Citytrip Den Haag: bezienswaardigheden, tips en info

Inspiratie voor een weekendje weg in Den Haag

Met twee wandelingen ontdek je Den Haag van binnen en van buiten. Zo mis je niets tijdens je citytrip. Je hebt keuze uit een 10-tal musea. Ga eens kijken naar de gebouwen van waaruit Nederland politiek wordt bestuurd, naar het Internationaal Gerechtshof van Den Haag. Bezienswaardigheden net buiten het centrum vind je op weg naar de badplaats Scheveningen. Ga Nederland in miniatuur bekijken in het Madurodam. Shoppen kan je in het Statenkwartier. Lees meer

Trek goed voorbereid naar Den Haag met tips en info over de bezienswaardigheden
  • Ontdek het bestuurscentrum van Nederland 
  • Scheveningen: kustgemeente van Den Haag
  • Maak een uitstap naar Madurodam
  • Maak twee stadswandelingen

Gratis reisgids Den Haag?

Gratis reisgids downloaden

Wist je dat Den Haag de meeste bezienswaardigheden heeft per km² in Nederland? Met onze wandelroute krijg je het complete aanbod. Zo ga je 3x shoppen (Vlamingstraat met de passage, Fr. Hendriklaan in het Statenkwartier, Haagsche Entree), kom je langs veel musea met als bekendste het Gemeentemuseum, Panorama Mesdag en het Mauritshuis. Veel oude historische gebouwen zijn er niet maar we brengen je langs prachtige herenhuizen en grote villa’s. Dus geen kasteel als residentie voor de koninklijke familie: Paleis Noordeinde.

Den Haag is het bestuurscentrum van Nederland. Zo kom je langs de gebouwen van de Eerste Kamer in het Binnenhof en het kabinet van de koning. En er is ook nog het Vredespaleis waar het Internationaal Gerechtshof is gehuisvest. Het beloofd dus een veelzijdige wandeling te worden. Alles bezoeken en wandelen in één dag is niet mogelijk vandaar splitsen we het op in twee dagen. Bovendien kan je een extra dag gebruiken voor een bezoek aan Scheveningen met zijn beroemde Pier, het Kurhaus, de Beeldententoonstelling, Sealife, strandbars …En dan is er nog de Haagse Markt, de grootste van Nederland en niet onbelangrijk Madurodam of Nederland in miniatuur.

Leidraad voor een 3-daagse citytrip naar Den Haag

  1. De korte wandeling (4,6 km) in het oude stadscentrum met shopping en 5 musea die je kan bezoeken waaronder het Mauritshuis maar ook het ‘leukere’ gevangenismuseum.
  2. De langere wandeling (7,9 km) die je naar het gedeelte brengt tussen de oude stad en Scheveningen. Te bezoeken: Bezoekerscentrum Vredespaleis (evtl. rondleiding), 5 musea waaronder het Gemeentemuseum en Panorama Mesdag, shopping in het Statenkwartier, op adem komen in de Scheveningse bossen.
  3. Scheveningen: strand, Sealife, Pier, Beelden aan Zee en turen naar het beroemde Kurhaus. Het is allemaal gelegen op een paar honderd meter afstand.
    Meer info in de reisgids na de routekaarten van de wandelingen. Andere mogelijkheden zijn Madurodam, de miniatuurstad en de beroemde Haagse Markt.

Geschiedenis Den Haag

Een jachtgoed in de bossen dat tot de graaf Floris IV van Holland toebehoorde. Méér was die Haghe niet tot in de 13de eeuw. Er kwam een kasteel, waar nu het Binnenhof ligt, en later werd een ridderzaal bijgebouwd. Een andere graaf en zijn gevolg kwam vanuit Haarlem naar die Haghe, dat vanaf dan uitgroeide tot een heus dorp. Door een gebrek aan verdedigingsmuren leed het dorp wel fel onder heel wat plunderingen. Maar vanaf de 17de eeuw keerde het tij. Omdat de zetel van de Staten-Generaal van de Verenigde Provinciën in ’s-Gravenhage kwam, kreeg de stad steeds meer aanzien. Fraaie herenhuizen werden opgetrokken.

In 1795 moet Den Haag de eer van hoofdstad aan Amsterdam laten maar in 1814 komen zowel de regering als het hof terug naar Den Haag doch Amsterdam blijft hoofdstad. Vanaf dan gaat het snel vooruit in de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Vandaag is het na Amsterdam en Rotterdam de derde grootste stad van Nederland qua inwonersaantallen.

Reviews en beoordelingen citytrip Den Haag

Heb je zelf tips of opmerkingen over Den Haag? Plaats je beoordeling

Arie 6 maart 2020

de gids is heel goed voor de eerste informatie maar in de praktijk zal nog moeten blijken hoeveel wij er aan hebben!

jeannine 29 februari 2020

De wandeling uit de gids is prima en voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Aangevuld met een etentje gevonden in een weekblad was het een perfect uitje.

Marc De Coninck 5 juni 2019

Zeer handige gids met mooie wandelingen. Hij geeft je de nodige uitleg bij de bezienswaardigheden en ook enkele tips. Een aanrader!

Christian Maes 2 mei 2019

Zéér handig voor de korte citytrip die we deden. Ideaal om zonder tijdverlies de belangrijkste bezienswaardigheden op enkele uren te zien ... en te beslissen dat je nog eens wat langer terug moet komen.

Geert Dumortier 8 januari 2019

Wij vonden het een prima extraatje om Den Haag te bezichtigen. Gebruiksvriendelijk en hebben er heel veel gebruik van gemaakt en met onze andere documentatie(reisboeken,..) samen tot een gezellig stadsbezoek gebracht. Prima.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info