Halloween in Wales: spoken en legendes

Vier Halloween met haunted houses, ghost tours en murder mystery evenings

Net als Engeland en Schotland kan je Wales een land van mythen en magie noemen. Overal in het zeer wisselende landschap van Wales tref je prehistorische sites aan met steencirkels, tumuli, enz. Aan grote geschiedkundige figuren en plaatsen zijn tal van legendes verbonden, hét grote voorbeeld: King Arthur. Nauw verbonden met King Arthur is Merlijn, zijn privé-leermeester en tovenaar. Bijna elke, al of niet vervallen, burcht, kasteel en klooster heeft een legende. In oude inns kan je verhalen horen over huisspoken die ’s nachts door de gangen dwalen..Hieronder geven we enkele tips en locaties voor een échte Halloween-ervaring. Lees meer

 • Hotels Wales & the Cotswolds

  Hotels Wales & the Cotswolds

  Keuze uit meer dan 10.000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Antwerpen-stad, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 49 - Boek nu
 • De ultieme Halloween-ervaring in Wales
 • Beleef een "come if you dare"-nacht
 • Volg de Ghost Tour in Plas Mawr
 • Bezoek Gwydir Castle in Llanrwst
 • Doe mee met een Murder Mystery Evening
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De ultieme spookervaring

Als je op zoek bent naar een schoolvoorbeeld van een spookervaring, moet je PLAS TEG (Pontblyddyn, Nr Mold) bezoeken. Het “Jacobean Country House” werd gebouwd rond 1610. Ooit in gebruik als rechtszaal; rechter Jeffries was gevreesd voor zijn veroordelingen tot de galg. De huidige eigenares, Cornelia Bayley, kocht het in vervallen toestand in 1986, restaureerde het volledig en richtte de kamers in met spullen van antiek- en brocantemarkten. Het ligt langs een verlaten landweg, omgeven door hoge bomen. Door de vensterramen ziet men de eerder schaarse verlichting branden. Cornelia Bayley woont hier gans alleen; haar excentrieke verschijning past volledig in wat de Engelsen een “haunted house” noemen.

Overal waar men komt kraakt de plankenvloer, maken de kastdeuren een schurend geluid, hoor je mysterieuze geluiden, springen zwarte katten voor je voeten. Soms voel je iemands aanwezigheid zonder te zien. In de bijkeuken vliegen de papegaaien je om de oren. Een vijftiental “huisspoken”(vorige bewoners, waaronder rechter Jeffries) laten zich hier horen of voelen. Individueel bezoek kan enkel op zondag. Overnachten kan je er soms ook, maar de antieke slaapkamers hebben noch lopend water noch sanitair. Regelmatig worden hier “vigils” of nachtwaken georganiseerd. Zo kan je hier op 27 oktober van 20.30 u tot 03.00 u een “come if you dare” nacht gehouden. Rillingen gegarandeerd.

Plas Mawr in Conwy

In “Great Mansion”, gebouwd in Hollandse stijl in de 16e eeuw, kan je een tentoonstelling rond de geneeskunde in de 16e eeuw bezoeken. Ooit was de jonge dokter Dick daar aanwezig bij een bevalling, die noodlottig afliep voor moeder en baby. De dokter was zo bang voor de reactie van de echtgenoot dat hij trachtte te vluchten via de schoorsteen maar hij stikte erin. Soms hoor je nog zijn hulpgeroep…..

In Conwy worden op maan- en woensdagavond “ghost tours” georganiseerd.

Gwydir Castle bij Llanrwst

In Conwy Valley vindt je dit juweeltje van een kasteel. Gwydir Castle werd gebouwd in de 15° eeuw in Tudorstijl. De huidige eigenaars restaureerden het gebouw prachtig en richtten ook twee gastenverblijven in. In het park, stijl Hollandse Tuin, met Libanese ceders aangeplant in 1625, kan je een frisse neus halen, want een dame in ’t grijs dwaalt in het kasteel rond met de geur van bedorven vlees. Eén van de vroegere kasteelheren had een verhouding met een jong dienstmeisje, die de affaire dreigde uit te brengen. Hij doodde haar en metselde het lichaam in bij de schouw, vandaar…

Rossett Hall Hotel in Rossett

Een gedeelte van het Rossett Hall Hotel in Rossett nabij Chester is nog in 18e eeuwse stijl. Een monumentale houten trap werd er gebouwd door een uitgeweken Vlaamse architect. Af en toe dwaalt er ’s nachts nog de geest van de jong overleden dochter van de toenmalige eigenaar rond. In het dorp heeft deze Vlaamse bouwmeester nog enkele cottages gebouwd, elk van deze huizen heeft in de gevel een kruis …. om de boze geesten te verdrijven. In het hotel worden regelmatig “Murder Mystery Evenings” georganiseerd.

Een land van legendes

Treed in de voetsporen van King Arthur en Merlin: de Keltische geschiedenis is er één van mysteries en epische verhalen, een ideale voedingsbodem voor verteltradities. Zo kan je een meerdaagse verkenningstocht maken naar de al of niet vermeende verblijfplaatsen en strijdtonelen van deze Keltische koning en zijn ridders, van hun zoektocht naar de Heilige Graal, van hun gevechten met reuzen, enz.

Reviews en beoordelingen Halloween

Heb je zelf tips of opmerkingen over Halloween? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info