Milaan: de Scala

Een van de bekendste theaters in Italië

Teatro alla Scala of 'La Scala' zoals het theater in de volksmond heet in Milaan is wellicht een van de bekendste theaters van Italië. Hier als zanger mogen optreden is een hele eer. Zonder onderbreking kan je hier, na een grondige restauratie en modernisering, wekelijks muziekvoorstellingen bijwonen. Lees meer

  • Bezoek La Scala, bekendste theater in Italië
  • Bezichtig het theater én het museum 
  • Mogen optreden in La Scala is een grote eer
  • Ontdek het verschil, buitengevel en interieur
  • Zie hoe Leonardo da Vinci er bovenuit komt
  • Bekijk de 16de en 19de gevels van Palazzo Marino
Gratis reisgids downloaden

Aan het theater is ook een museum verbonden. Zo kan je bij een geleid bezoek ook de theaterzaal bezichtigen zonder dat je een voorstelling hoeft bij te wonen. 'La Scala' is voor de Milanezen heel belangrijk. Na de bombordementen in de Tweede Wereldoorlog was het immers het eerste openbare gebouw dat terug geopend werd, het was toen 1946.

Vanop het Piazza della Scala ziet 'La Scala' er niet echt impressionant uit in tegenstelling tot zijn interieur. Het podium is immers het grootste van de wereld. Dat kan je merken als je je naar de andere kant van het plein begeeft, want dan merk je achter de voorgevel van de opera twee nieuwe gebouwen op. Deze zijn opgetrokken in deze eeuw om de mogelijkheden van het theater uit te breiden en ook voor de brandveiligheid.

Nog meer te zien op Piazza della Scala

Op het plein staat het standbeeld van Lenoarda da Vinci op een hoge sokkel. Onderaan de sokkel staan de beelden van schilders uit zijn periode. Merk op dat het genie veel groter is afgebeeld dan de kunstenaars onderaan. Er is ook nog een mooi paleis aan de andere kant van het plein, het Palazzo Marino. De gevel die je hier ziet is pas 19de eeuws maar aan de andere kant van het paleis zie je de oorspronkelijke gevel van de 16de eeuw. Het gebouw is nu in gebruik voor de burgemeester van Milaan voor onderhandelingen en bijzondere evenementen.

Reviews en beoordelingen Scala

Heb je zelf tips of opmerkingen over Scala? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info