Wales: ontdek de regio tussen Aberystwyth en Caernarfon

Over Aberystwyth, Machynlleth, Dolgellau, Caernarfon en "Llanfair PG"

Naar Aberystwyth trek je voor de zee en de smalspoortrein. In Machynlleth zijn verleden en toekomst sterk met elkaar verbonden. Een prima uitvalsbasis voor tochten door schitterende natuur is Dolgellau. Caernarfon bezoek je vooral om zijn historische kasteel. Lees meer

 • Hotels Wales & the Cotswolds

  Hotels Wales & the Cotswolds

  Keuze uit meer dan 10.000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Antwerpen-stad, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 49 - Boek nu
 • Aberystwyth is een aangename badplaats
 • Bezoek het Centre for Alternative Technologies
 • Ontdek het kasteel van Caernarfon
 • Het dorp met de langste naam ter wereld ligt in Anglesey
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Aberystwyth is een aangename badplaats aan de kust van de Ierse Zee, met een mooie boulevard, een zandstrand, een winkelcentrum en een historisch kasteel (13de eeuw). Eén van de belangrijkste attracties is een rit van ongeveer een uur met de smalspoortrein door de enig mooie Rheidol vallei. Op enkele honderden meters van het eindpunt liggen drie bruggen boven elkaar over een diepe kloof waarin water naar beneden dondert. De oudste brug staat bekend als “Devil’s Bridge”; ze werd in de 12de eeuw gebouwd door monniken.

Machynlleth is een eeuwenoude marktplaats, waar evenwel ook aandacht is voor de 21ste eeuw. Breng hier zeker een bezoek aan het “Centre for Alternative Technologies”. Bezoekers zijn hier enorm lovend over. Met de wagen arriveer je beneden in een oude steengroeve; van daar kan je met een treintje dat alleen maar door water aangedreven wordt omhoog om in het interessante centrum te bekijken hoe je soms met relatief eenvoudige middelen milieuvriendelijk met onze aarde en de beschikbare energie kan omgaan. Kinderen kunnen hier zelf een en ander uittesten. Uiteraard is er een shop met veel informatie; eten of iets drinken kan in een eigen vegetarisch restaurant.

Boordevol historische bezienswaardigheden is het pittoreske Dolgellau niet. Bijna alle huizen zijn gebouwd met natuursteen, terwijl leien gebruikt worden als dakbedekking. Ooit waren hier 24 goudmijnen maar die zijn weer allemaal gesloten. Het is een aangenaam en rustig plaatsje om te verblijven met tal van mogelijkheden om het schitterende omgevende landschap te verkennen: het Snowdonia National Park is vlakbij. “Cader Idriss”, een berg van bijna negenhonderd meter hoog is relatief gemakkelijk te beklimmen. In ruil voor de geleverde inspanning krijg je boven op de top schitterende uitzichten over Wales.

Meer dan tweeduizend jaar geleden al wierpen de Romeinen versterkingen op in Caernarfon, maar het is toch het indrukwekkende, prachtige kasteel uit de 13de eeuw dat het meeste indruk maakt. Het is een van de talrijke kastelen die de Engelse koning Edward I liet bouwen om de Welshmen onder de knoet te houden. Een wandeling met een gids laat je best kennis maken met de complexiteit van het bouwwerk. Even buiten de nog relatief intacte stadsomwalling liggen de ruïnes van het Romeinse plaatsje Segontium.

Als je in Caernarfon bent kan je makkelijk een overstapje maken naar het schiereiland Anglesey, naar mijn persoonlijke mening het minst Welshe deel van Wales. Talloze toeristen maken evenwel toch de verplaatsing om enkele foto’s te maken in het stationnetje van het dorp met de langste naam ter wereld. We beperken ons hier tot een verkorte versie van de naam: Llanfairpwllgwyngyll. Of nog korter: Llanfair PG.

Reviews en beoordelingen Caernarfon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Caernarfon? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info