Waasland: Gratis reisgids downloaden

Nu ook met een stadswandeling in Sint-Niklaas

Wat kan je zoal zien in het Waasland? Ontdek het in de reisgids Waasland, gratis te downloaden. Daarin wordt uitgebreid de mogelijkheden belicht hoe je het Waasland en enkele bezienswaardigheden er van beter kan leren kennen. Je trekt de wandelschoenen aan of springt op je fiets. Onderweg maak je kennis met de natuur én de bezienswaardigheden in en rond Stekene, Beveren, Rupelmonde, Bazel, Sint-Niklaas ... Vaak vind je het culturele erfgoed dicht bij elkaar in een dorp of je kan de natuur in om te genieten van het grote bosgebied rond Stekene, het Stropersbos. Met een wandelroute ga je zelfs even de Belgisch-Nederlandse grens over tot in de Wilde Landen, een prachtig natuurgebied in Zeeland. Lees meer  

Een massa tips voor een aangename kennismaking met het Waasland in de reisgids.
Reisgids Waasland
Waasland: Gratis reisgids downloaden
  • Maak kennis met het Waasland
  • Doe het al wandelend of fietsend
  • Ideeën voor wandel- en fietsroutes
  • Kom in het provinciaal domein Puyenbroek
  • Stappen in het bos, langs heideplekjes, in kasteelparken, ... 
  • Maak een stadswandeling in Sint-Niklaas
Gratis reisgids downloaden

Sint-Niklaas, een wandelroute met de perfecte mix

Dat Sint-Niklaas de grootste markt heeft van België dat wist je wellicht al. Op dat plein van meer dan 3 hectaren starten we onze wandeling met een perfecte mix. We brengen je door twee shoppingstraten, je wandelt langs tientallen kunstwerken, je ziet meerdere pareltjes van art nouveau, rusten kan je in twee stadsparken én uiteraard op een van de vele terrassen. In de voormiddag kan je twee mooie kerken bezoeken én er is nog een museumsite met onder andere een uniek museum over Mercator. Je merkt al dat Sint-Niklaas heel wat troeven heeft om er een leuke uitstap van te maken.

Reviews en beoordelingen Reisgids Waasland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Waasland? Plaats je beoordeling

Jewel17 september 2022

Fijne wandelgids die je ook heel gemakkelijk door Sint-Niklaas voert met een duidelijk (letterlijk) stappenplan en een kort woordje uitleg over de bezienswaardigheden alsook links naar sites die meer uitleg geven voor de hypergeïnteresseerden. De tips over de musea zijn de moeite waard. Wij bezochten met alle plezier het Mercator-museum.

Marlène2 maart 2021

Prima gids, goed uitgelegd en mooi parcours! Heeft ons goed geholpen bij ons bezoek aan de stad Sint Niklaas vorige week. Het was top!

Luc Diependaele30 oktober 2018

Zeer duidelijk en goede beschrijvingen

oscar19 maart 2018

Mooe streek echt te verkennen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info