Milaan: Piazza Mercanti en omgeving

Een markthal en andere mooie gebouwen

De Piazza Mercanti in Milaan had vroeger geen toegang tot het Piazza del Duemo. Het plein voor de Dom was lang geleden heilige grond want de Romeinen hadden er reeds een nederzetting. Dit plein was vroeger bedoeld om handel te drijven en moest dus duidelijk afgescheiden zijn. Eén van de poorten die toegang gaf tot de Piazza Mercanti is nog steeds aanwezig. Lees meer

  • Struin over de Piazza Mercanti 
  • Loop onder de eeuwenoude poort door
  • Bewonder de prachtige gebouwen op het plein
  • Kijk op het wapenschild wat de slang doet  
  • Ontdek de markthal met boekenstandjes
Gratis reisgids downloaden

De gebouwen zijn allemaal uit steen opgetrokken, behalve eentje waar nu een bank is in gevestigd. De gevel van dit gebouw (Loggia degli Orsi) heeft twee kleuren en is opgetrokken uit marmer van Toscane. Het werd gebouwd door een toch wel rijke familie: alleen al het vervoer van marmer uit Toscane kostte handenvol geld. Op het balkon zie je een wapenschild waar een slang een mens opeet. Dat is het symbool van Milaan. Op dat balkon deed de burgemeester vroeger zijn aankondigingen aan de bevolking.

De afgedekte waterput was vroeger een schandplaats. Een handelaar die failliet ging moest als straf op die plaats gaan staan zodat iedereen kon zien dat die man zijn zaak niet goed had gerund.

Markthal: tweedehandsboeken en exposities 

Centraal op dit plein zie je de markthal (13de eeuw) waarvan de bovenste verdieping veel later werd bijgebouwd. Onderaan staan er verkopers van tweedehandsboeken en op de verdieping worden er tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Op de plaats waar nu een McDonald's ligt werden vroeger de rijke ter dood veroordeelden gevangen gehouden want zij hadden de eer op dit plein terechtgesteld te worden. Het mooie Palazzo della Regione was de rechtbank van de stad. Het met rode bakstenen opgetrokken gebouw heeft ronde bogen en de 'loggia' op het gelijkvloers werd gebruikt als marktplaats.

Reviews en beoordelingen Piazza Mercanti

Heb je zelf tips of opmerkingen over Piazza Mercanti? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info