Citytrip Cardiff? Ontdek alle info en bezienswaardigheden

Cardiff Castle, National Museum, Millenium Stadium, Norwegian Church en Folk Museum

Een versterkte plaats is Cardiff al heel lang: eerst bouwden de Romeinen er een fort (waarvan nog muren overeind staan) aan de rivier Taft, zo’n duizend jaar later deden de Normandiërs dat nog eens over met een houten fort dat na een paar honderd jaar vervangen werd door een stenen exemplaar. In de 15de eeuw kwam er nog een kasteel bij en op het einde 19de eeuw liet een adellijke excentriekeling er nog een resem gebouwen aan toevoegen. “Cardiff Castle” is meteen ook de belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad. De onmiddellijke omgeving van het kasteel met grote groene oppervlakken is een prettige plaats om wat na te genieten na de historische rondleiding; hetzelfde kan je natuurlijk ook doen in de “Tea Room”. Aansluitend bij de kasteelgronden is er “Bute Park”, waar je kunt wandelen tot aan de rivier Taft. Lees meer

 • Hotels Wales & the Cotswolds

  Hotels Wales & the Cotswolds

  Keuze uit meer dan 10.000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Antwerpen-stad, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 49 - Boek nu
 • Ga eens op citytrip Cardiff
 • Cardiff Castle is dé bezienswaardigheid
 • National Museum Cardiff staat hoog aangeschreven
 • Maak kennis met het oude Wales in het Folk Museum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

National Museum Cardiff 

Niet zo gek ver van het kasteel ligt “Cathays Park” en het “National Museum Cardiff” staat hoog aangeschreven onder de Britse musea, ook al herbergt het een ongewone combinatie van tentoongestelde voorwerpen. Bijhet thema “kunst” tref je een uitgebreide collectie van impressionistische werken, maar verder ook nog meer schilderijen. Daarenboven tref je er tekeningen, beeldhouwwerken, zilverwerk en keramiek van de afgelopen vijfhonderd jaar. Een andere afdeling vat aan met de “big bang” en brengt je door millennia en eeuwen heen tot het landschap van het hedendaagse Wales. Archeologie is een ander belangrijk thema in het museum, net als het dieren- en plantenleven. In de “Glanely Discovery Gallery” tenslotte kunnen jong en oud zelf aan de slag rond eigen voorwerpen of de museumcollectie. Aan de ingang aan de zijde van “Cathays Park” vangt de “Creepy Cardiff Ghost Tour” aan, altijd wel leuk om mee te maken als je griezel- en spokenverhalen wil beleven.

Millenium Stadium

Van een totaal andere orde is het “Millennium Stadium”, dat in vergelijking met het “National Museum” aan de overzijde van “Crdif fCastle” ligt. Je kunt een rondleiding krijgen in dit grote stadion (72.000 zitplaatsen) als er geen sportwedstrijden (voetbal of rugby) of concerten gepland zijn. Houd er rekening mee dat bij rugby dat tapkranen van de 22 stadionbars volop stromen, maar dat er tijdens voetbalwedstrijden geen alcohol mag gedronken worden. “Wales Millennium Centre” biedt cultuur voor iedereen, het is dan ook een echt multimediacenter, waar iedereen welkom is en waar zowel ruimte is voor opera, boeken als hedendaagse kunsten. Gelegen in Cardiff Bay is dit cultuurcentrum gemakkelijk bereikbaar met de wagen en de trein (nabij Cardiff Bay Station).

Shoppen in Cardiff

De stad kende een stevige groeistoot op het einde van de 19de eeuw, vandaar dat er ook tal van huizen uit die tijd zijn. Een uitgelezen gebied om te shoppen is de buurt gevormd door High Street, St. Mary Street en Queen Street, waar er ook diverse galerijen zijn. Vlakbij is het overdekte winkelcentrum “Saint-Davids-Centre”. Uit eten is ook leuk in Cardiff; er is een groot aanbod aan gerechten uit zeer diverse landen. “Forbidden Planet” in Duke Street is een leuke winkel voor liefhebbers van strips en aanverwante, zowel op papier als in elektronische vorm. Op het einde van de 19de eeuw werd High Street Arcade gebouwd, een winkelgalerij met tal van leuke winkeltjes.

Norwegian Church

Voor een mooi uitzicht over de baai van Cardiff trek je naar de “Norwegian Church” of haar omgeving. Ooit werd de bekende auteur Roald Dahl (geboren in Cardiff) gedoopt in deze zeemanskerk, nu is het een kunstencentrum met een aangenaam café. Vlakbij is “Lightship 2000” aangemeerd, zoiets als een varende vuurtoren. In de toren klimmen is toegestaan. In het zeer groene voorstadje Llandaff valt een zeer mooie kathedraal te bewonderen, de geschiedenis ervan gaat terug tot 1130, maar vertoont nu een veelheid aan bouwstijlen. Zowel met de autobus als met de wagen is de omgeving van de kathedraal eenvoudig te bereiken.

Welsh Folk Museum

Ruim 5 km buiten het centrum ligt het “Welsh Folk Museum” op het domein van St. Fagans Castle, in het gelijknamige dorpje. In dit openluchtmuseum maak je kennis met het Wales van eertijds via een veertigtal gebouwen, zoals een school, een kapel, huisjes waar oude ambachten gedemonstreerd worden, … Her en der lopen dieren die typisch zijn voor het landleven van weleer. In de loop van het jaar gaan hier traditionele activiteiten en festivals door met muziek en dans.

Reviews en beoordelingen Cardiff

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cardiff? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info