Vakantie op eiland Jersey? Info en bezienswaardigheden

Bijna subtropisch klimaat, een parel voor de kust

“Franse parels die in zee vielen en door de Engelsen werden opgevist.” Zo omschreef Victor Hugo de Kanaaleilanden. En inderdaad, de Britse Kanaaleilanden zijn een boeiende mengeling van Franse en Britse invloeden. Lees meer

  •  
  • Bijna iedereen spreekt er alleen Engels
  • Je kan er met de eigen wagen naartoe op de ferry
  • Golfen op z’n Engels of dineren op zijn Frans
  • Duikers vinden er prachtige rotskusten

Gratis reisgids Jersey?

Gratis reisgids downloaden

Jersey is het grootste en het meest zuidelijke eiland. Het ligt op amper 23 km van de westkust van Frankrijk en 170 km van de Engelse kust. Het heeft een oppervlakte van 116 km2 en met zijn 10 bij 16 kilometer is het vrij klein. Er wonen ca. 90.000 mensen. De officiële taal was tot 1963 Frans, maar het grootste deel van de bevolking spreekt alleen Engels. Door de korte afstand tot de Franse kust kan je er heen met de eigen wagen op de ferry.

“Een zonovergoten bloemeneiland met als extra troeven, een bijna subtropisch klimaat, mooie zandstranden en overal een grote bloemenpracht", zo luidt een mooie omschrijving van Jersey. Je kan er golfen op z’n Engels of dineren op zijn Frans.  Duikers vinden er prachtige rotskusten. De vakantieganger treft er attracties bij de vleet: een zoo, een ondergronds militair hospitaal, tientallen bloemenparken, mooie tuinen, golfterreinen en zoveel meer.

De Kanaaleilanden behoren niet tot Groot-Brittannië maar wel tot het Britse Gemenebest. Elk eiland heeft zijn eigen regering en eigen munt, maar de Britse Pond en wellicht ook de Euro zijn de meest gebruikte valuta. Op de volgende pagina's verkennen we het eiland Jersey.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Jersey

Heb je zelf tips of opmerkingen over Jersey? Plaats je beoordeling

Greta 25 augustus 2020

Was goed voor een beknopte gids voor Jersey. Interessant om iets te weten te komen over het eiland. Wat ik miste was een plannetje om een autorit te maken over het eiland.

weyhaeghe 18 februari 2018

Goed geschreven brochure met veel nuttige tips. Je krijgt de goesting om onmiddellijk te vertrekken.

bogaert christine 23 januari 2018

prima reisgids, mooi overzicht !

Ignace lips 8 september 2017

Bedankt voor de interessante samenvatting over Jersey. Graag enkele concrete hotel of b&b geschikt voor familie's. Ook de gastronomie in Jersey zou zeer goed zijn. Mvg

K. Bank 29 augustus 2017

Ik vond het een hele heldere en duidelijke gids met ook echt goede opmerkingen en tips.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info