Ontdek de vele verrassingen met de reisgids Lissabon

Gratis Reisgids Lissabon downloaden: ontdek verrassend plekjes, het oude centrum en alle bezienswaardigheden

Met onze gratis reisgids Lissabon krijg je een mooi wandeltraject door het oude stadscentrum, compleet met kaart en informatie over de vele bezienswaardigheden van Lissabon. Erg groot is het stadscentrum niet. Zo kan je het meeste wandelend van het ene naar het andere ontdekken. Wil je je benen wat rust geven, dan is een ritje met de speciale toeristische Tram 28 een echte aanrader om de vele bezienswaardigheden op je citytrip Lissabon te ontdekken. Lees meer 

In onze gratis reisgids vind je een wandelroute in het hart van Lissabon, passeer je de wijk Belém en vind je tips voor parken en andere bezienswaardigheden in de prachtige Portugese hoofdstad.
Reisgids Lissabon
Ontdek de vele verrassingen met de reisgids Lissabon
  • Download de gratis reisgids Lissabon
  • Verken Lissabon in en buiten het centrum
  • Check alle belangrijke bezienswaardigheden
  • Ontdek wat Fado, Tram 28 en metrokunst is
  • Leer over ontdekkingsreizen in de wijk Belém
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10
Foto's: Dreamstime.com

Een reisgids vol bezienswaardigheden

Je komt tijdens jouw citytrip Lissabon op heel wat plaatsen waar je fenomenale vergezichten krijgt over de stad Lissabon en rivier de Taag. Daarnaast geven we je in de reisgids Lissabon ook tips waar je het beste kan winkelen. Er zijn namelijk heel veel shoppingstraten in Lissabon. Tevens maak je tijdens je citytrip Lissabon kennis met de Fado-muziek. Deze intrieste zangkunst zal jou voor altijd bijblijven. Je kan de fadista aan het werk te zien in de wijken Alfama en Bairro Alto.

Parque das Nações

We nemen je ook mee naar het Parque das Nações, het terrein waar in 1998 de Expo plaatsvond en dat nu een belangrijk zakencentrum is. Je kan hier tevens het aquarium Oceanário de Lisboa bezichtigen.

Alfama 

In de wijk Alfama lopen we doorheen steile straatjes en smalle steegjes langs de kathedraal Sé, het mooie uitzichtspunt 'Miradouro de Santa Luzia' en het unieke museum 'Museu de Artes Decorativas'. In deze wijk moet je zeker ook Castelo de São Jorge van dichtbij gaan bekijken.

Belém

Belém, aan de stadsrand van Lissabon, is een heel belangrijke historische wijk die direct in verband staat de ontdekkingsreizen uit de 16e eeuw. Denk maar aan het monument 'Padrao dos Descobrimentos' en het 16e eeuwse klooster 'Mosteiro dos Jerónimos' met de Torre de Belém en het marinemuseum 'Museu de Marinha'. Andere bezienswaardigheden in deze wijk zijn het Nationale Koetsenmuseum en het Centro Cultural met het bijhorende 'Museu Berardo'. We bieden je in de reisgids Lissabon alle info aan om de wijk te verkennen. Lokale gastronomie en een terrasje doen hoort ook thuis in onze pdf-reisgids.

Meer promoties Lissabon

Reviews en beoordelingen Reisgids Lissabon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek de vele verrassingen met de reisgids Lissabon? Plaats je beoordeling

carine13 augustus 2022

ZEER INTERESSANT

Dirk Van Leuven26 juni 2022

2 leuke adresjes dicht bij elkaar, pal onder de Ponte 25 de Abril: 1. Doca de Santo Amaro, Armazém 12, 1350-353 Lisboa Portugal Dit is een kade aan de jachthaven waar tal van restaurantjes gevestigd zijn. Keuze en kwaliteit in overvloed. Wij aten bv in 5 Oceanos. 2. The Factory : https://g.co/kgs/1FYiep . Een oude fabriek werd ingenomen door restaurantjes en winkeltjes die door jonge ‘alternatieve’ jongeren worden uitgebaat op ni-nonsense wijze. Heel leuk.

Frans5 oktober 2021

Heel mooie stadswandeling die je op plaatsjes brengt waar je anders waarschijnlijk niet zou komen. De kleine straatjes zijn niet altijd even gemakkelijk te vinden, maar gelukkig is er dan de hulp van de smartphone en google maps. We wilden om af te sluiten naar het restaurant Terreiro do Paço gaan, vermeld in de gids als een van de meest iconische eetgelegenheden in Lissabon. Omdat we het niet direct vonden, zijn we gaan informeren op de toeristische dienst daar. Die beweerde dat het restaurant in kwestie niet meer bestaat. Jammer. Ook het Museum Celouste Gulbenkian, het oceanario de Lisboa en Parque das Nações zijn zeker aan te bevelen. Indrukwekkend ! En natuurlijk Belem dat we bij en vorige trip al bezochten, is meer dan de moeite waard. Ook het relatief nieuwe centro Cultural de Belem met zijn Museu Coleçao Berardo is een bezoek meer dan waard. Niet iedereen zal de collectie van Hedendaagse Kunst waarderen, maar je moet het eens gezien hebben. En een meevaller: eind september was het weer er overheerlijk! Bedankt voor de mooie reisgids Lissabon!

joanna11 maart 2020

alles is zeer duidelijk en informatie is volledig

wilfried 10 maart 2020

Leuke goede info om de reis te starten en al wat sfeer op te snuiven

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info