Weetjes over Jersey

Nog steeds een belastingsparadijs...

Jersey niet behoort tot het Verenigd Koninkrijk. Het is wat men noemt een “crown dependancy”, autonoom Brits kroonbezit dus. Jersey is wel lid is van het Britse Gemenebest en geassocieerd lid van de Europese Unie. De vertegenwoordiger van de Engelse koningin is de Luitenant-Gouverneur, aangesteld voor vijf jaar. Het eiland heeft een eigen regering waarin vertegenwoordigers zetelen van de twaalf “parochies of gemeenten” die Jersey rijk is. Er is ook een eigen munt, de Jersey Pond. Maar je kunt er gemakkelijk terecht met het Britse Pond; niet overal met de Euro. Lees meer

  •  
  • Jersey is een autonoom kroonbezit 
  • Britse Pond is de meest gebruikte munt
  • Financiële diensten vind je er bij de vleet
  • Op Jersey gaan wonen is niet voor iedereen
Gratis reisgids downloaden

Jersey was oorspronkelijk verbonden was met het Europese vasteland. Vier ijstijden gingen eroverheen eer het door de opeenvolgende stijging en daling van het zeewaterpeil rond 4.000 BC definitief werd afgesplitst van het vasteland. Jersey is dan ook een waar paradijs voor wie gepassioneerd  is door archeologie en wie op zoek wil gaan naar dolmens, menhirs, megalitische overblijfselen, etc... Jersey heeft zelfs zijn eigen Stonehenge, “La Hougue Bie”.Dit bijzonder prehistorische monument, één van de interessantste van Europa, werd, behalve voor het begraven van doden, ook gebruikt voor rituelen, ceremonies en vieringen. Je kan er net zoals in Stonehenge, in de lente en de herfst de equinox mee beleven.

Dit zonovergoten eiland doet exotischer aan dan zijn geografische ligging laat vermoeden. Dankzij zijn noord-zuid afhellende ligging in de Ierse zee, aan het einde van de warme golfstroom, geniet het van een microklimaat en groeien er palmen en bloemen die je doen denken aan de Côte d'Azur.

Jersey is (helaas) nog steeds een belastingsparadijs. Bovendien wordt er geen BTW geheven en is de inkomstenbelasting er lager dan in de rest van Europa. Financiële diensten vind je er bij de vleet. En aan de auto’s te zien die er op het eiland rondrijden is het een zeer welvarend eiland. Op het eiland zelf gaan wonen is niet voor alle buitenlanders weggelegd. Toerisme en landbouw zijn de twee belangrijke bronnen van inkomsten.

Reviews en beoordelingen Wist je dat?

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wist je dat?? Plaats je beoordeling

Paul van Leeuwenberg27 juni 2016

Fijne info . Als we nu naar Jersey willen we volgend jaar naar GB gaan. We willen een trip met de auto maken langs hotelletjes of langs caravans op campings.Grtjes.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info