Kitzbühel: skiparadijs met mondain trekje

Met dank aan Toni Sailer

Kitzbühel verwierf als wintersportoord mondiale uitstraling, dankzij de voormalige veelvoudige wereld- en  olympische kampioen Toni Sailer. Ook na zijn skicarrière als filmster oogstte Toni Sailer roem. Lang voor deze skiër-filmster successen boekte, bloeide de skisport reeds in Kitzbühel, waar in 1894 de eerste skiwedstrijd plaatsvond. Toch werd het “monument uit de skisport”, de Hahnenkammrace, pas voor het eerst in 1931 georganiseerd. Lees meer

 • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 45 - Boek nu
 • Kitzbühel
 • Toni Sailer
 • Afdaling
 • Hahnenkamm
 • Bergbahnmuseum
 • Schwarzsee
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De Streif-afdaling staat sindsdien bekend als de meest tot de verbeelding sprekende skiwedstrijd van het jaar. De afdaling is niet alleen abnormaal steil, ze is ook erg veeleisend en ongewoon snel. Veel ervaren skiërs proberen ze uit tijdens hun skivakantie, maar staan daarna nog lang te trillen op hun benen...

Het immense skidomein van Kitzbühel heeft uiteraard meer te bieden dan deze afdaling voor waaghalzen. Met 150 km afdalingspistes van diverse moeilijkheidsgraad vindt elkeen, van beginner tot gevorderde skiër, hier beslist zijn gading.

Kitzbühel is, hoewel erg gezellig, ook een tikkeltje mondain. Zowat de hele beau-monde meldde er reeds present sinds de hertog van Windsor hier in 1935 zijn vakantie doorbracht. Later volgden in zijn spoor sterren als Robert Redford, Jean-Paul Belmondo en Romy Schneider, maar ook John Denver, Peter Alexander en Caroline van Monaco waren er reeds te gast en voetballegende Franz Beckenbauer heeft er zelfs een woning. Je merkt het, het ontbreekt zeker niet aan flair en dat spreekt uiteraard veel toeristen aan want “Kitz”, zoals het koosnaampje voor dit stadje luidt, telt nu jaarlijks ruim een miljoen overnachtingen. Best aardig voor een oord van 8.000 inwoners.

Er wenken in de zomer ook enkele leuke uitstapjes. Bijvoorbeeld naar de wondermooie tuin met alpenbloemen aan de Kitzbüheler Horn. Je ontdekt die plek op 1.880 m hoogte, tussen de top en het Alpenhaus. Vlot bereikbaar met de kabelbaan of met de auto, langs de tolweg van de Kitzbüheler Horn.

Ook boeiend is het Bergbahnmuseum, bij het bergstation van de Hahnenkammbahn. Het ontstond in 1993, naar aanleiding van de 100ste verjaardag van deze kabelbaan. Het gratis toegankelijke museum schetst niet alleen een interessant beeld van de ontwikkeling van de bouw van kabelliften, maar geeft ook een chronologisch overzicht van het begin van de skisport tot op heden. Uiteraard gaat hierbij bijzondere aandacht naar de talrijke skipioniers die Kitz voortbracht (info: www.bergbahn-kitzbuehel.at).

Een bezoekje verdient eveneens de idyllische Schwarzsee, een ca. 8 ha groot meer, dat wat verscholen ligt langs de weg naar Kirchberg. Het is een van de warmste Tiroolse meren waarin je kunt zwemmen. Rond het meertje wenken diverse ontspanningsmogelijkheden, zoals vissen, een boottochtje, fitnessparcours, rondwandelweg. 
Website: www.kitzbuehel.com en www.hahnenkamm.com

Reviews en beoordelingen Kitzbühel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kitzbühel: skiparadijs met mondain trekje? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info