Milaan: de kathedraal (Dom) imponeert overal

Een van de grootste gotische kerken ter wereld

De Dom van Milaan is een begrip: de reusachtige kathedraal Santa Maria Nascente domineert het centrum. Hoog boven op de toren (108 meter) prijkt een verguld O.L.Vrouwbeeld van 4 meter hoog. Je moet een eind weg op het plein staan om het te kunnen zien. De Dom is een van de grootste gotische kerken ter wereld, 157 m lang en 92 m breed. Lees meer

  • Bezoek de imponerende Dom
  • Eén van grootste gotische kerken ter wereld
  • Deins achterruit voor O.L.Vrouwbeeld
  • Bewonder de marmeren gevel
  • Kijken in detail naar beelden, glasramen, praalgraven, ...
  • Bezoek de crypte
  • Beklim de toren voor kijk op de stad en ev. de Alpen 
Gratis reisgids downloaden

De bouw van de kathedraal begon in de 14de eeuw, de afwerking volgde pas 6 eeuwen later, halfweg de 20ste eeuw om precies te zijn. De oorzaken van deze vertraging zijn velerlei: pest, politiek en geldgebrek zijn zowat de voornaamste. Als je goed kijkt naar de gevel zal je merken dat het gebouw niet in steen is opgetrokken maar wel in marmer. Deze marmer komt van een groeve zo'n 100 km van de stad. De blokken werden naar Milaan gebracht via kanalen. De groeve is nog steeds open en regelmatig worden er nog beelden vervangen met de originele marmer.

Massa beelden binnen en buiten

Binnen en buiten de Dom kan je kijken naar zo'n 3000 beelden. Sta ook even stil bij de centrale toegangsdeur. Daar is het leven van O.L.Vrouw afgebeeld met centraal o.a. de ten hemelopneming. Ze heeft haar dode zoon in haar armen.

Net zoals de buitenkant zal ook het interieur van deze kathedraal je imponeren, alhoewel het nu veel donkerder is. Hoog boven op de pilaren prijken weeral beelden en de glasramen vertellen opnieuw vele verhalen. De talrijke praalgraven, de bronzen kandelaar van 5 meter hoog en het prachtige koor zijn maar een paar items die je aandacht verdienen. Bezoek zeker de crypte, waar ook de schatkamer is ondergebracht. Opgepast een half uur voor sluitingstijd gaan zowel de kathedraal als de crypte dicht. Bij mooi weer moet je zeker ook nog de toren beklimmen (trap of lift) voor een mooi panorama over de stad en zelfs de Alpen.

Reviews en beoordelingen Dom

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dom? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info