Vakantie op eiland Jersey? Info en bezienswaardigheden

Bijna subtropisch klimaat, een parel voor de kust

“Franse parels die in zee vielen en door de Engelsen werden opgevist.” Zo omschreef Victor Hugo de Kanaaleilanden. En inderdaad, de Britse Kanaaleilanden zijn een boeiende mengeling van Franse en Britse invloeden. Lees meer

  •  
  • Bijna iedereen spreekt er alleen Engels
  • Je kan er met de eigen wagen naartoe op de ferry
  • Golfen op z’n Engels of dineren op zijn Frans
  • Duikers vinden er prachtige rotskusten

Gratis reisgids Jersey?

Gratis reisgids downloaden

Jersey is het grootste en het meest zuidelijke eiland. Het ligt op amper 23 km van de westkust van Frankrijk en 170 km van de Engelse kust. Het heeft een oppervlakte van 116 km2 en met zijn 10 bij 16 kilometer is het vrij klein. Er wonen ca. 90.000 mensen. De officiële taal was tot 1963 Frans, maar het grootste deel van de bevolking spreekt alleen Engels. Door de korte afstand tot de Franse kust kan je er heen met de eigen wagen op de ferry.

“Een zonovergoten bloemeneiland met als extra troeven, een bijna subtropisch klimaat, mooie zandstranden en overal een grote bloemenpracht", zo luidt een mooie omschrijving van Jersey. Je kan er golfen op z’n Engels of dineren op zijn Frans.  Duikers vinden er prachtige rotskusten. De vakantieganger treft er attracties bij de vleet: een zoo, een ondergronds militair hospitaal, tientallen bloemenparken, mooie tuinen, golfterreinen en zoveel meer.

De Kanaaleilanden behoren niet tot Groot-Brittannië maar wel tot het Britse Gemenebest. Elk eiland heeft zijn eigen regering en eigen munt, maar de Britse Pond en wellicht ook de Euro zijn de meest gebruikte valuta. Op de volgende pagina's verkennen we het eiland Jersey.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Jersey

Heb je zelf tips of opmerkingen over Jersey? Plaats je beoordeling

PeteR Clark 23 juli 2023

Globaal overzicht, handig de historie, kan wel kleine update gebruiken

Yvonne 30 mei 2023

Ik ga zeer zeker volgend jaar fietsen/wandelen in Jersey.

Leo 10 maart 2023

volgend jaar richting Jersey

Tineke 21 februari 2023

Een leuke indruk gekregen van Jersey waar we zeker een keer naartoe gaan.

Cor 7 februari 2023

Leuke inhoud met wetenswaardigheden maar een erg gedateerde gids, laatste update in 2011. Heb inmiddels via reisbureau een recentere reisgids, versie (2023), van de Kanaaleilanden opgehaald.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info