Last minute en promotie reizen Doornik

Unieke promoties en last-minute aanbiedingen Doornik

  •  

Dienst voor Toerisme Doornik

De Dienst voor Toerisme en het modern bezoekerscentrum (méér dan Doornik alleen, ook aanbod over Picardisch Wallonië) zit knap gehuisvest in een historisch gebouw uit de 12de eeuw (verblijf van de kanunniken van de kathedraal) maar inmiddels kreeg het gebouw een grondige opsmuk. Bij het binnenkomen valt een spiegel op. Dit is een gepixeliseerde gouden spiegel die de kathedraal in een weerkaatsend beeld laat zien. Ga ook eens naar de middeleeuwse gewelfde kelder (via doorgang links), waar tijdelijke exposities plaatsvinden.

Je kan een wandelparcours afleggen, uitgetekend door de Dienst Toerisme, met behulp van een audiogids. Over een afstand van twee kilometer zie je de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van de historische kern en leer je via de aangeboden teksten op de infoborden Carte d’identité (in 4 talen!) of via de verhalen op het oor heel wat bij. Pijlen bij de leuke beeldjes wijzen de weg. Ook geschikt voor mindervaliden.

Er zijn toiletten aanwezig in de Dienst voor Toerisme. Je kan gebruik maken van digitale tablets er is gratis WiFi.

Wie dat wil, kan vooraf in een klein auditorium twee films bekijken (elk ca. 20 minuten): één over de geschiedenis van Doornik (‘le couloir du temps’) en een ander over de kathedraal (‘de la pierre au ciel’) met uitzonderlijke beelden over de restauratie en inkijk van ruimtes die tot dusver aan het grote publiek onttrokken zijn. Een aan te raden aanvulling of als start vooraleer je de stad te voet gaat verkennen.

Je maakt deel uit van een vereniging en wil graag met de groep Doornik ontdekken? Neem dan contact op met de Dienst voor Toerisme en vraag naar de formules voor een geleid bezoek. Een gids (Nederlandstalig) neemt je mee en heeft pittige anekdotes opgespaard en als toemaatje brengt die je ook naar plekken brengt waar je als individu niet kan komen. Ga naar www.visittouornai.be om de mogelijkheden te bekijken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info