Citytrip Marrakech? Ontdek alle bezienswaardigheden

Stad met een unieke sfeer

Marrakech, met zijn vele bezienswaardigheden en unieke sfeer is zonder de minste twijfel de belangrijkste attractiepool van het centrale deel van Marokko. De stad is mooi gelegen in de vruchtbare vlakte van Haouz, aan de voet van het Atlasgebergte. Die prachtig besneeuwde bergtoppen vormen dikwijls de achtergrond van je foto's. Lees meer

Marrakech is de belangrijkste attractiepool van het centrale deel van Marokko.
  • Verdwaal in de smalle straatjes
  • Ga naar de Soeks 
  • Bewonder de prachtige moskee van Koutabia
  • Vind zowel rust als gezellige drukte
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids € 7,5

We geven je een overzicht van de bezienswaardigheden en markten die je zeker niet mag missen. Shoppen is in tegenstelling tot veel andere Noord-Afrikaanse steden minder opdringerig dankzij de toeristenpolitie. Daarom kan je ongestoord genieten en afdingen van de prijs. Tenslotte laten we je kennismaken met een paar bijzondere tuinen en parken. Alles vind je terug op een overzichtskaartje.  

Medina van Marrakech

De Medina is het ommuurde stadsdeel en is het hart van de stad, zowel toeristisch als commercieel. Verdwaal in de smalle straatjes en geniet enerzijds van de rust en anderzijds van de gezellige drukte. Hoogtepunten zijn de Soeks, de avondmarkt op de Djamaâ El Fna en de prachtige moskee van Koutabia. De andere bezienswaardigheden die we beschreven liggen ten noorden of ten zuiden van de Medina.

Wat vooraf ging

Marrakech behoort tot de konings- of keizersteden van Marokko, net zoals Fès, Meknès en Rabat (officiële woonplaats van de koning). Marrakech heeft zijn rijkdom en aanzien te danken aan zijn strategische ligging. Aan de voet van het Atlasgebergte is er water in overvloed.

Marrakech vormt eveneens de toegangspoort tot het zuiden met zijn deel van de Saharawoestijn. De geschiedenis begint zo'n 1000 jaar geleden als hoofdstad van de Berbers en bestuurd door de Almoraviden. Zij hebben hier een grote stad doen verrijzen doch doordat de Almohaden binnenvielen werd die grotendeels vernield.

Het enige overblijfsel uit die periode is de Almoravid Koubba (Ba'adiyn). De Almohaden hebben een nieuwe stad gebouwd vanaf de 13e eeuw. Onder de Saadische dynastie was Marrakech de hoofdstad. Marokko heeft nu een koning van de dynastie van de Alawieten en koos eerst Meknès en later Rabat uit als hoofdstad.

Reviews en beoordelingen Marrakech

Heb je zelf tips of opmerkingen over Marrakech: belangrijkste attractiepool ? Plaats je beoordeling

Naomi 15 september 2017

Super toffe reisgids, deze gaat zeker een meerwaarde hebben om onze reis onder de vriendinnen naar Marrakesh tot in de puntjes te kunnen uitstippelen. Heel erg bedankt. Ik zal zeker voor de volgende trip jullie website raadplegen! x

veronica12 november 2015

nergens staat er vermeld dat je een internationaal reisdocument nodig hebt, dat is misschien wel best om te vermelden

Bert de Vries18 september 2015

Voor mij werd alles heel duidelijk en verhelderend door de aanvullende informaties en mogelijkheden. Het was prettig lezen en overzichtelijk.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info