Stadswandeling Doornik

Historische monumenten, de stadsomwalling en het Museum voor Schone Kunsten

Doornik is een van de oudste steden van België en dat zal je merken bij blootgelegde opgravingswerken. Het is een stad aan de Schelde, dus strategisch vrij belangrijk en kreeg daarom ook een middeleeuwse stadsomwalling. Tijdens de wandeling komen we langs restanten uit die periode. Doornik heeft heel wat musea waaronder een paar belangrijke zoals het Museum voor Schone Kunsten. Je merkt het al dat deze wandelroute diverse aspecten zal laten zien.

  •  
  • Wandelroute doorheen Doornik
  • Diverse aspecten van één der oudste Belgische steden
  • Stap langs de belangrijkste monumenten, kerken, ... 
  • Maak kennis met het historische hart
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Doornik op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Doornik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Doornik? Plaats je beoordeling

Rik D'haese1 maart 2018

Deze wandeling is beperkt in afstand maar groots aan beziens- en wetenswaardigheden. De volgende keer beginnen wij er aan van in de voormiddag om alles wat grondiger te kunnen bekijken.

Ann De Vlamynck27 februari 2018

Genoten van een leuke dag in Doornik. De trip wat ingekort vanwege de kou en ook omdat we 's morgens ook al het Tinymuseum(Centre Marcel Marlier) in Moeskroen gedaan hadden. We hebben jullie trip letterlijk opgevolgd op deze sites: genoten vh eten en sfeer in les vieilles amis, museum voor moderne kunst, catacomben en zeer onder de indruk vd kathedraal. Dankjewel.

dominiek mulkers4 februari 2018

leuke wandeling, die de belangrijkse zaken van Doornik laat zien. Afwisselend, goed aangeduid. Jammer dat de kathedraal nog niet te bezoeken was. Leuke markt en diverse mogelijkheden om hier en daar te verpozen. Goede informatie om ook in groep voldoende uitleg te kunnen geven met de belangrijkse info! aanrader!

Marie-Christine De Saedeleir4 december 2017

Zeer uitgebreide en duidelijke info voor de stadswandeling. We hebben ze volledig gedaan. Ik denk dat we op die manier de stad Doornik wel goed gezien hebben. Gezien het slechte weer hebben we ook een bezoek gebracht aan het folkloremuseum. Dat was aardig meegenomen.

[email protected]22 juli 2017

de stadswandeling was tof om te doen. Alleen wanneer je de kerk Saint Jacques de Tournai verlaat en je richting Pont des Trous loopt zeker niet langs de mooiste route. (bouwwerf) Quai du Luchet d' Antoing (nieuw) is een mooier alternatief.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info