Station Sao Bento in Porto: Azulejos

Vele invloeden van de Arabieren

Het station Sao Bento in Porto dateert van eind de 19e eeuw en staat bekend voor zijn unieke azulejos. Je ziet ze in de stationshal als je aankomt voor je citytrip Porto. Ze dateren van de jaren '30 uit de vorige eeuw. Lees meer

De duizenden tegels zijn beschilderd met afbeeldingen van de ambachten uit het noorden van Portugal.
  • Bezoek de oude stad Porto
  • Vertrek vanaf het Station Sao Bento
  • Bewonder de vele Azulejos
  • Ontdek de invloeden van de Arabieren
Gratis reisgids downloaden

De duizenden tegels zijn beschilderd met afbeeldingen van de ambachten uit het noorden van Portugal, als ook militaire feiten uit de geschiedenis van deze noordelijke regio. Als je een uitstap wenst te maken langs de Douro dan is dit een ideale vertrekplaats. 

Azulejos

Deze sierlijke tegeltableaus in faience zijn meestal beschilderd met blauwe verf. Ze zijn te zien in gans Portugal en ook deels in Andalusië. Ze versieren binnen- en buitenmuren en vertellen soms een verhaal, de geschiedenis van het huis, het beroep van de huiseigenaar of zijn gewoon als versiering aangebracht.

Azulejos in de huidige vorm is een kunstvorm die zou ontstaan zijn in de 16e eeuw. De Portugezen hebben het voor de eerste maal gezien in Andalusië. Het waren de Moren (Arabieren) die dit in Europa hebben geïntroduceerd. Azulejos is een afleiding van het Arabische woord 'al zulaycha' wat 'gepolijste kleisteen' betekent.

Reviews en beoordelingen Treinstation

Heb je zelf tips of opmerkingen over Porto: azulejos in het station? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info