Boedapest: uitstap naar de Donauknie

Geniet van prachtige uitzichten

Als je voor meerdere dagen in Boedapest bent kunnen we je zeker een dagexcursie langs de Donau aanraden. Er zijn meerdere excursiebureaus in de stad die dit organiseren of je kunt wellicht ook terecht bij de receptie in het hotel voor boekingen. Lees meer

Ontsnap aan de drukte van de stad en kom tot rust bij de Donauknie.
  • Doe de uitstap naar de Donauknie
  • Maak een boottocht op de Donau
  • Geniet van het uitzicht op de Viségradburcht
  • Bezoek het historisch stadje Szentendre
  • Wandel door het Nationaal Openluchtmuseum en ontdek de vroegere levenswijze op het platteland
Gratis reisgids downloaden

Per boot, auto of bus

Als je voor meerdere dagen in Budapest bent kunnen we je zeker een dagexcursie langs de Donau aanraden. Er zijn meerdere excursiebureaus in de stad die dit organiseren, je kunt wellicht ook terecht bij de receptie in het hotel voor boekingen. Er zijn 2 manieren om dit te doen: op het water of via de weg. Tijdens een boottocht op de Donau kom je niet alleen tot rust, maar kan je ook genieten van het uitzicht. Ga je met de wagen of per autocar dan kan je wel meerdere bezoeken afleggen en genieten van het prachtige panorama van op de Viségradburcht, in het dorpje Viségrad. Het hoogtepunt van deze uitstap is en blijft de Donauknie of Dunakanyar. Met de boot doe je er ongeveer drie uur over tot aan dit natuurwonder, met de auto ongeveer anderhalf uur vanuit het centrum van Boedapest. We geven je een aantal tips mee die een bezoek waard zijn, te beginnen met deze die het dichtst bij Boedapest gelegen zijn.
Adres Viségrad burcht: even buiten het dorp Viségrad, 40 km ten noorden van Boedapest
Gesloten: maandag

De Donauknie

Dit moet het hoogtepunt zijn van een excursie op of naast de Donau. Zowel vanop de boot of van op de oevers kan je genieten van een uniek uitzicht. Wil je het landschap vanuit de hoogte bekijken bezoek dan de burcht Viségrad. Deze burcht werd niet alleen gebouwd uit strategisch oogpunt maar ook voor het prachtige uitzicht over deze unieke bocht van de Donau. Daar kan je nu ook van genieten na een korte maar felle klimpartij. In de burcht is er een museum ondergebracht over de functie van dit gebouw en zijn voormalige bewoners. Sommige rondvaartboten meren hier aan om je de gelegenheid te geven de klim naar de burcht te maken, zeker doen!

Szentendre 

Dit is een historisch stadje met een mooie oude stadskern. Het meest bezienswaardige is het stadsplein Fö Tér. Meteen word je ook geconfronteerd met de commercialisering van de oude gebouwen die voortaan dienst doen als winkel of restaurant. Wil je de toeristenstroom ontwijken bezoek dan het keramiekmuseum van Margit Kovacs. Deze kunstenares uit de 20ste eeuw ontwierp een bijzondere collectie beelden die je in het Kovacs Margit Muzeum kan bewonderen.
Kovacs Margit Muzeum
Adres: Vastagh György utca 1, Szentendre

Een paar kilometers buiten het centrum ligt het Nationaal Openluchtmuseum (Szabadtéri Néprajzi Muzeum). Zoals in elk openluchtmuseum krijg je hier een beeld van hoe de levenswijze was op het Hongaarse platteland tijdens de voorbije eeuwen.
Adres: Sztaravodai ut, Szentendre
Gesloten: tussen 16 januari en 31 maart en tussen 1 november en 10 december

Reviews en beoordelingen Donauknie

Heb je zelf tips of opmerkingen over Boedapest: uitstap naar de Donauknie? Plaats je beoordeling

De Gelder3 juni 2016

Sprookjesachtige omgeving met een stevig brokje natuur en cultuur. Mooi fort om te bezoeken met in de zomer shows. Prachtig meer!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info