Monastir: goudgele stranden en religiecultuur

Klooster, mausoleum, moskee of ritje op kameel of treintje?

Met Monastir ben je in het hart van het strandtoerisme in Tunesië terecht gekomen. Andere badplaatsen zoals Sousse, Skanès en Port El Kantaoui liggen op maximum een half uurtje autorijden. Monastir is een eerder rustige stad met een groot versterkt klooster (riba), een prestigieus mausoleum en een grote moskee. De jachthavens van Monastir worden omringd door twee rotsachtige eilandjes die de 'Cap de Monastir' vormen. Langs de goudgele en zonovergoten stranden bevinden zich de meeste hotels. Lees meer

Monastir is een badplaats bij uitstek maar heeft ook culturele schatten. 
  • Monastir biedt meer dan zon, zee en strand 
  • Bezoek een klooster, mausoleum of moskee
  • Ontdek de bezienswaardigheden van Tunis
  • Maak een excursie naar Kairouan
  • Beleef een fabuleuze zonsondergang en zonsopgang tijdens tweedaagse  
Gratis reisgids downloaden

Monastir

In Monastir moet je zeker even langs het kerkhof wandelen met zijn groot mausoleum ter ere van de familie Bourguiba. Habib Bourguiba was een vrijheidsstrijder uit de vorige eeuw. De riba is een versterkt klooster uit de 8e eeuw die prachtig is gerestaureerd en daardoor ook veel te zien is in films. Er is een museum in ondergebracht over de kunst van de Islam. Uiteraard is er ook een Arabische wijk of medina in Monastir waar je de soeks of winkeltjes kan vinden. Vanuit Monastir kan je ook 'Le Petit Train Touristique' nemen. Dit is een leuk open treintje dat speciaal voor de toeristen meerdere malen per dag in de regio rijdt en verschillende bezienswaardigheden aandoet.

Tweedaagse Sahara Discovery

Zeer indrukwekkend is de tweedaagse Sahara Discovery. Vervoer is per jeep of bus en overnachting in Douz. Tijdens deze rondreis naar het zuiden van Tunesie, doet men o.m. El Djem, Sfax, Gabes en Matmata met de holwoningen aan. Het aanschouwen van de zonsondergang of zonsopgang tijdens een kameelrit in de Sahara, het zien van de oases , de zoutmeren en wellicht een ‘fata morgana’, wordt door vele toeristen als een absoluut hoogtepunt van hun vakantie beschouwd.

Tunis

Tunis is zo'n 2 uur rijden van Monastir maar is zijn verplaatsing waard: de honderden winkeltjes, het Bardomuseum, het museum Dar ben Abdallah (volkskundemuseum) en de Zitouna moskee.

Kairouan

Ook een mooie dagexcursie is die naar Kairouan, een van de belangrijkste heilige steden van de Islam en tevens bekend als centrum van de Tunesische tapijtindustrie. Bezoek zeker de Sidi Okba Moskee die doorgaat als de oudste en grootste van dit deel van het Afrikaans continent.

Reviews en beoordelingen Monastir

Heb je zelf tips of opmerkingen over Monastir: goudgele stranden en religiecultuur ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info