Andere bezienswaardigheden Milaan

Piazza del Duomo, musea en nog veel meer

De immense Piazza del Duomo is het beroemdste plein van de stad. Centraal op dit plein staat een ruiterstandbeeld van Vittoria Emanuele II, de eerste koning van het eengemaakte Italië (1861). In de buurt hangt de jeugd graag rond. In de wandelgangen langs het plein flaneren duur geklede dames, giechelende schoolmeisjes en verliefde koppeltjes. Lees meer

  • Andere blikvangers in Milaan
  • Kijk en laat je bekijken op Piazza del Duomo
  • Bezoek Palazzo Reale met het Dommuseum
  • Ontdek de topcollecties schilderijen in de Pinacoteca
  • Nog meer topwerken in Museo Poldi-Pezzoli
  • Wandel op monumentale begraafplaats
  • Bewonder 'Het Laatste Avondmaal' van da Vinci
Gratis reisgids downloaden

Op en rond de Piazza del Duomo wordt gepraat, gelachen en vooral gekeken. Voor de Milanezen is 'la bella figura' heel belangrijk. Opvallend is ook de toegang tot de Galleria Vittorio Emanuele II.

Museo del Duomo en het Palazzo Reale

Het Dommuseum is ondergebracht in een vleugel van het Palazzo Reale en daardoor krijg je meteen twee belangrijke bezienswaardigheden in één bezoek. Dit museum is specifiek gewijd aan de eeuwenoude geschiedenis van de Dom. Er is ook nog een kerk in dit paleis en er gaan tijdelijke tentoonstellingen door van moderne kunst.

Pinacoteca di Brera

Neem naast de opera de Via Giuseppe Verdi die je naar het belangrijkste museum van Milaan brengt, de Pinacoteca di Brera. Dit is echt het topmuseum van Milaan. Je ontdekt hier de grootste collectie Italiaanse schilderijen. De meeste werken zijn afkomstig uit kerken en kloosters die door Napoleon werden aangeslagen. Eén van de allermooiste werken is “Het huwelijk van de maagd” van Rafaël, maar er hangen ook werken van andere grootmeesters zoals Caravaggio, Rembrandt, Van Dyck, Goya en El Greco.

Museo Poldi-Pezzoli

Een schatrijke Milanees verzamelde een rijke collectie kunstwerken en dit is nu te zien in zijn gerestaureerde villa. Hoogtepunt is ongetwijfeld Boticelli’s “Madonna met kind”. Aan het interieur van de villa werd niets gewijzigd zodat men zich ook kan inleven in de periode van 19de eeuw.

Cimitero Monumentale (Piazza Cimitero Monumentale)

Je moet er je een stukje voor verplaatsen naar het noorden van Milaan, maar het loont echt de moeite. Dit is een monumentaal kerkhof waar bekende Milanezen en zelfs andere Italianen zijn begraven. Het spreekt voor zich dat de doden hier niet tevreden waren met een gewone zerk, vandaar dat je monumentale en kunstzinnige gedenkstenen  kan bewonderen. Het kerkhof kan je het best te voet bereiken via het park van het Castello Sforzesco; uitgang aan de Arena en via de Via Montello.

Santa Maria delle Grazie (Corso Magenta - Piazza Santa Maria delle Grazie)

In tegenstelling tot de Dom werd deze kerk in een kwarteeuw gebouwd, met name in de 15de eeuw. Aangrenzend werd er een klooster bijgebouwd. De kloostergang, de kapel van de Madonna delle Grazie, de koepel en de terracotta versieringen op de buitengevel zijn maar een paar redenen die een bezoek aan deze kerk motiveren. Vooral 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci is de grote publiekstrekker van deze kerk, doch na een jarenlange restauratie is het werk in de kloosterrefter slechts te bezoeken na afspraak. Reserveren is verplicht, minimum 2 dagen op voorhand op het telefoonnummer: +39 289 421146.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Milaan? Plaats je beoordeling

Collin Guido16 juli 2016

Zoals alle reisgidsen van euroreizen tiptop in orde!! Heb er al vele opgevraagd en ook effectief gebruikt!!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info