Andere bezienswaardigheden Porto

Van het stadhuis naar de overdekte markt

Een overzichtje maken van de voornaamste bezienswaardigheden voor je citytrips Porto is niet eenvoudig, want er zijn er meerdere. Op deze pagina lees je onder meer over het stadhuis, de overdekte markt, het vrijheidsplein en zoveel meer. Lees meer

De hal is volgestouwd met kleine marktkraampjes die vooral lokale specialiteiten verkopen.
 • Porto citytrips, 3 of 4 dagen incl. vlucht

  Porto citytrips, 3 of 4 dagen incl. vlucht

  Grande Hotel do Porto ***, in het hart van Porto in een stille omgeving (autovrije straat), zeer populair hotel. Inclusief ontbijtbuffet en vlucht Brussel-Porto h/t met Brussels Airlines (incl. hand- en ruimbagage).
  va. € 245 - Boek nu
 • Bezoek de citadel van Porto
 • Bewonder het oude Stadhuis
 • Slenter op de Marcado Bolhao
 • Zoek verkoeling op Cais de Ribeira
 • Steek over op de wereldberoemde Ponte Dom Luis I
Gratis reisgids downloaden

Mercado Bolhao (overdekte markt)

In deze levendige overdekte markt koop je vooral levensmiddelen. De hal is volgestouwd met kleine marktkraampjes die naast de klassiekers vooral lokale specialiteiten verkopen. Proeven hoort daar uiteraard bij. De marktplaats werd geopend in 1851 en telt twee verdiepingen. Ze is geopend op weekdagen tot 17 uur en op zaterdag tot 13 uur, maar gesloten op zondag.

Praça de Liberdade

Dit plein kreeg niet toevallig de naam 'Plein van de Vrijheid'. Het ruiterstandbeeld van Dom Pedro IV staat hiermee in verband. Dom Pedro was eerst koning van de kolonie Brazilië, de allereerste koning en bekend als de 'bevrijder', vandaar de naam van dit plein. In Portugal was hij niet zolang koning en stierf op 36-jarige leeftijd in 1834 zonder grote realisaties. Voorbij het standbeeld, op het einde van het plein, zie je links het treinstation van Sao Bento opduiken. Het treinstation moet je zeker eens binnenstappen voor zijn mooie azulejos.

Ponte Dom Luis I en de Cais da Ribeira

De “Cais de Ribeira” wordt gezien als de interessantste, meest volkse kade van de stad. Je kunt hier dag en nacht terecht, eerst voor markten, nadien voor het uitgaansleven. Kleurrijke hoge huizen maken deze kaai zo bijzonder en aantrekkelijk.

 De Ponte Dom Luis I is een ijzeren brug met twee verdiepingen naar een ontwerp van de Belg Seyrig, een leerling van de bekende architect Eiffel (dezelfde als van de Eiffeltoren in Parijs). Ze werd opengesteld voor het verkeer in 1886 en is tot nu nog steeds veilig en in gebruik. Je kan zowel boven als onder de Douro oversteken. De trams rijden boven, voetgangers zijn op beide niveaus toegelaten.

Palacio da Balsa

De Palacio da Balsa kan je bezoeken met een rondleiding. Het werd gebouwd in 1834 op de plaats waar het vroegere klooster stond van Sao Franciso (St-Franciscus). Het moest pracht en praal uitstralen als weerspiegeling van de rijkdom van de regio. Het hoogtepunt is een bezoek aan de Salao Arabe of Arabische zaal. Deze ruimte is geïnspireerd op het Alhambra van Granada en bezit veel snijwerk gedecoreerd met bladgoud. Info op www.palaciodabolsa.pt

Torre dos Clérigos

De toren bied je een uniek uitzicht over de oude stad en de kaaien met de porthuizen. Daarvoor moet je wel ca. 200 treden naar boven nemen om de hoogte van 75 meter te bereiken. Het is een betalend bezoek maar het loont de moeite.

Livraria Lello & Irmao

Dit is een bijzonder mooie boekhandel met een uniek interieur. Je moet er wel betalen om er binnen te kunnen. Ga zeker naar de eerste verdieping via de draaitrap. Doordat de uitbaters weten dat er heel wat toeristen komen zijn er ook Engelstalige boeken te koop. Zeker bezoeken! Best al ticket online kopen via www.livrarialello.pt

Jardim do Palacio de Cristal

Deze fraaie tuinen zijn aangelegd rond de plaats waar in 1865 het “kristalpaleis” (de serre) stond van de toenmalige wereldtentoonstelling. Niet te verwarren met het Palacio de Cristal dat zich recht tegenover het nationaal museum bevindt.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Porto? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info