Wijn en kunst op een Portugese wijnboerderij

Wijn en kunst op een Portugese wijnboerderij

In de Portugese Alentejo regio kan je sedert 7 september 2016 wijn en cultuur harmonieus combineren bij het Nederlands echtpaar de Bruin op hun wijnboerderij Quinta do Quetzal. De eigenaars hebben er een gloednieuwe expositieruimte geïntegreerd (Quetzal Art Centre ) waar tijdelijke tentoonstellingen van lokale en internationale kunstenaars uit hun privécollectie zullen plaatsvinden. De combinatie wijnhuis-kunstcentrum is een primeur in het Portugese Alentejo.

Voortaan kan je dus op het landgoed en gerenommeerde wijnhuis Quinta do Quetzal op de hellingen van Vidigueira, tussen Evora en Beja genieten van een extra belevenis. Het gezin de Bruin leeft er al ruim 40 jaar in en ‘met’ Portugal en willen hun passie voor de natuur, de wijn, de keuken en de cultuur graag delen. Wijn proeven, wandelen door de wijngaarden, genieten van de lokale lekkernijen en gerechten kan je daarom sinds kort ook combineren met het bekijken van hedendaagse kunst.

Kunst van stad naar platteland 

Het nieuwe kunstcentrum Quetzal Art Centre is zo geconstrueerd dat het tegelijk opvalt én perfect past in de natuurlijke omgeving. Kunst uit de stedelijke comfortzone brengen naar de landelijke omgeving van Alentejo en op die manier toegankelijk maken voor een breder publiek. Dat is het opzet van de eigenaars Cees en Inge de Bruin. De bedoeling is om zowel gevestigde waarden als de jongere generatie kunstenaars hun werken te laten zien.

Prijswinnende wijnen

Dat de familie de Bruin niet een zoveelste wijnhuis is, wordt bewezen door de awards die de wijnboerderij al won voor de Quetzal en Guadalupe wijnen in Portugal maar ook bv. in New York behaalde men al prijzen. Deze en nog tal van andere wijnen worden je zeker geserveerd in het nieuwe sfeervolle restaurant op de wijnboerderij en zijn tevens verkrijgbaar in de winkel met voorts nog lokale producten.

Alentejo, groot en méér dan de moeite

Alentejo, de grootste regio van Portugal, ligt tussen de hoofdstad Lissabon en de Algarve. Aan de andere kant van de Taag, en dat is eigenlijk de betekenis van Alentejo. In deze streek bezaaid met wijngaarden (Alentejo is de grootste wijnproducent van Portugal), olijfplantages, beboste heuvels, prachtige panorama’s en sfeervolle stadjes (Beja, Moura, Monsaraz, Serpa, …) word je uiterst gastvriendelijk ontvangen. Het klimaat is datzelfde van de nabijgelegen Algarve en de gastronomie is onuitsprekelijk fijn en heel lekker.

Meer info op de website van het wijnlandgoed www.quintadoquetzal.com

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Alle promoties Alentejo 8 tot 11 dagen, incl. vlucht en huurwagen

    Alle promoties Alentejo 4 dagen

    Genieten in een 4* hotel in een natuurpark nabij de kuststrook. Of in het noorden van de Alentejo. Steeds inclusief ontbijtbuffet en wijndegustatie.
    va. € 175 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info