Porto: museum met de Balling

Bezoek ook het Tram- en Portomuseum

De naam van het "Museu Nacional de Soares dos Reis" in Porto verwijst naar Soares dos Reis, een befaamde beeldhouwer uit de tweede helft van de 19e eeuw. Een behoorlijk aantal van zijn werken zijn te bewonderen in dit museum, waaronder zijn meest geroemde werk “O Desterrado” (de balling), dat de typische weemoed (“saudade”) van het eigen volk perfect weet te illustreren. Daarnaast hangen er heel wat werken van vooral Portugese schilders uit de voorbije vier eeuwen. Lees meer

 Het doel is het prachtige interieur uit die tijd aan het publiek te tonen.
  • Plan een citytrip Porto
  • Proef de Portugese cultuur
  • Bezoek het National Museum
  • Bezoek het Trammuseum
Gratis reisgids downloaden

Museu Romantico

Het Museu Romantico is ondergebracht in een groot herenhuis, de Quinta da Macieirinha, uit de 19e eeuw. Het doel is het prachtige interieur uit die tijd aan het publiek te tonen.

Museo de carro Eléctrico

In het “Museo de carro Eléctrico”, zeg maar het Trammuseum, stap je best binnen op een zaterdag want dan worden de oude trams en de andere historische vervoermiddelen opnieuw in beweging gebracht.

Meer informatie op de website: www.museudocarroelectrico.pt

Museu do Vinho do Porto

Zoals de naam van het museum al doet vermoeden kom je hier alles te weten over de portwijnen, hun commerciële belang voor de regio, de boten waarmee de vaten werden vervoerd (Rabelo) en de flessen waarin de porto werd verkocht. Het is een klein museum waar je uiteraard kan degusteren. In dit 18e eeuws gebouw werden vroeger portwijnen opgeslagen en had de douane een kantoor.

Reviews en beoordelingen Musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Porto: museum met de Balling? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info