgenkirche binnen
  • Bezoek het Lutherhaus museum
Ontdek hotelpromoties

De geboortestad van Johann Sebastian Bach, vele bezoeksobjecten staan dan ook in het teken van deze beroemde musicus. Maar er zijn ook twee andere belangrijke zaken te zien.

Wartburg

Dit kasteel is één van de toeristische hoogtepunten van Thüringen. Het is opgenomen als Werelderfgoed van de Unesco. De bouw gaat terug tot de 11de eeuw en wordt beschouwd als een voorbeeld van Duitse bouwkunst uit de Middeleeuwen.

Lutherhaus

De kerkhervormer Maarten Luther ging in Eisenach op school en vertaalde later in de Wartburg de bijbel in de Duitse taal. Luther liep immers school in het latijn en woonde in dit huis. Hier is nu een museum ingericht over het leven van deze beroemde figuur.

J.S.Bach

Informatie J.S.Bach: www.bachhaus.de

J.S.Bach werd geboren op 21 maart 1685 en gedoopt in de Georgenkirche. Muziek werd hem met de papfles ingegeven en het was dan ook logisch dat hij vroeg begon viool te spelen en zijn stem liet horen in het jongenskoor. Hij verbleef er tot zijn tiende levensjaar, het ogenblik dat zijn ouders stierven.

In Eisenach is er nu een museum, het Bachhaus, dat volledig in het teken van hun beroemde inwoner staat. De Georgenkirche, waar zijn kinderstem meermaals de kerkgangers met verstomming sloeg, kan je ook bezoeken.

Meer info en praktische gegevens op www.eisenach-tourist.de

Reviews en beoordelingen Eisenach

Heb je zelf tips of opmerkingen over Eisenach? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info