Groepsreis 5-daagse wandelvakantie Côte d'Opale 'light'

Korte wandelingen en genieten vanaf de Cap Gris Nez tot in Le Touquet met tijd voor gastronomie.

Deze wandelvakantie ‘light’ is een combinatie van korte wandeltochten, genieten van panorama’s en lekkernijen, een vleugje geschiedenis met bezoek aan een of meerdere bezienswaardigheden, stadswandelingen met vrije tijd voor een terrasje, shopping,… Alle wandelingen staan onder begeleiding van Geert of Alain.

We starten aan Cap Gris Nez met de ruige rotskust (Les Crans). Daarna verkennen we onze verblijfplaats Hardelot met een wandeling door de moerassen, bossen en duinen. Vervolgens staat er een dagje Boulogne op het programma, van haven tot Napoleon, met bezoek aan de unieke crypte onder de basiliek. Uiteraard ontbreekt Le Touquet niet met een strand- en stadswandeling. De laatste dag bezoeken we in het binnenland het prachtige Montreuil-sur-Mer.

De wandelingen behoren tot de categorie ‘licht’. Er zijn weinig hellingen maar we raden wel goede wandelschoenen aan omwille van de wisselende ondergrond (los zand, kiezel, boomwortels …). Je bent volledig vrij om aan het wandelprogramma deel te nemen. Verplaatsingen naar de startplaatsen van de wandelingen gebeuren met je eigen auto. Overzicht van de wandelingen, zie lager op deze pagina.  Lees meer

Op het programma: Cap Gris Nez, Boulogne-sur-Mer, Hardelot-Plage, Le Touquet en Montreuil-sur-Mer. Zo zie je alle aspecten van de Côte d'Opale.

Inbegrepen in deze wandelvakantie:

  • 4 nachten in Hotel Du Parc Hardelot *** in Hardelot-Plage.
  • 4x ontbijtbuffet
  • wandeltochten met Geert of Alain vanaf dag 1 (14u00) tot dag 5 (12u00)
  • vrij gebruik sauna en tennispleinen
  • gratis toegang tot het verwarmde openluchtzwembad (open naargelang de weersomstandigheden)
  • digitale reisgids van Noord-Frankrijk
  • Download nu het volledige programma van deze wandelvakantie.
Meer info en boekenva. € 499,-
499Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een charme 2-persoonskamer

Vertrek op donderdag 25/07/24 met terugreis op maandag 29/07/24: € 499
Single kamer: € 785

OPTIONEEL: het is mogelijk om gratis een nacht eerder toe te voegen in het hotel, dus aankomst 24/07/24. Het wandelprogramma blijft echter ongewijzigd en start op donderdagmiddag 25/07/24


Groepsreis met Nederlandstalige begeleider ter plaatse.
Het aantal plaatsen is beperkt tot maximum 20 personen. Op = op!

Optie: u kan uw verblijf verlengen

Ons hotel: Hotel Du Parc Hardelot *** in Hardelot

Hotel du Parc Hardelot *** is magnifiek gelegen in een 3 ha groot park, omringd door mooie villa's. De ruime kamers, lekkere keuken en puike service zijn maar enkele van de vele troeven. Het lange zandstrand ligt op 3 km, duinen en bossen liggen op wandelafstand. Het verwarmde openluchtzwembad (geopend naargelang de weersomstandigheden) bevindt zich in de grote, mooi aangelegde tuin. Ligstoelen en handdoeken zijn gratis. Gratis sauna en tennis (3 pleinen). 

Programma 5-daagse wandelvakantie Opaalkust

Je bent vrij om het programma te volgen, in zijn geheel of slechts stukken eruit. Je hoeft dat niet op dag 1 te beslissen, dat kan op het moment zelf. Onderstaand programma kan mogelijks gewijzigd worden door weersomstandigheden of andere oorzaken.

Tijdens de wandelingen houden we geregeld halt om te genieten van het landschap of bij een monument, uitzichtpunt of bezienswaardigheid. De Côte d’Opale is een kuststrook met heel wat duinen die ver doorlopen in het binnenland.

Download het volledige programma van deze wandelvakantie.

Dag 1: Wandeling Cap Gris Nez (6,5 of 3 km)
Een ideale wandeling om mee te starten. We starten dichtbij Cap Gris Nez. Meteen zie je bij mooi weer de krijtkust van Engeland. Op de Cap doen we alle plekjes aan waar je kan genieten van een mooi panorama. Daarna wandelen we langs de kust en keren via het binnenland terug naar de parking.

Dag 2: Hardelot 2 korte wandelingen (6,3 km en 5,7 km)
Met deze wandeling maak je kennis met de diverse natuur van je verblijfplaats Hardelot. We starten bij een bijzonder kasteeltje en wandelen door de natuur van Ecault. Via bospaden keren we terug naar het dorpje en stappen we richting moerassen. We houden de voeten droog dankzij de vele en mooi aangelegde vlonderpaden.

Hierna vertrekken we naar de kust van Hardelot waar we kunnen de lunch gebruiken. Wie wil kan daar in de namiddag vertoeven, het is een mooie badplaats met alles wat je in een badplaats kan verwachten.

De eerste kilometers van de namiddagwandeling zijn vrij vlak en lopen door de mooie duinbossen. Als het landschap wat meer open trekt krijg je mul zand onder de voeten en begint het een beetje te klimmen. Die 70 meter stijgen gebeurt in het mulle zand, gedurende anderhalve kilometer. Je krijgt er wel een mooi panorama op de duinen en de kust van Hardelot. De laatste twee kilometers is opnieuw een rustige boswandeling.

Dag 3: Boulogne centrum en Napoleon (5,5 km)
Napoleon is onlosmakelijk verbonden met Boulogne-sur-Mer. We starten deze wandeling aan een monument die doet herinneren aan de periode dat hij hier was met zijn groot leger. We bezoeken de Colonne de la Grande Armeé (optioneel) waar je alles verneemt over Napoleon zijn verblijf in Boulogne. We wandelen naar een uitzichtpunt over de haven. We dalen af via een mooie trapstraat naar die haven.

Lunchen doen we in het centrum nabij de winkelstraten, tussen de haven en de oude stad. Na deze vrije lunch verkennen we de oude stad. We wandelen op de vestingen, langs het kasteel, bezoeken de basiliek (onder voorbehoud) en optioneel kan je een kijkje nemen in de unieke reusachtige crypte. Daarna verlaten we de oude stad en heb je twee opties. Voor wie graag klimt (nogal steil) kan met mij te voet terug naar de startplaats bij de Colonne de la Grande Armeé. De anderen haal ik op aan de oude stad met de wagen en breng jullie naar de parkeerplaats.

Dag 4: Le Touquet centrum en strand (8,5 km)
Met deze wandeling maak je kennis met drie delen van Le Touquet Paris-Plage: het groene stadsdeel met brede lanen en dure villa’s, het natuurgebied van de baai van de Canche en het stadscentrum met prachtige oude gebouwen, veelal uit het begin van de jaren 1900. We wandelen ook langs het stadhuis en een oude overdekte marktplaats. Uiteraard dwarsen we de belangrijkste winkelstraat en lopen we door een straat vol terrassen. Meteen heb je dan ook volop gezien waar je kan lunchen en de rest van de namiddag vertoeven. 

Dag 5: Montreuil-sur-Mer (7,5 km)
We starten op de grote markt van Montreuil-sur-Mer en klimmen direct op de vestingen. Je krijgt meteen een adembenemend mooi panorama en zo volgen er nog in de volgende kilometer. Bij de citadel verlaten we de vestingen en wandelen langs de enorme stadsmuren richting de vallei van de Canche. De wandeling brengt je in de prachtige natuur van de moerassen van de Canche. We stappen op mooie wandelpaden langs de Canche en we wijken even af om de natuurlijke vijvers te zien waar het krioelt van de eenden en vogels. Een klimmetje terug naar de oude stad brengt ons nu in het historisch hart.

Eindigen doen we op het grote marktplein waar er voldoende horecagelegenheden zijn om deze wandelvakantie niet met honger te eindigen.

Niet inbegrepen

heen- en terugreis en lokale verplaatsingen
eventuele inkomgelden
lunches en diners en dranken en andere persoonlijke uitgaven

Praktische tips voor de wandeltochten:

Neem water mee van thuis voor tijdens de wandeltochten
Wandelschoenen type A zijn voldoende
Wandelstokken zijn nuttig in de duinen
Lunchpakket hoeft niet, er zijn stops voorzien om te lunchen (niet inbegrepen)

Wijzigingen aan het wandelprogramma

Door weersomstandigheden kan het voor de veiligheid noodzakelijk zijn om het programma aan te passen of zelfs deels te annuleren. Boswandelingen gaan niet door bij hevige wind vanaf code geel. Bij temperaturen boven de 28 graden zal het programma aangepast worden. Bij overvloedige regen of wateroverlast zal de wandelroute aangepast worden.

Meer info en boeken

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groepsreis 5-daagse wandelvakantie Côte d'Opale 'light'? Plaats je beoordeling

jef hoornaert 31 mei 2023

Beste, Gelukwensen met deze 5-daagse in een uitmuntend mooi en interessant wandelgebied. Ikzelf heb er meerdere jaren als natuur- en landschapsgids met wandelgroepen in meerdagswandelingen gezworven door dit gebied, alles tussen Cap Blanc Nez en Boulogne/Mer, zowel de kust- en kliffenzone als het achterliggende binnenland (le Boulonnais). Een tip: een héél mooi wandelgebied in de periode april-mei als de vele koolzaadvelden in volle bloei staan. Dit mooie gebied ligt slechts 100-120 km van onze voordeur. PS. Ook een heel bijzonder en te ontdekken gebied is hegt gebied rond de Noord-Franse stad St. Omer en het nabijgelegen moerasgebied van Clairmarais (eventueel met botentocht doorheen "les watergangs" en het aangrenzend laagwatergebied met enkele opmerkelijke kleine Frans-Vlaamse dorpen. Ook daar al diverse meerdaagse wandeltochten uitgetekend en uitgevoerd. Jef Hoornaert-Westouter.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info