Nog meer bezienswaardigheden in Voeren

Hoogtepunt is de Commanderie in Sint-Pieters-Voeren

In St. Pieters-Voeren staat de vroegere Kommanderij van de Teutoonse Orde. Deze werd in 1242 gesticht, maar het huidige gebouw dateert uit de 17de eeuw. Aan de Commanderie is een forellenkwekerij verbonden. Het gebouw zelf is niet te bezoeken maar het is prachtig om er omheen te wandelen en te genieten van een drankje aan de waterkant. De forellenkwekerij daarentegen is wel open voor bezoekers. Er is toegangsgeld te betalen. Steeds open tijdens de weekends en in de zomermaanden ook tijdens de week.  Lees meer

Een bezoek aan de Commanderie moet zeker bovenaan je agenda staan.
  •  
  • Geniet van de pracht van de Commanderie
  • Bezoek de forellenkwekerij
  • Lees de geschiedenis van de elektrische afsluiting tijdens de Eerste Wereldoorlog
  • Speel een partijtje boerengolf
  • Wandel in het Natuurreservaat Altenbroek
  • Ontdek de vele wegkruisen
Gratis reisgids downloaden

Commanderie

Adres: Commanderie of Veld in Sint-Pieters-Voeren
Gps-coördinaten:  N 50°44’16.2”     E 005°49’17.5”
Website: www.commanderie.be

Wegkruisen

Wegkruisen zijn opvallend aanwezig in het Voerense landschap, zowel metalen als houten exemplaren. Ze wijzen op een lokaal sterk verankerde uiting van godsvrucht uit de 19de eeuw. Er zijn ook nog oudere stenen kruisen, die al in de 16de eeuw in het landschap opdoken, meestal met de functie van “ongelukskruis” aan een wegsplitsing.

Natuurreservaat Altenbroek

Natuurreservaat Altenbroek omvat 160 hectare in ’s Gravenvoeren en daarnaast ook nog 25 hectare in de Nederlandse gemeente Noorbeek. De naam Altenbroek is afkomstig van het kasteeldomein te midden van deze natuurpracht. Een opvallende karakteristiek van het landschap is de aanwezigheid van asymmetrische dalen, waarbij de steile zuidwaarts gerichte hellingen veel meer zonlicht ontvangen dan de andere; een verschil dat zich ook uit in de plantengroei. Neem je tijd om op een relatief kleine oppervlakte een grote hoeveelheid aan kleine landschapselementen te ontdekken: holle wegen, houtkanten, graften, poelen en bronnen, maar ook hoogstam boomgaarden en beekjes.

Boerengolf

Adres: Varn Straat 5, Teuven
Gps-coördinaten: N 50°45’04.2”     E 005°51’54.4”
Het spel bestaat erin om net zoals bij gewone golf, een parcours af te leggen. Je krijgt een grote bal en een stok dat eerder op een grote hamer lijkt. Plezier gegarandeerd maar zorg er wel voor dat je uw plaatsje reserveert. Op hun website zie je alvast een filmpje hoe het allemaal verloopt. Alle informatie op www.greenvalley.be.

Elektrische afsluiting WO I

Dit bevindt zich op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië, net op het ogenblik dat je van Teuven naar kasteel Beusdael rijdt en uit het bos komt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was er hier een netwerk van hoogspanningsdraden gespannen die moesten voorkomen dat men van bezet Duits gebied naar het neutrale vrije Nederland zou vluchten. De versperring was zo'n 2 meter hoog. Zoals steeds waren de mensen zeer inventief om te vluchten: met de polsstok over de draden springen, een houten ton tussen de draden spannen om een opening te krijgen ... velen echter, volgens sommige bronnen 3000, vonden hier de dood.

Reviews en beoordelingen Nog meer bezienswaardigheden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Nog meer bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Vandenberghe Eddy3 augustus 2019

Mooi handige gids met goede uitleg handige plannetjes en mooi foto’s

Rudy D'Haese8 mei 2019

Zeer nuttig; talrijke tips. Ook voor activiteiten en bezoenswaardigheden bij minder weer.

Karel van Bergen15 december 2016

Reisgids met zeer veel bruikbare info. Zowel voor uitstappen met wagen, fiets of te voet. Korte wandeling vanuit 's Gravenvoeren: mooie route en goede beschrijving. Bezoek aan Commanderie is aanrader. Gratis mits horecabezoek. Eenvoudige accommodatie maar lekkere forel op het bord.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info