Champagne 4 dagen in groen decor, in het spoor van WO I

Combineer sites uit de Groote Oorlog met rust in groene omgeving van de Champagne

Hotel Le Tulipier*** in Vienne-le-Château is ideaal gelegen in het groene hart van de Argonne.  In die directe buurt liet de Groote Oorlog vele sporen na. Verdun is zo'n iconische plaats. Je vindt in deze regio vele militaire begraafplaatsen, zowel Franse, Amerikaanse als Duitse. Musea vertellen de verhalen van deze bloedige episode uit de wereldgeschiedenis. Je kan ook kennismaken met stadjes als Châlons-en-Champagne en Rocroi. Met een korte wandeling krijg je er alle belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Als je 's avonds terug in je hotel komt, kan je je extra laten verwennen in het gastronomisch hotelrestaurant. En niemand verbiedt je om gewoon zalig te genieten van de rustige groene omgeving wandelend of fietsend (gratis verhuur fiets) en een iconische plek te bezoeken uit die Groote Oorlog.  Lees meer      

  • Incl. 3 overnachtingen, 3 x ontbijtbuffet, 3 x 3 gangen diner (keuzemenu) 
  • Rij via Franse Ardennen en bezoek de burcht van Sedan  
  • Beperkte afstanden vanaf hotel naar sites WO I 
  • Geniet van de rustige groene omgeving
  • Uitstapjes naar Châlons-en-Champagne, Rocroi, L'Epine, ...
Meer info en boekenva. € 189,-
189Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Reis door twee regio's: Champagnestreek en Lorraine. Onderweg dorpen en steden eeuwig verbonden met de Groote Oorlog. We nodigen je met dit programma alleen maar uit, om naar eigen keuze, even stil te staan bij sporen uit de Eerste Wereldoorlog. Barbaars leed dat nimmer zal uitgewist kunnen worden. Rust vind je terug in je hotel gelegen in de bossen van de Argonne. Ontspan in het verwarmd binnenzwembad, geniet van de grote tuin. Trek de stapschoenen aan of maak gebruik van de gratis aangeboden fietsen. Kortom, véél mogelijkheden voor een verdiend kortverblijf in de Champagne.

Programma voorstel 4-daagse

Dag 1: Heenreis. Brussel - Vienne-le-Château (250 km)
Je kan tijdens de rit naar het hotel Le Tulipier*** in Vienne-le-Château een stop inlassen in Rocroi en/of Sedan. In Rocroi, een versterkte vesting in stervorm op een hoogvlakte, hebben we een korte wandeling uitgetekend. Je stapt langs de nog overgebleven bastions, kan onderweg een museum bezoeken en je ziet tevens enkele fraaie gebouwen. Sedan is bekend omdat het de grootste burcht van Europa bezit. Die is nog volledig intact, meet 35000 m2 en heeft zeven verdiepingen. Bij je bezoek kan je er zelfs kilometerslang dwalen door een doolhof van smalle trappen en lage plafonds.

Dag 2: Bezoek WO I locaties in omgeving van je hotel: Suippes (33 km), Saint-Hilaire-le-Grand (40 km), Romagne-sous- Montfaucon (28 km). Of je kiest er een militaire begraafplaats uit en combineert dit bezoek met een stadswandeling in Châlons-en-Champagne (60 km) én/of een bezoek aan de basiliek van L'Epine (44 km). Mocht dit te druk lijken, kan je het bezoek aan Châlons-en-Champagne en de basiliek ook opsparen voor dag 3.

In Suippes is een bezoekerscentrum dat het verhaal brengt over de gebeurtenissen in de Champagnestreek tijdens de Eerste Wereldoorlog. Modern gebracht, chronologisch, detailrijk, verhelderend. Ook aandacht voor het leven achter het front. Website: www.marne14-18.fr

Een Russische begraafplaats met een orthodoxe kapel ligt in Saint-Hilaire-le-Grand. Hier liggen 916 Russen begraven. Bizar, op de witte kruisjes staat 'mort pour la France'. Russische soldaten met weinig ervaring werden ingezet vanaf april 1917 bij het offensief Chemin des Dames.

In Romagne-sous-Montfaucon bevindt zich de grootste Amerikaanse militaire begraafplaats op Europese bodem. Niet ver daar vandaan is er nog een Duits militair kerkhof.

Dag 3: Bezoek aan Verdun (46 km) in combinatie met een autoroute in het teken van de Groote Oorlog. In Verdun herinneren nog vele monumenten en gebouwen aan de vernietigende sporen van WO I. Maar tijdens de stadswandeling ontdek je nog meer bezienswaardigheden van deze stad aan de Maas. Er wacht je een verrassend traject in Verdun.  Omdat ze minder dan 3 kilometer bedraagt, is de combinatie met een autoroute best mogelijk. Op deze autoroute van 32 km kom je langs militaire begraafplaatsen en iconische monumenten, forten, een vernietigd en nooit heropgebouwd dorpje en het Mémorial de Verdun. In dit museum kom je alles van a tot z te weten over de Slag van Verdun.

Dag 4: Terugreis. Indien gewenst kan je halt houden in Sedan en/of Rocroi mocht je dat nog niet gedaan hebben op dag 1.  

Meer info en boeken

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hotel Le Tulipier*** inclusief 3x3-gangen diner? Plaats je beoordeling

De Valck Gisela 9 mei 2018

De gids was zeer nuttig. Wij hebben de route volledig gevolgd, wat maakt dat wij veel gezien en bezocht hebben op korte tijd. D

Rob van der Geugten 24 februari 2018

Inspirerende reisgids!

Jan 23 februari 2018

interessant, dicht bij huis, veel om te doen

Chantal 22 februari 2018

Goede uitleg, veel ideeën om uitstappen te maken

Leo Ros 22 februari 2018

Prima documentatie

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info