Boedapest baden en kuuroorden bezoeken?

Niet minder dan 50 baden, adressen van de belangrijkste baden en kuuroorden

Al 2000 jaar heeft de mens weet van de helende kracht van het water van de thermale baden in Budapest. De grote doorbraak van de badcultuur kwam er onder het Ottomaans bestuur (1541-1683). Vandaag zijn er meerdere tientallen baden in de stad.

Een bezoek aan een badhuis in Budapest is meer dan een helende en sociale gebeurtenis. Je gaat er ook om te genieten van de architectuur, de geschiedenis en beslist ook voor de sfeer. In de thermische baden zijn mannen en vrouwen gescheiden, soms zijn er aparte dagen voor beide seksen. De bijhorende zwembaden zijn gemengd. Lees meer

 • Bezoek een van de meest befaamde thermale bronnen
 • Dagelijks borrelen miljoenen liters warm water uit de grond
 • Goed voor gewrichten, spieren en astma
 • Reeds meer dan 2000 jaar thermale baden in Budapest
 • Grote populariteit sedert de Turkse overheersing
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids Hongarije voor € 10

Dompelen we ons even onder in enkele van de meest befaamde baden? Op Széchenyi na bevinden alle gerenommeerde badhuizen zich in Buda.

 • Gellért Gyogyfürdö, Kelenhegy utca 4-6
  Niet alleen het meest toeristische badhuis, maar mogelijk ook het duurste. Hier bewonder je vooral het art nouveau interieur. Het badhuis, met zowel zwembad als thermale baden, hoort bij het gelijknamige hotel, maar is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. Geopend in 1918. 
 • Rudas Gyogyfürdö, Dobrentei tèr 9 
  Dit badhuis, bij de Elisabethbrug, is een van de weinige dat nog dateert uit de Turkse tijd. Bij de renovatie in 2005 werd de sfeerbepalende  oorspronkelijke koepel behouden. In datzelfde jaar werden de baden één dag per week geopend voor vrouwen, onder stevig mannelijk protest.
 • Széchenyi Gyogyfürdö, Állatkerti körút 11 
  Wellicht is dit het grootste van de badhuizen en volgens kenners ook het meest gezellige. In het neobarok decor geniet iedereen van het warme water. Hier vandaan komen meestal de foto’s met schaakspelers in het water. De neobarok baden dateren uit 1913, het zwembad uit 1927. 

Reviews en beoordelingen Baden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Baden? Plaats je beoordeling

dendauw8 april 2017

Top!! de tweede stad waarvoor we ze gebruiken en opnieuw top. Leuke wandelingen met de essentie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info