Waasland: verkenning van veel natuur en beetje cultuur

Ga voor een leuke kennismaking op stap in het Waasland

Kreken, polders, bossen, vaartjes, verrassend erfgoed. Het is een bondige samenvatting van wat het Waasland is. Om goed te proeven van het groene Waasland moet je … op stroperstocht. Nu ja, zo heet toch het bos (Stropersbos) waar we je een eindje laten in stappen op onze luswandeling in Stekene. Met de fietsroute met start en aankomst in Stekene  kom je trouwens ook langs het Stropersbos. We doen op dat traject zelfs een stukje Nederland aan want we (sch)rijden even de grens over naar het gezellige Hulst.  Lees meer

Genieten van de bossen, de waterplassen, de polders, het culturele erfgoed en stiltgebieden in het Waasland.
  •  
  • Kastelen kijken in het Waasland
  • Ontdek wat Mercator deed in Kruibeke Rupelmonde
  • Per fiets of te voet zie je méér
  • Geniet van de natuur in Molsbroek
  • Nog meer stiltegebieden ontdekken

Gratis reisgids Waasland?

Gratis reisgids downloaden

Al gehoord van Hof ter Saksen? De waterburcht van Beveren? Je komt ook even in het centrum van Beveren. Kastelen genoeg in het Waasland, bijvoorbeeld in Wissekerke en Bazel heb je er één. En Kruibeke verdient meer aandacht door de aanwezigheid van Mercator. Rupelmonde bezoeken we ook even. De fietsroute Temse-Beveren laat het je allemaal ontdekken.

De fietsroute met start en einde aan het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke brengt je langs de Moervaart tot in Moerbeke en het rustige Mendonk.

Lokeren is op en top een gezellige stad in het Waasland. Leuk om er in rond te stappen en aan de rand ligt het fantastische natuurreservaat Molsbroek. Met de fiets loodsen we je feilloos door dit prachtige stiltegebied of je kan er natuurlijk gewoon gaan rondwandelen en genieten van de waterplassen, de zingende vogels, de rietvelden, … een walhalla voor de natuurliefhebber. Er is ook een bezoekerscentrum.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Waasland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Waasland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info