Reisgids Doornik

Ontdek Doornik met ons wandeltraject

Doornik is de tweede oudste stad van België. Je kan in Doornik ruim 2000 jaar geschiedenis beleven: in woord, in beeld en tijdens een voor jou uitgestippeld wandeltraject. Onze reisgids brengt je langs zowat alle bezienswaardigheden en die zijn er in Doornik in overvloed. Je wandelt voorbij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal,  het belfort (oudste in België), langs fraaie gevels van romaanse en gotische huizen ... Allemaal toeristische toppers die Doornik maken tot die prestigieuze stad met een rijke historische achtergrond. Het aanbod aan musea is overweldigend en heel divers van onderwerp.

Reisgids Doornik
Reisgids Doornik
  • Gratis reisgids Doornik
  • Wandeltraject door Doornik 
  • 2000 jaar in woord en beeld
  • Historische gebouwen
  • Groot aanbod musea
Gratis reisgids downloaden

Wandelroute in onze reisgids

Tijdens de wandeling kom je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van het genietbare Doornik. Daarbij het grote aantal kerken, de vele waardevolle musea die het prestige van de stad elk met hun eigen thema extra in de verf zetten, de mooie geklasseerde gevels en af en toe een plekje waar bijna geen enkele toeristische gids het over heeft, behalve wij dus. Onze wandelroute biedt tegelijk een ‘levende’ geschiedenisles, van de Gallo-Romeinse periode tot de stadshernieuwing vandaag. Je stapt in grote straten maar ook in smalle steegjes, verborgen hoekjes waar nostalgie en het pittoreske karakter sterk aanwezig zijn. Onderweg zijn we ook gul met het weggeven van leuke weetjes.

Aan mogelijkheden voor een hapje en drankje geen gebrek: de Grote Markt, de Vismarkt aan de Scheldekaaien, het Sint-Pietersplein, … En shopping in Doornik? Dat kan in de vele winkels die allemaal geconcentreerd liggen rond de stadskern. Voor de shoppingcentra moet je aan de stadsrand zijn. Wat je snel zal ervaren is het aangenaam gevoel als je hier rondstapt, ‘à l’aise’ zoals dat zo mooi klinkt in het Frans. En toch is Tournai Vlaamser dan je je denkt. Zet je schrap want in amper 6 kilometer zal je heel snel in Doornik van het ene hoogtepunt naar het andere stappen.

  •  

Reviews en beoordelingen Reisgids Doornik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Doornik? Plaats je beoordeling

marina vanden elschen28 december 2019

Met ons groepje van 8 vrienden trekken we er elke maand op uit om een Belgische stad te ontdekken. Jullie reisgids heeft ons aangespoord om Doornik te verkennen. De reisroute was perfect uitgestippeld en de commentaar interessant. We hebben dan ook van een heerlijke en leerzame dag genoten om ook het Waals Patrimonium uit te diepen.

FILIP Verhofsté13 december 2019

Wandeling klopte helemaal, de historische verwijzingen waren correct en de horeca tips waren uitstekend! Kortom, een absoluut geslaagde reisgids!

gustave van causbroeck7 september 2019

prachtige inhoud voor een zonnig bezoek aan Doornik. Goede wegbeschrijving en zeer goede beknopte uitleg

Hoefkens - De Pooter22 juli 2018

Dank zij Uw gids hebben we de stad goed kunnen afzien. Op de toeristische dienst heeft men geen weet van een stadswandeling, ondanks we op verschillende plaatsen op de voetpaden voor gebouwen toch koperen wijzers zagen liggen. Jammer, dergelijke aanduidingen zou het aangenamer maken om te volgen. Bedankt voor Uw info. Volgende trip wordt Maaseik ( plan beschikbaar ? )

Gertjan3 mei 2018

Leuke wandeling met interessante weetjes over de stad en zijn belangrijkste bezienswaardigheden. Een aanrader. Wel wat jammer dat de kathedraal nog steeds in de steigers staat en dat binnen alleen het romaanse gedeelte te bezichtigen is wegens de restauratiewerken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info