Argonne 4 dagen in groen decor, in het spoor van WO I

Combineer sites uit de Groote Oorlog met rust in groene omgeving van de Champagne

Hotel Le Tulipier*** in Vienne-le-Château is ideaal gelegen in het groene hart van de Argonne.  In die directe buurt liet de Groote Oorlog vele sporen na. Verdun is zo'n iconische plaats. Je vindt in deze regio vele militaire begraafplaatsen, zowel Franse, Amerikaanse als Duitse. Musea vertellen de verhalen van deze bloedige episode uit de wereldgeschiedenis. Je kan ook kennismaken met stadjes als Châlons-en-Champagne en Rocroi. Met een korte wandeling krijg je er alle belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Als je 's avonds terug in je hotel komt, kan je je extra laten verwennen in het gastronomisch hotelrestaurant. En niemand verbiedt je om gewoon zalig te genieten van de rustige groene omgeving wandelend of fietsend (gratis verhuur fiets) en een iconische plek te bezoeken uit die Groote Oorlog.  Lees meer      

  • Incl. 3 overnachtingen, 3 x ontbijtbuffet
  • Incl. 3x 3 gangendiner (1x aperitief bij het 1st diner inbegrepen (sangria champenoise)
  • Rij via Franse Ardennen en bezoek de burcht van Sedan  
  • Beperkte afstanden vanaf hotel naar sites WO I 
  • Geniet van de rustige groene omgeving
  • Uitstapjes naar Châlons-en-Champagne, Rocroi, L'Epine, ...
  • Er is ook een 3-daagse incl. 1x diner, meer info.
Meer info en boekenva. € 289,-
289Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Reis door twee regio's: Champagnestreek en Lorraine. Onderweg dorpen en steden eeuwig verbonden met de Groote Oorlog. We nodigen je met dit programma alleen maar uit, om naar eigen keuze, even stil te staan bij sporen uit de Eerste Wereldoorlog. Barbaars leed dat nimmer zal uitgewist kunnen worden. Rust vind je terug in je hotel gelegen in de bossen van de Argonne. Ontspan in het verwarmd binnenzwembad, geniet van de grote tuin. Trek de stapschoenen aan of maak gebruik van de gratis aangeboden fietsen. Kortom, véél mogelijkheden voor een verdiend kortverblijf in de Champagne.

Programma voorstel 4-daagse

Dag 1: Heenreis. Brussel - Vienne-le-Château (250 km)
Je kan tijdens de rit naar het hotel Le Tulipier*** in Vienne-le-Château een stop inlassen in Rocroi en/of Sedan. In Rocroi, een versterkte vesting in stervorm op een hoogvlakte, hebben we een korte wandeling uitgetekend. Je stapt langs de nog overgebleven bastions, kan onderweg een museum bezoeken en je ziet tevens enkele fraaie gebouwen. Sedan is bekend omdat het de grootste burcht van Europa bezit. Die is nog volledig intact, meet 35000 m2 en heeft zeven verdiepingen. Bij je bezoek kan je er zelfs kilometerslang dwalen door een doolhof van smalle trappen en lage plafonds.

Dag 2: Voor dag 2 moet je een keuze maken. Zou je graag sites van de Eerste Wereldoorlog bezoeken en genieten van het landschap van de Argonne? Dan hebben we voor jou een autoroute die de ganse dag in beslag neemt. Wil je liever een stad bezoeken? Dan hebben we voor jou een wandeling in Châlons-en-Champagne (60 km) én eventueel een bezoek aan de basiliek van L'Epine (44 km). Mocht je beide willen doen, kan je het bezoek aan Châlons-en-Champagne en de basiliek ook opsparen voor de terugreis op dag 4.

Wat mag je zoal verwachten tijdens de autoroute in de Argonne? Een saaie autoroute zal het zeker niet worden. Je rijdt langs rustige wegen, ver weg van alle drukte en komt langs de vele graanvelden die de Argonne rijk is. Onderweg bezoeken we diverse sites die allemaal verschillend zijn. Je start met de bijzondere restauratie van de loopgraven in Massiges, minder dan een half uurtje van je hotel. Voorzie zeker een uur bij mooi weer. Er werd alles aan gedaan om het zo realistisch mogelijk te maken. Via een Franse militaire begraafplaats gaat het naar een museum over de gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog in deze regio. 

Daarna bezoek je drie verschillende herdenkingsplaatsen. Het eerste, in Saint-Hilaire-le-Grand is een Russich kerkhof. Daarna kom je bij het bijzondere Frans monument en ossuarium van Navarin. Ook niet zo veraf kom je bij het Amerikaans monument Blanc-Mont met een uitzicht in de vier windrichtingen. Hou dan even het uurwerk in het oog. Heb je nog drie uur over dan kan je naar Romagne sous Montfaucon voor het enorm groot Amerikaans kerkhof met bezoekerscentrum (voorzie min. 1 uur voor bezoek). Dit is een 'mooie' afsluiter van de dag. Stel je vast in Blanc-Mont dat je niet voldoende tijd rest dan kan je terugkeren naar Vienne-le-Château en even doorrijden naar La Harazée, daar kan je een mooie wandeling maken langs de resten van een legerkamp.

Dag 3: Bezoek aan Verdun (46 km) in combinatie met een autoroute in het teken van de Groote Oorlog. In Verdun herinneren nog vele monumenten en gebouwen aan de vernietigende sporen van WO I. Maar tijdens de stadswandeling ontdek je nog meer bezienswaardigheden van deze stad aan de Maas. Er wacht je een verrassend traject in Verdun.  Omdat ze minder dan 3 kilometer bedraagt, is de combinatie met een autoroute best mogelijk. Op deze autoroute van 32 km kom je langs militaire begraafplaatsen en iconische monumenten, forten, een vernietigd en nooit heropgebouwd dorpje en het Mémorial de Verdun. In dit museum kom je alles van a tot z te weten over de Slag van Verdun.

Dag 4: Terugreis. Indien gewenst kan je halt houden in Sedan en/of Rocroi mocht je dat nog niet gedaan hebben op dag 1. Of terugreizen via Châlons-en-Champagne. 

Kaart rondreis Argonne

Meer info en boeken

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hotel Le Tulipier*** inclusief half pension? Plaats je beoordeling

mathieu eembeeck 15 mei 2024

niets op aan te merken perfect waarvoor hij moet dienen

Travellingman 14 mei 2024

Absolute aanrader voor de voorbereiding van onze reis. komt nu bijzonder goed van pas. Duidelijke informatie en praktische kaarten.

willy defranc 14 mei 2024

De Argonne is onze vakantiestek... Nieuwe ontdekkingen zijn altijd meegenomen... Groeten

Alex Peeters 14 mei 2024

Zoals we gewoon zijn: duidelijk, gedetailleerd, handig om de streek te verkennen. De moeite waard om te hebben.

Saskia 16 november 2023

super handig! beknopte, duidelijke informatie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info