Gratis reisgids Boedapest downloaden

Mis niets tijdens je bezoek aan Boedapest, prachtige stad aan de Donau

Met deze gratis reisgids wandel je door het prachtige Boedapest. Onze wandelroute brengt je langs alle hoogtepunten van de stad. Op beide oevers van de Donau ontdek je bijzondere bezienswaardigheden. En achteraf kun je genieten van een van de koffiehuizen en warmwaterbaden. Lees meer

Download onze gratis reisgids en maak een prachtige wandeling door Boedapest.
Reisgids Boedapest
Gratis reisgids Boedapest downloaden
  • Ontdek bekende en onbekende plekjes in Budapest
  • Uitgebreide informatie over de Burchtheuvel
  • Bevat een uitgestippelde stadswandeling langs de Donau
  • Kom langs alle hoogtepunten van de stad
  • Boordevol toeristische tips, betrouwbaar en 100% gratis
  • Tips voor de baden en koffiehuizen
  • Hoogtepunten langs de Donau voor een excursie
Gratis reisgids downloaden
Foto's: iStockphoto.com

In onze gratis reisgids vind je alle nodige informatie om een geslaagde citytrip Boedapest te maken. Je vindt er informatie over bezienswaardigheden en een gratis stadswandeling door Pest. Deze wandeling brengt je in een keer langs alle hoogtepunten van de stad. Ideaal als je weinig tijd hebt om de stad te bezoeken, maar toch niets over wilt slaan.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden:

De Basiliek

In 1851 werd de bouw van de grootste kerk van Boedapest gestart, naar een ontwerp van Jozsef Hild, maar het duurde ruim een halve eeuw eer de kerk voltooid was. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Waar je ook loopt in de stad, ongeveer overal heb je zicht op de 96 m hoge koepel. De grote toren vooraan, met een uitkijkplatform op 65 m hoogte, is een tweede opvallend kenmerk. Als je binnentreedt via de massieve deur van de hoofdingang (naast de toren) heb je een goed overzicht van het interieur, met boven het hoofdaltaar een beeld van de heilige koning. Aan de linkerzijde, in de Heilige Rechterhandkapel (Szent jobb kapolna), bevindt zich een van de meest vereerde voorwerpen: de gemummificeerde onderarm van koning Stefanus.

De Burcht

De burcht van Budapest, die zo'n 50 meter boven de Donau uitsteekt, bestaat uit 2 delen: het koninklijk paleis (Budavari Palota) en de wijk (Varnegyed). Het koninklijk paleis dat je nu te zien krijgt dateert uit het einde van de 19e eeuw. Na een klim, te voet of met de tandradbaan, kan je genieten van een prachtig uitzicht over het stadsdeel Pest.

Het Parlement

Dit indrukwekkende gebouw werd gebouwd in 1885 en is geïnspireerd op het Britse Parlementsgebouw. Het ligt aan de linkeroever van de Donau en heeft prachtige uitzichten op de stad. Het Huis van Afgevaardigden houdt hier regelmatig zitting en er worden vaak staatshoofden en andere belangrijke gasten ontvangen.

Reviews en beoordelingen Reisgids Boedapest

Heb je zelf tips of opmerkingen over Boedapest: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Jo Maes4 juni 2019

Heeft ons goed geholpen om nog een aantal interessante activiteiten te spotten en te reserveren

Evy4 juni 2019

Echt een heel handige reisgids. En de plannen zijn goed te volgen! Veel zien zonder echt verloren te lopen!! Een aanrader, net zoals de andere reisgidsen van Euroreizen.

Evy11 april 2019

De reisgidsen van Euroreizen zijn altijd heel handig. Alles wat je moet weten staat erin. De wandeling is goed uitgestippeld zodat je de bezienswaardigheden allemaal kan zien. Ik ben super tevreden! En blijf ze zeker downloaden als ik ergens naartoe ga. Nu eerst Boedapest en in binnenkort Lissabon. Doe zo verder Euroreizen! 👌👌👌

Frans Reekers1 april 2019

Kort en bondig, en overzichtelijk heel veel bezienswaardigheden.

Sabine 13 maart 2019

Interessante stadswandeling met goede info over de vele bezienswaardigheden!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info