Sankt-Johann in Tirol: zeer bekend

Veel mogelijkheden voor uitstappen

Als je naar Sankt Johann reist, heb je in Oostenrijk meer dan 20 mogelijkheden, want meer dan 20 gemeenten luisteren naar deze naam. Onder hen is St. Johann in Tirol zeker het bekendste. Het is een druk oord, met een stemmig marktplein en een fraaie kerk waarrond je talrijke gezellige cafés, restaurants en hotels vindt. Lees meer

 • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 45 - Boek nu
 • Sankt-Johann in Tirol
 • Wandelgebied
 • Skioord
 • Heemkundig museum
 • Weitau   
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Sankt Johann in Tirol is vooral centraal gelegen voor het maken van uitstapjes in de regio. Het stadje zelf biedt weinig attracties, maar er valt altijd wel iets te beleven want de toeristische dienst levert grote inspanningen om de gasten diverse evenementen aan te bieden; zoals b.v. eind september de “grootste knoedeltafel van de wereld”. Dit is vooral een zomers wandelgebied en in de winter een skioord, met diverse mogelijkheden in de onmiddellijke buurt.

Behalve het heemkundig museum, dat in de zomerperiode drie dagen in de week geopend is, valt er weinig te bezoeken. Dit museum situeert zich in de kleine voetgangerszone achter de parochiekerk en diende in de 18de eeuw als seminarie. Later vervulde het diverse functies, tot het in 1994 als museum en stadsarchief werd ingericht. Aandacht gaat er naar de lokale geschiedenis, historische klederdrachten, oude prentkaarten, de koper- en zilverontginning in de streek, de beginperiode van het toerisme en naar Edmund Angerer, de pastoor die de wereldberoemde “Kindersinfonie” componeerde, die wel eens – verkeerdelijk – aan Haydn wordt toegeschreven.

Zeker niet te missen is de St. Nikolaus-kerk een 2-tal km buiten de stad in het gehucht Weitau. Niet echt makkelijk te vinden! Je rijdt er vanuit het centrum via de Innsbruckerstrasse naar toe, waarbij het aan de rotonde richting Weitau gaat. De voormalige hospitaalkerk dateert oorspronkelijk uit 1262, maar werd enkele malen grondig verbouwd. Tot de 20ste eeuw was hieraan ook een hospitium voor reizigers en pelgrims verbonden. Deze kerk, die er van buiten erg gewoon uitziet, bezit de twee oudste klokken van Tirol en binnenin ook het enige in Tirol bewaarde gotische glasraam, uit de late 15de  eeuw. Bewonder er ook de mooie fresco’s, die dateren uit de baroktijd. De fresco's op de muren zijn van de hand van de keizerlijke hofschilder Josef Adam Mölk en die op het plafond van Simon Benedikt Faistenberger een begenadigde kunstenaar uit het nabije Kitzbühel. Ze dateren halverwege de 18de eeuw. De kerk is binnenin een juweeltje.

Website: www.ferienregion.at

Reviews en beoordelingen St. Johann in Tirol

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sankt-Johann in Tirol: zeer bekend? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info