Jersey: wandelen, fietsen en watersport

Prachtige locaties voor golfers

Geen strand met keitjes op Jersey, maar wel met echt goudgeel fijn zand vind je aan de zuidkust. In mindere mate tref je het ook aan de oost- en westkust. Wind blijkt hier soms wel een spelbreker te zijn. Waait het teveel aan de oostkust? Dan rijden we gewoon naar de westkust, een paar kilometer verder. De getijden maken het strand van Jersey soms met tientallen meters kleiner. Het eiland is één van de plaatsen met een groot niveauverschil tussen eb en vloed. Lees meer

  •  
  • Perfect decor voor een actieve vakantie
  • Maak gebruik van de talloze fiets- en wandelroutes
  • De zee is nooit ver weg op Jersey
  • Er zijn ook prachtige golfterreinen te vinden
  • Ook duikers en sportvissers vervelen zich hier niet
Gratis reisgids downloaden

Een actieve ervaring op de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden vormen een groep karakteristieke eilanden met elk hun eigen kenmerken. De lange ongerepte kustlijn, de rustige landelijke weggetjes, het milde klimaat en de pittoreske plaatsjes bieden het perfecte decor voor een actieve vakantie. Van lange wandelingen tot fietstochten, van windsurfen tot paardrijden, van golfen tot zeilen. Er zijn talloze mogelijkheden om actief te zijn in openlucht.

Wandelen en fietsen

Liefhebbers van ontspannen wandelingen of fietstochten door de natuur kunnen op de Kanaaleilanden hun hart ophalen. Zo beschikt Jersey over een 75 kilometer lang netwerk van smalle groene landweggetjes. Deze unieke 'Green Lanes' kennen een snelheidslimiet van 15 mijl (24 kilometer) per uur. Ook oude spoorlijnen en klifpaden brengen de reiziger op de mooiste plekjes. Heel speciaal zijn de 'Maanwandelingen' aan de zuidoostkust van het eiland die vanaf het voorjaar te maken zijn. Met een gids ontdekken de wandelaars een soort maanlandschap dat ontstaat tijdens eb.

Op Guernsey zijn er eveneens talloze fiets- en wandelroutes te vinden. De zogenoemde Ruettes Tranquilles zijn ideaal voor fietsers en sommige wegen langs de kust beschikken over aparte fietspaden. Voor wandelaars is de zuidkust van het eiland een must. Daar wordt vanaf de hoge rotspaden een prachtig uitzicht geboden.

Sark, een van de kleinere Kanaaleilanden, is eveneens een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het eiland is autovrij, zodat je ongestoord kan genieten van de rust en de lege wegen.

Golfen

Het milde klimaat, het glooiende landschap en de heerlijke rust zijn de perfecte ingrediënten voor een ontspannen golfvakantie op (een van) de Kanaaleilanden. Golfers kunnen terecht op diverse prachtig gelegen negen en achttien holes golfbanen op zowel Jersey als Guernsey. Bij sommige banen is een bewijs van handicap nodig.

Watersport

Water speelt uiteraard een belangrijke rol in het leven van de bewoners van de Kanaaleilanden. De zee is vanaf elk punt op de eilanden gemakkelijk te bereiken en biedt talloze watersportmogelijkheden.

Vooral zeilers en surfers komen in een paradijs terecht. Zowel geoefende surfers die de golven willen opzoeken als beginnende surfers die het wat rustiger aan willen doen, kunnen prachtige locaties vinden op de eilanden.

Wie met de eigen boot de eilanden wil bezoeken, heeft de keuze uit diverse goede jachthavens en kan genieten van de mooie uitzichten en routes langs de kustlijn. Ook het huren van een boot ter plaatse behoort tot de mogelijkheden.

Maar ook duikers en sportvissers kunnen goed terecht op de Kanaaleilanden. Zo zijn de bergachtige baaien in het noorden van Jersey een ideale stek voor deze groep. Sportvissers kunnen in de wateren rond de eilanden absoluut hun hart ophalen. Zeebaars, kreeft, krab en oesters vindt men immers niet overal! Gedurende het hele jaar worden sportvistochten georganiseerd.

Reviews en beoordelingen Activiteiten

Heb je zelf tips of opmerkingen over Activiteiten? Plaats je beoordeling

Hub26 mei 2024

Een prachtige brochure met zeer veel waardevolle informatie

Vanherpe christine5 augustus 2017

Spijtig genoeg hadden we slecht weer en een bustour gedaan van het eiland .bedoeling was op 2 dagen te fietsen,niet te onderschatten ,veel pittige hellingen,zeker de moeite waard voor 2 dagen

Annemie seghers24 juli 2017

Goede info maar we missen een kaartje met wandelingen en of fietsmogelijkheden

Vanheroechristine22 juli 2017

Hele,goeie reisbeschrijving,geen boek,nodig van de bib.nuttig en praktisch,

Devrome Freddy5 juni 2016

Het was een leuke vakantie . Mooie wandel en fietsroutes,aangenaam hotel. We zijn tevreden en kregen wat we verwacht hadden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info