Evora: bezoek aan de oude stad en bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op een steenworpafstand van elkaar

Evora is na Lissabon de tweede belangrijkste toeristische stad van Portugal. Het is een grote stad met circa 50.000 inwoners. Rij onmiddellijk naar het hart van de oude stad en je vindt er alle belangrijke bezienswaardigheden op een steenworp van elkaar. Lees meer

De kathedraal, met haar opvallende toren, moet je gezien hebben.
 • Alle promoties Alentejo 8 tot 11 dagen, incl. vlucht en huurwagen

  Alle promoties Alentejo 4 dagen

  Genieten in een 4* hotel in een natuurpark nabij de kuststrook. Of in het noorden van de Alentejo. Steeds inclusief ontbijtbuffet en wijndegustatie.
  va. € 175 - Boek nu
 • Rij naar het hart van de oude stad
 • Sla het museum niet over
 • Bezoek het klooster
 • Bewonder de prachtige azulejo's
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De kathedraal, met haar opvallende toren, moet je gezien hebben. De bouw van de kerk werd gestart in de periode van de romaanse stijl en werd beëindigd toen de gotische stijl heerste. Als je de toren beklimt heb je uiteraard een mooi zicht over Evora. Daaronder ligt de kloostergang en wie even de tijd heeft mag het museum in de kerk niet overslaan.

In de schaduw van de kathedraal zijn de restanten te zien van een Romeinse tempel. Die zou dateren uit de 2e eeuw en is goed bewaard gebleven omdat die in de muren stak van een fort. Het is niet duidelijk wie er vereerd werd: de ene zegt dat het een tempel was ter ere van de godin Diana, terwijl een lokale gids vertelde dat het wel eens van Jupiter kon zijn.

Convento dos Loios 

Op ditzelfde plein heb je ook die andere niet te missen bezienswaardigheid van Evora: het Convento dos Loios. Spijtig genoeg kan je het alleen nog van de buitenkant bekijken want dit klooster is omgebouwd tot een Pousada (hotel). Maar de kerk wat verderop kan je wel bezoeken (betalend). Het godshuis doet nu dienst als mausoleum voor de familie Melo. Binnen zijn prachtige azulejo's te zien (1711).

Rua da Republica 

De oude stad ligt op een kleine heuvel. Als je naar beneden gaat doe dit dan via de Rua da Republica. Deze straat bereik je via het plein waar de toeristische dienst is gelegen (Praça do Giraldo). Onderweg bemerk je de kerk Sao Francisco. De kerk op zich is niet het hoofddoel van je bezoek, maar wel de 'Capela dos Ossos' of de beenderkapel. De muren zijn er bezet met beenderen en schedels van ca. 5000 personen. Als je even wilt bekomen van de emoties ga dan terug naar het gezellige plein Praça do Giraldo, er zijn terrasjes.

Reviews en beoordelingen Evora

Heb je zelf tips of opmerkingen over Evora: bezoek aan de oude stad? Plaats je beoordeling

Luc19 september 2020

Deze reisgids overtreft alle dure boekjes. De juiste info ,zonder veel blabla. De reisgids was onze dagelijkse leidraad . Wandeling in Elvas zou ook goed zijn. Maar de Alenteja is puur natuur en nog autentiek.

Willem Dewilde25 december 2017

De reisgids was heel handig en zeer overzichtelijk. Ook niet teveel in detail waardoor het overzichtelijk blijft. Schitterend gedaan

Devinck31 mei 2017

Evora vond ik mooi maar te toeristisch. Ik was positief verrast van Elvas.. erg mooi... mooie rondleidingen in het stadscentrum en niet te toeristisch

Gert5 mei 2016

Met de informatie die ik heb gelezen kan mijn bezoek aan de Alenteja volgende week alleen nog mooier worden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info