Jersey: schitterende tuinen

Een unieke orchideën verzameling

Mooie tuinen zijn niet enkel het visitekaartje van het Britse vasteland, je vindt ze ook in Jersey. Maar voor we op zoek gaan naar "Judith’s Queree’s Garden" brengen we een bezoek aan de unieke orchideeënverzameling van de "Eric Young Orchid Foundation". Hier zie je één van de mooiste verzamelingen orchideeën ter wereld. Het is het levenswerk van Eric Young, wetenschapper en landbouwdeskundige. Lees meer

  •  
  • Mooie tuinen vind je niet enkel op het Brits vasteland
  • Jersey heeft het klimaat als voordeel
  • Bezoek een unieke orchideeënverzameling
  • Geniet van de weelde aan kleuren en vormen
Gratis reisgids downloaden

Het is een weelde aan kleuren en vormen die menig orchideeënliefhebber doet watertanden. Dit is geen louter commerciële zaak; hier worden unieke hybride orchideeën gekweekt die overal ter wereld eerste prijzen wegkapen. Info: www.ericyoungorchidfoundation.co.uk.

Samares Manor

Dit prachtig Victoriaans herenhuis ligt temidden van unieke tuinen. Ze werden aangelegd door Sir James Knott, een schatrijke scheepsmagnaat en filantroop omstreeks 1920. Heel opvallend is de overdekte duiventil die doet denken aan de deze in de "Tuinen van Hoegaarden", de voormalige "Toontuinen". De ommuurde kruidentuin werd volledig vernieuwd door de internationaal bekende tuinarchitect John Brooks. Het aanpalende landhuis met uitgestrekte moestuin is volledig gerestaureerd en biedt overnachtingsmogelijkheid in appartementjes en cottages. Info: www.samaresmanor.com.

Judith Queree’s Garden

Judith Queree is een gerenommeerd groene-vinger-vrouwtje. Rondom haar typisch granieten Jersey landhuisje heeft ze samen met haar echtgenoot Arthur, een juweel van een tuin aangelegd. We treffen haar aan het werk tussen de 2.500 bloemen en planten die ze met liefde koestert. Toch is dit geen grote, maar een eerder intimistische tuin. Het is een enige ervaring door haarzelf te worden rondgeleid. Alles ademt liefde voor de natuur en de natuurlijke omgeving die harmonisch aansluit bij haar tuintje dat tegen de flank van een helling ligt aangeleund.

Reviews en beoordelingen Tuinen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tuinen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info