Hammamet: wat een weelde!

Cap Bon, Tozeur, Carthago, Sidi Bou Saïd

Hammamet is een hotelstad die groot geworden is door zijn mooi en uitgestrekt strand. Het is gelegen in het noordelijk deel van Tunesië halfweg tussen Tunis en Sousse. Wie Tunis tijdens zijn vakantie wil bezoeken of veel uitstappen wil maken, boekt best een hotel in deze badplaats. Lees meer

 In de oude stad vind je er de soeks (winkeltjes) in de kleine smalle straten. 
  • Struin rond in de soeks 
  • Kies uit leuke interessante uitstapjes
  • Bezoek Carthago en Nabeul
  • Maak een jeeptocht naar de berbers
  • Doe een rondrit op schiereiland Cap Bon
Gratis reisgids downloaden

Het is maar een uurtje rijden tot de hoofdstad (ca. 60 km). Hammamet is geen stad met tientallen bezienswaardigheden, maar toch zal je je hier niet snel vervelen. In de oude stad vind je er de soeks (winkeltjes) in de kleine smalle straten. De grote winkel en warenhuizen vind je in de nieuwe stad. Het cultureel centrum is gelegen in een grote witte villa 'Sebastian' dat de moeite is om even te bezoeken. Deze excursies kan je ter plaatse reserveren. Sommigen kan je ook op eigen initiatief ondernemen met het openbaar vervoer of huurauto. 

In Hammamet staat 'Dar Sebastien', een schitterend huis gebouwd door het Roemeense miljonairsechtpaar Georges Sebastien en Violet Hanson, wat nu deel uitmaakt van het Cultureel Centrum in Hammamet waar elke zomer voorstellingen worden gegeven in de openlucht. Pupput (omgeving van hotel Samira) was een tussenstop op de Romeinse weg die Carthago met Hadrumetum verbond. Hier zijn nog overblijfselen van de thermale baden en mozaïeken te vinden. Het Dar Hammamet Museum, in de Medina, laat een complete selectie zien van ceremoniële en trouwkledij uit het hele land.

Rondrit over het schiereiland Cap Bon

Deze begint met een bezoekje aan de medina (Arabische wijken) van Hammamet, dan door naar het 11 km verder gelegen Nabeul, het ‘pottenbakkers dorp’ met de gezellige markt op vrijdag. Gecombineerd met een bezoek aan de stad Kelibia (het centrum van de muskaatwijn, tevens een vissershaven), aan de Romeinse opgravingen in Kerkouane, de grotten van El Haouaria, uitgehouwen door de slaven voor de bouw van Carthago.

Douz, Tozeur en Sbeitla

Douz, Tozeur en Sbeitla zijn andere interessante reisdoelen in de omgeving van Hammamet. Douz wordt wel eens 'de poort van de woestijn' genoemd. Onderweg naar Tozeur is een tocht door Chott el Djerid, een zoutvlakte van vijfduizend vierkante kilometer, een bijzondere ervaring. Tozeur was ooit een Romeinse buitenpost, een plaats ook waar de karavanen halt hielden. Vandaag komen de bezoekers langs om de mooie medina uit de 14e eeuw te bewonderen evenals de fraaie botanische tuinen. Palmbomen zijn er hier in overvloed. Liefhebbers van themaparken kunnen er hier eentje bezoeken dat geïnspireerd is op de verhalen van Ali Baba. Douz is tevens een uitgelezen plaats om tapijten of sieraden te kopen. In Sbeitla houden bezoekers graag halt om er een oude Romeinse site te bezoeken.

Tunis

Tunis met zijn oude medina rijk aan soeks (winkeltjes) en het beroemde Bardomuseum met zijn enorme collectie Romeinse mozaïeken. Daarmee heb je de twee belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, maar er is natuurlijk veel meer te beleven en zeker niet te missen zijn het museum Dar ben Abdallah (volksmuseum) en de Zitouna moskee.

Carthago

Carthago was een strategisch belangrijke stad in de Oudheid en in het Romeinse tijdperk. Nu kan je een uitgebreid bezoek brengen aan de resten van deze stad en een drietal musea. We raden aan dit bezoek te doen met een gids, hetzij als excursie vanuit je hotel, hetzij met een gids ter plaatse. Hier lag de basis voor het grote rijk dat Hannibal ooit uitbouwde.

Sidi Bou Saïd

Niet zo ver van Carthago ligt Sidi Bou Saïd, een stadje volledig in wit en blauw. De naam van het plaatsje is de verkorte versie van de naam van de heilige man die hier ooit leefde. Van op de nabije kliffen kan je genieten van een bijzonder mooi uitzicht op de Baai van Tunis. Tegelijkertijd kan je genieten van traditionele Tunesische muziek, die weerklinkt vanuit een nabije bekende horecazaak, 'Sidi Chebaane'. Ook in dit plaatsje kan je terecht voor Tunesisch handwerk.

Berberjeeptocht

Een Berberjeeptocht waarbij je het heuvelachtige binnenland ingaat in noordelijke richting. Deze tocht geeft een goed beeld van de Berberbevolking met de kleurrijke klederdrachten en de landstreek waarbij plaatsen en Berber dorpjes worden aangedaan als Takrouna, Jeradou, Hergla, Zaghouan met de Romeinse brontempel van waaruit Tunis en Carthago van warm water werden voorzien.

Kairouan

Ook een mooie dagexcursie is die naar Kairouan, een van de belangrijkste heilige steden van de Islam en tevens bekend als centrum van de Tunesische tapijtindustrie. Verder kan je ook naar Mahdia, de oude hoofdstad met vissershaven en een prachtig historisch centrum. Of naar El Jem, een ‘must’ voor archeologen en liefhebbers van Romeinse overblijfselen en dat beroemd is om zijn colosseum dat rond 230 na Chr. gebouwd werd.

Reviews en beoordelingen Hammamet

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hammamet: wat een weelde!? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info