Promenade des Anglais: boulevard met een Engelse geschiedenis

Het blijft op de koppen lopen op de Promenade des Anglais

Niet toevallig is die naam gekozen. Het zijn de Engelsen die het toeristische belang van Nice ontdekt hebben. Dat was reeds op het einde van de 18de eeuw toen toerisme eigenlijk nog niet uitgevonden was. Ook in de 19de en begin 20ste eeuw was dit voorbehouden voor de rijken. De Engelsen waren tenslotte de aanleiding tot de explosieve groei van de stad. De Promenade des Anglais was en is nog steeds de kern van het toeristische Nice.  Lees meer

Toerisme was nog niet uitgevonden of de Engelsen kwamen al in Nice op bezoek.
 • Met de TGV® naar Nice

  Met de TGV® naar Nice

  Via de officiële website van NMBS Euorpe is het eenvoudig om online internationale treintickets te reserveren voor Europese bestemmingen. Treinreizen kunnen geboekt worden via de website voor Thalys, Eurostar, TGV® of ICE.
  va. € 118 - Boek nu
 • Ontdek hoe raise funding aan de basis lag 
 • De link met de Engelsen is er altijd geweest in Nice
 • Flaneren langs de bekendste boulevard
 • Kiezen voor keien of zand op het strand 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Er staan prachtige, monumentale gebouwen. Er zijn musea, winkels, restaurants, kortom alles wat een toerist verwachten mag van een mondaine badplaats. Na de aanslag van 2016 is het uitzicht van de promenade enigszins gewijzigd, althans van het gedeelte voor de voetgangers. Er zijn nu passages geplaatst en andere esthetische obstakels opdat een drama als in 2016 niet meer zou kunnen gebeuren. Dus geen lelijke betonblokken of andere afgrijselijke hindernissen zoals je die in onze contreien wel te zien krijgt. De promenade leeft terug zoals voorheen.

Lewis Way

De aanleg van de beroemde boulevard is te danken aan de Engelsman Lewis Way (+1840) die als kerkvader onderweg naar Libanon zich een tijdje ophield in Nice. Hij had het idee opgevat om fondsen in te zamelen voor de aanleg van een wandelpromenade langs de kust. Zo geschiedde …

Stranden

Côte d'Azur staat synoniem voor zon, strand en zee. Maar het strand kan je niet vergelijken met onze kusten. Het strand in Nice is van nature een keistrook, veel zand is er niet aanwezig. Vermits het strand gecommercialiseerd is werd er op sommige privé-stranden zand aangevoerd. Op de publieke stranden mogen je verwachtingen niet hoog gespannen zijn. De privé-stranden daarentegen, toegankelijk mits entreegeld, zijn veelal uitgerust met een restaurant, douches, omkleedruimte, zwembad en andere faciliteiten.

Reviews en beoordelingen Promenade des Anglais

Heb je zelf tips of opmerkingen over Promenade des Anglais? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info