Gratis reisgids Boedapest downloaden

Mis niets tijdens je bezoek aan Boedapest, prachtige stad aan de Donau

Met deze gratis reisgids wandel je door het prachtige Boedapest. Onze wandelroute brengt je langs alle hoogtepunten van de stad. Op beide oevers van de Donau ontdek je bijzondere bezienswaardigheden. En achteraf kun je genieten van een van de koffiehuizen en warmwaterbaden. Lees meer

Download onze gratis reisgids en maak een prachtige wandeling door Boedapest.
Reisgids Boedapest
Gratis reisgids Boedapest downloaden
  • Ontdek bekende en onbekende plekjes in Budapest
  • Uitgebreide informatie over de Burchtheuvel
  • Bevat een uitgestippelde stadswandeling langs de Donau
  • Kom langs alle hoogtepunten van de stad
  • Boordevol toeristische tips, betrouwbaar en 100% gratis
  • Tips voor de baden en koffiehuizen
  • Hoogtepunten langs de Donau voor een excursie
Gratis reisgids downloaden
Foto's: iStockphoto.com

In onze gratis reisgids vind je alle nodige informatie om een geslaagde citytrip Boedapest te maken. Je vindt er informatie over bezienswaardigheden en een gratis stadswandeling door Pest. Deze wandeling brengt je in een keer langs alle hoogtepunten van de stad. Ideaal als je weinig tijd hebt om de stad te bezoeken, maar toch niets over wilt slaan.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden:

De Basiliek

In 1851 werd de bouw van de grootste kerk van Boedapest gestart, naar een ontwerp van Jozsef Hild, maar het duurde ruim een halve eeuw eer de kerk voltooid was. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Waar je ook loopt in de stad, ongeveer overal heb je zicht op de 96 m hoge koepel. De grote toren vooraan, met een uitkijkplatform op 65 m hoogte, is een tweede opvallend kenmerk. Als je binnentreedt via de massieve deur van de hoofdingang (naast de toren) heb je een goed overzicht van het interieur, met boven het hoofdaltaar een beeld van de heilige koning. Aan de linkerzijde, in de Heilige Rechterhandkapel (Szent jobb kapolna), bevindt zich een van de meest vereerde voorwerpen: de gemummificeerde onderarm van koning Stefanus.

De Burcht

De burcht van Budapest, die zo'n 50 meter boven de Donau uitsteekt, bestaat uit 2 delen: het koninklijk paleis (Budavari Palota) en de wijk (Varnegyed). Het koninklijk paleis dat je nu te zien krijgt dateert uit het einde van de 19e eeuw. Na een klim, te voet of met de tandradbaan, kan je genieten van een prachtig uitzicht over het stadsdeel Pest.

Het Parlement

Dit indrukwekkende gebouw werd gebouwd in 1885 en is geïnspireerd op het Britse Parlementsgebouw. Het ligt aan de linkeroever van de Donau en heeft prachtige uitzichten op de stad. Het Huis van Afgevaardigden houdt hier regelmatig zitting en er worden vaak staatshoofden en andere belangrijke gasten ontvangen.

Reviews en beoordelingen Reisgids Boedapest

Heb je zelf tips of opmerkingen over Boedapest: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Rika soubry13 januari 2019

Super vakantie, heel goede reisgids ontvangen. Dankjewel Rika en Jan

evy7 januari 2019

Zeer duidelijke, overzichtelijke gids!

dominique botty16 december 2018

telkens wij een citytrip doen, gebruiken wij de gratis reisgids van jullie, die bevat interessante informatie en is heel handig in gebruik, van elk reis hebben we al een mooi kaftje met jullie reisgids in

Hans van de Wetering25 november 2018

Leuke wandeling om zowel Pest als Boedapest te verkennen.

Jeroen 20 oktober 2018

Normaal gesproken koop ik meestal een reisboekje van de stad die ik bezoek. Ik was van plan om op Schiphol een boekje van, in dit geval, Boedapest te kopen, maar die waren er niet. Ik heb toen jullie reisgids online gevonden en deze gedownload. Ik was erg blij met de duidelijke beschrijvingen en de tips. Hierdoor had ik snel een overzicht van de de dingen die ik wilde gaan zien. Bedankt hiervoor!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info