Musée Masséna: 23 zalen vol schittering

Ontdek een stukje Italië in Musée Masséna

Dat Nice nogal wat Italiaanse invloeden kent zal je duidelijk worden bij een bezoek aan dit museum. De villa dateert van 1900 en werd gebouwd in empirestijl voor een nazaat van de familie Masséna. Na een gift kwam die al na de Eerste Wereldoorlog in handen van de stad Nice die er een museum inrichtte. Het museum telt meer dan 23 zalen. Je komt hier vooral voor het interieur. Het gelijkvloers is nog volledig aangekleed zoals in de Belle-Epoque.  Lees meer

Trek gerust maar wat tijd uit voor een bezoek want er staan heel mooie verrassingen te wachten. 
 • Met de TGV® naar Nice

  Met de TGV® naar Nice

  Via de officiële website van NMBS Euorpe is het eenvoudig om online internationale treintickets te reserveren voor Europese bestemmingen. Treinreizen kunnen geboekt worden via de website voor Thalys, Eurostar, TGV® of ICE.
  va. € 118 - Boek nu
 • Bezoek aan Musée Masséna biedt heel veel
 • Bewonder de pracht aan interieur
 • Nog meer moois op gelijkvloers in belle-époque stijl
 • Vergeet zeker niet de tuin in te wandelen
 • Lees over een smokkelende soldaat 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Op de bovenverdieping verneem je alles over de geschiedenis van Nice. Daarbij hoort ook een afbeelding van de beroemde pier aan de Jardin Albert I. De tuinen zijn Engels geïnspireerd. Voor meer info, zie de website van Nice.

Wie was André Masséna?

André Masséna werd geboren in Nice in 1758. Hij was nog maar 17 toen hij in het Franse leger ging. Toen hij 30 was, verliet hij het leger om … te gaan smokkelen. Maar de roep naar de militaire rangen was te groot en toen hij in 1791 terugkeerde zou hij zich snel opwerken. Twee jaar later was hij al generaal. In diverse oorlogen (Oostenrijk, Rusland, …) wist hij zich te onderscheiden, maar evenzeer leed hij met zijn troepen heel wat nederlagen. Toch benoemde Napoleon hem tot maarschalk. Ook in die functie reeg hij de overwinningen en nederlagen aan elkaar. Omdat hij niet vies was om daarbij telkens flink te plunderen, stierf hij als een vermogend man. Hij ligt begraven in Parijs op het Cimetière du Père-Lachaise. Een groot plein waar we straks komen, draagt de naam van deze Franse militair.

Reviews en beoordelingen Musée Masséna

Heb je zelf tips of opmerkingen over Musée Masséna? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info