Hoe geraak ik op eiland Jersey?

Naar Jersey per ferry of vliegtuig?

Jersey kan je zowel met de ferry als met het vliegtuig bereiken. De ideale vertrekhaven voor wie met de wagen er naartoe wil is St-Malo in Bretagne. Daar rijd je met je wagen de ferry op om de afstand van ruim twintig kilometer naar het eiland te overbruggen. Alleen Condor Ferries heeft een verbinding vanuit St-Malo. Lees meer

  •  
  • Ferry of vliegtuig?
  • St. Malo is vertrekplaats van de ferry
  • Opgepast met een huurauto:
    het stuur staat rechts
  • De fiets is misschien de makkelijkste optie
Gratis reisgids downloaden

Op Jersey rijd men links, bij het gebruik van een huurauto moet je dus wel even wennen aan de versnellingspook die ook links staat. Het verkeer is er rustig, maar de wegen zijn niet breed. Je kan ter plaatse een wagen huren of via je reisagent. In elk geval sluit een goede verzekering af en hou je aan de maximumsnelheden: 64 km/u op alle wegen. Parkings zijn te betalen met een speciale parkeerkaart die je in de postkantoren kan kopen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de fiets als vervoermiddel op dit kleine eiland. Overal zijn er fietsen te huur.

Met het vliegtuig naar Jersey

Vanuit Brussel is de eenvoudigste oplossing met British Airways. Vraag toch ook even een beschrijving van het traject vanuit Brussel met een lowcost maatschappij.

Met Flybe, een Britse lowcost vliegtuigmaatschappij vanuit Brussel, vlieg je eerst langs de Thornton bank, het Belgische windmolenpark, richting Southampton. Gezien er geen rechtstreekse verbindingen zijn vanuit Zaventem, zijn we genoodzaakt een tussenstop te houden in Southampton. De vlucht naar Southampton duurt ongeveer anderhalf uur en van Southampton naar Jersey een half uur. Helaas moet je in Soton, een regionaal vliegveld in Southampton, veelal een paar uur wachten op een verbinding naar Jersey.

Maar dat kan de pret niet bederven. Lang duurt het niet of vanuit de lucht zie je als inktspatjes in de zee een pleiade van kleine rotspartijen en eilandjes, met in de verte Jersey en Guernsey. Onder een stralend blauwe hemel vallen een aantal zaken onmiddellijk op: een kustlijn met zandstranden, een vlakke tot lichtglooiende bodem, heel veel kastelen en statige, rijkelijk uitziende landhuizen met zwembad. Dit is een prachtig eiland!

Reviews en beoordelingen Hoe geraak ik op Jersey?

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hoe geraak ik op Jersey?? Plaats je beoordeling

Egide28 maart 2021

de gids heeft mij enorm verrast en ben ik heel tevreden over ... veel nuttige zaken terug gevonden en zal deze gids kunnen gebruiken ... als corona het toelaat is de volgende bestemming zeker Jersey ;)

Miriam Van Alsenoy20 november 2019

Schitterende reisgids. Goeie tips. Ik ben altijd heel blij met jullie reisgidsen. Heb er al vaak gebruik van kunnen maken. Jersey is voor ons nog een onontgonnen gebied. We gaan de reisgids zeker gebruiken.

Ringoot22 januari 2019

goede tips

leo20 oktober 2017

goede uitleg , tof samengesteld

Hermine Pattyn8 maart 2017

Mooi document met nuttige info. De goesting zit er nu zeker in om Jersey deze zomer te leren kennen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info