Groepsreis 5-daagse wandelvakantie Champagne 'light'

Verblijf tussen de wijngaarden van Côte des Blancs inclusief een gastronomisch diner, bezoek champagnekelder (met degustatie) ...

Met de 'light'-versie van de wandelvakanties maak je korte wandelingen en ligt de nadruk op genieten van panorama's, van bezienswaardigheden en uiteraard van een terrasje. Met deze Champagne Light komt daar nog eens het aspect champagne en gastronomie bij. We maken een aantal stadswandelingen waardoor ook het aspect geschiedenis licht aan bod komt. De wandelvakanties staan onder begeleiding van Geert of Alain.

Als hotel kozen we voor onze favoriet en zeer populair bij Belgen: Hostellerie du Mont Aimé & Dames de Champagne ***(*) in Bergères Les Vertus. Je logeert in de regio van de Côte des Blancs die de beste champagnes levert. De eerste dag maak je bij een korte wandeling in de achterliggende wijngaarden reeds kennis met de kalkbodem die daarvoor zorgt. De falaises zorgen voor unieke vergezichten. Tijdens deze wandelvakantie ontdek je niet alleen bekende plaatsen zoals Reims, Epernay en Châlons-en-Champagne maar ook onbekende of minder bekende plaatsen in de champagnestreek.  Lees meer 

Lichte wandelvakantie met een knipoog naar gastronomie en logies tussen de wijngaarden.

Inbegrepen in deze wandelvakantie:

 • 4 nachten in Hostellerie du Mont Aimé & Dames de Champagne ***(*) in Bergères Les Vertus
 • 4x ontbijtbuffet
 • 1x aperitief (glaasje champagne)
 • 1x 4 gangendiner
 • 1x gastronomisch 5 gangendiner
 • 1 fles champagne per kamer bij vertrek
 • 1 bezoek aan een champagnekelder met degustatie (2 u)
 • wandeltochten met Geert of Alain, vanaf dag 1 (15u00) tot dag 5 (12u00)
 • gratis toegang tot het binnenzwembad, sauna en fitness
 • digitale reisgids Champagne
 • Download hier onze brochure met meer info over deze wandelvakantie.
Meer info en boekenva. € 475,-
475Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Vertrek op zaterdag 15/07/23 met terugreis op woensdag 19/07/23 (VOLZET)
Vertrek op dinsdag 25/07/23 met terugreis op zaterdag 29/07/23 (VOLZET)
NIEUW: Vertrek op dinsdag 15/08/23 met terugreis op zaterdag 19/08/23

Prijs per persoon in een classic/comfort tweepersoonskamer: € 475
Single kamer: € 495 (tweepersoonskamer voor alleengebruik)

Degustaties en gastronomie horen uiteraard bij zo’n vakantie. Inbegrepen zijn twee diners in het hotel: een 4-gangen op dag 1 en een 5-gangen gastronomisch diner op dag 2. De laatste twee avonden ben je vrij en geven we je goede adresjes door, maar je kan ook verkiezen om in het hotel te dineren (optie te boeken bij reservering, betaling ter plaatse). Eveneens inbegrepen is een bezoek aan een champagnehuis met degustatie. Op het einde van je vakantie krijg je nog een fles champagne mee (per kamer).

De wandelingen behoren tot de categorie ‘licht’. De afstanden zijn beperkt maar we raden wel goede wandelschoenen aan omwille van de wisselende ondergrond (los zand, kiezel, boomwortels …). Je bent volledig vrij om aan het wandelprogramma deel te nemen. Verplaatsingen naar de startplaatsen van de wandelingen gebeuren met je eigen auto.

Niet inbegrepen

Heen- en terugreis en lokale verplaatsingen
Eventuele inkomgelden
Niet vermelde maaltijden en dranken en andere persoonlijke uitgaven

Optioneel: diner op dag 3 en dag 4. Indien je in het hotel wenst te dineren, gelieve dit reeds bij reservering door te geven om zeker te zijn van je tafel (betaling ter plaatse)

Het hotel

Hostellerie du Mont Aimé & Dames de Champagne ***(*) ligt temidden de champagnevelden van de Côte des Blancs aan de voet van de Mont Aimé heuvel. Talrijke familiale champagnekelders zijn er in de onmiddellijke omgeving. Keuken van het hotel heeft een goede reputatie.

Alle comfort in de beide kamertypes. Dit hotel is zeer populair bij Belgen en Nederlanders voor zijn fijne keuken, uitgebreid ontbijtbuffet en rustige ligging. Er is een klein binnenzwembad, fitness en sauna. Gratis parking achter het hotel.

Wat je nog moet weten

Neem water mee van thuis voor tijdens de wandeltochten
Wandelschoenen type A zijn voldoende
Lunchpakket hoeft niet, er zijn stops voorzien om te lunchen (niet inbegrepen)

Verplaatsingen
De verste startplaats van een wandeling ligt op 45 minuten rijden van het hotel (Reims). Carpoolen kan ter plaatse afgesproken worden onder elkaar. Voor elektrische wagens zijn er laadpalen voorzien op de parking van Châlons-en-Champagne en in de parkeergarage in Reims (niet op de gratis parking Hôpital Debré). Laadpalen bij het hotel zijn er niet, ook niet in het dorp.

LEZ-zone Reims: wie kiest voor de gratis parking hoeft geen milieuvignet (Crit’Air) te hebben. Wie de betalende parkeergarage verkiest, pal in het centrum heeft dit vignet wel nodig. Vanaf januari 2023 moet je auto minimum Euro 4 zijn voor diesel en Euro 2 voor benzine. Vanaf 2024 is dat minimum Euro 5 voor diesel en Euro 4 voor benzine. Lees meer info overhet vignet.

Voorstel wandelprogramma

Je bent vrij om het programma te volgen, in zijn geheel of slechts stukken eruit. Je hoeft dat niet op dag 1 te beslissen, dat kan op het moment zelf. Onderstaand programma kan mogelijks gewijzigd worden door allerlei oorzaken, zoals de planning van de degustatie.

Tijdens de wandelingen houden we geregeld halt om te genieten van het landschap of bij een monument, uitzichtpunt of bezienswaardigheid.

Dag 1: Falaises van de Côte des Blancs
Afstand namiddag: 6 km

Om 15 uur vertrekken we vanuit het hotel voor een wandeling (6 km) door de achterliggende wijngaarden tot bij de falaises (witte krijtrotsen), je krijgt er een uniek uitzicht. ‘s Avonds geniet je van een 4 gangendiner in het restaurant van het hotel.

Bijzondere en minder bekende plekjes
Afstand voormiddag: 5 km
Eerst rijden we naar Châtillon-sur-Marne, bijzonder voor zijn groot standbeeld van Paus Urbain II bovenop een heuvel. We maken er een wandeling van ca. 5 km waarna er tijd is voor een vrije lunch in dit dorp.

Afstand namiddag: 8 km
In de namiddag rijden we naar Dormans met een groot memorial en een kasteeltje. Dit alles ligt in een park van 26 hectare en ideaal dus om een wandeling van ca. 8 km te maken.
‘s Avonds geniet je van een gastronomisch 5 gangendiner in het restaurant van het hotel.

Degustatie en Reims
In de voormiddag is er een bezoek (inbegrepen) aan een champagnekelder met degustatie (2 uur). Daarna rijden we naar Reims, waar eerst tijd is voor een vrije lunch.

Afstand namiddag: 4 km
Na de vrije lunch in het centrum volgt een stadswandeling (4 km), waarna er nog tijd is om een bezienswaardigheid te bezoeken, te shoppen of te genieten van een terrasje. Het diner is vrij en kan eventueel in Reims of optioneel ook in het hotel.

Bossen van Reims en Châlons-en-Champagne
Afstand voormiddag: 5 km
Eerst maken we een bijzondere boswandeling in de bossen van Reims (5 km). Daar staan er immers een paar heel aparte bomen, de Faux de Verzy.
‘s Middags vertoef je in Epernay voor de vrije lunch en een korte wandeling.

Afstand namiddag: 4 km
In de namiddag rijden we eerst naar de enorme basiliek van L’Epine. Gevolgd door een stadswandeling in Châlons-en-Champagne.
Het diner is vrij en kan eventueel in Châlons of optioneel ook in het hotel.

Dag 5: wijngaarden in de Côte des Blancs
Afstand voormiddag: 5 km

We rijden niet ver en maken een wandeling in Oger en zijn wijngaarden van de Côte des Blancs (ca. 5 km).  

Meer info en boeken

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groepsreis 5-daagse wandelvakantie Champagne 'light'? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info