Sousse: bijzonder véél te zien

Ribat, medina's, moskee, catacomben, mozaïeken

Sousse heeft je heel wat te bieden. Het is niet alleen de grootste stad van deze kustregio maar telt ook tal van bezienswaardigheden. Het versterkte klooster behoort tot het Werelderfgoed en de medina of oude Arabische stad is nog ommuurd en straalt nog een middeleeuwse sfeer uit. Lees meer

De stranden staan bekend door hun schoonheid en properheid.
  • Mooiste en netste stranden van de kustregio 
  • Loop er rond in de soeks
  • Bezoek het fort, het mozaïekmuseum  
  • Loop de ribat eens binnen 
  • Niet verdwalen in een ondergronds labyrint
Gratis reisgids downloaden

De stranden van Sousse zijn lang en breed en lopen door tot aan Port El Kantaoui. De stranden staan bekend door hun schoonheid en properheid. De meeste hotels zijn ook aan het strand gelegen. 

Sousse is een stad met ca. 100.000 inwoners en bezit daardoor uiteraard een uitgebreid winkelcentrum waarbij de traditionele soeks zeker niet ontbreken. Drie bezienswaardigheden moet je bij een verblijf in Sousse zeker gezien hebben: het museum in het fort (Kasba), de grote moskee en het versterkte klooster (ribat).

In de Kasba is het mozaïekenmuseum gevestigd met een belangrijke collectie meesterwerken uit het Romeinse tijdperk.

De ribat van Sousse werd opgericht in de 7de eeuw en was een vestingklooster dat de kust moest beschermen tegen aanvallers. Er werden in de loop der eeuwen trouwens vele ribat's gebouwd langs de kust, ze hebben nu allemaal plaats gemaakt voor toeristenhotels.

De Catacomben bevinden zich net buiten de ommuurde stad. Dit is een ondergronds labyrint dat 5000 Christelijke graven herbergt uit de IIe en IIIe eeuw na Chr, alleen te bezoeken met een rondleiding.

Omdat het zo dicht bij Monastir gelegen is, kan een uitstap erheen vanuit Sousse perfect.

Reviews en beoordelingen Sousse

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sousse: bijzonder véél te zien? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info