Vakantie Algarve? Ontdek dé bezienswaardigheden

Noord-Afrikaanse weersinvloeden in Europa

Portugal heeft een grote verscheidenheid aan landschappen, vaak met een eigen klimaat. De Algarve is hiervan de bevestiging. Aan dit meest zuidelijk deel van Portugal heeft de oceaan een meesterwerk gebeeldhouwd uit rotsen en zand. Noord-Afrikaanse winden zorgen er voor zomerse temperaturen. Combineer dit met goudgele stranden, de prachtige natuurparken en je krijgt een perfecte vakantie. Lees meer

De Algarve, da's genieten het hele jaar door van de meest ideale vakantieregio.
 • Alle promoties Algarve 8 dagen

  Alle promoties Algarve 8 dagen

  8-daagse vakanties in kleinschalige hotels en rustig gelegen in de nabijheid van een badplaats. Promoties inclusief vlucht h/t Brussel - Faro, inclusief ontbijtbuffet, half pension mogelijk als optie.
  va. € 625 - Boek nu
 • Ervaar een perfecte vakantie
 • 'Dolce far niente' in de Algarve 
 • Geniet van een sardientje
 • Flaneren in pittoreske dorpjes
 • Bewonder de prachtige landschappen
 • Algarve, de mooiste badplaatsen ontleed
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De Algarve leeft van de visvangst én het toerisme. Het is dan ook vanzelfsprekend dat vis veel voorkomt op de menukaart. Maar je kunt ook op straat genieten van een sardientje, gebakken op een grill. Wie 's avonds langs het strand loopt zal in de verte verschillende lichtstipjes zien van  schepen die proberen visscholen in te sluiten en te vangen.

Unieke landschappen

De schoorstenen vormen een uniek aspect van de Algarve. Het is één van de attractiepolen van de vele kleine en nostalgische dorpjes langs de kustlijn of in het binnenland. Je wordt er ook bekoord door de prachtige landschappen met beboste heuvels, overgoten met een sausje van landelijke rust. Maak zeker dus ook eens een wandeling in een natuurpark. Uit elk van de drie natuurparken die we voorstellen, pikken we er eentje uit.

Oost en West 

We ontleden het mooiste van de Algarve in twee delen. Het westelijk deel bevat Carvoeiro - Portimao - Praia da Rocha - Lagos - Praia da Luz - Lagoa - Sagres en Cabo de Sao Vicente. Het oostelijk deel bevat Albufeira - Vilamoura - Quarteira - Almancil - Loulé - Faro en Tavira. Afsluiten doen we met een overzichtje van de vakantiestranden.

Reviews en beoordelingen Algarve

Heb je zelf tips of opmerkingen over Algarve? Plaats je beoordeling

Johan22 maart 2023

Hele mooie compacte gids. Veel informatie en aansprekende tekst.

Jeanny Van Loo4 september 2022

makkelijk leesbaar en duidelijke tekst

Katelijn Goutsmet30 juni 2022

Beste, ik heb alle tips uit de reisgids bekeken en aangeduid. We hebben er gebruik van gemaakt en toch een bepaalde selectie uitgekozen, dit na advies van Roberto, een rasechte Portugees. Vilamoura en Albufeira raadde hij ons sterk af om te bezoeken omwille van het te toeristische trekpleisters (Benidorm in de meer negatieve zin). Wij verkenden ook Oost Algarve en daarover vonden we weinig of geen info in de gids. Jammer! De oostkant heeft een heel ander karakter dan de westkant en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij bezochten Alcoutim en reden langs de grensrivier Guadiana, prachtige groene berglandschappen met heel typische dorpjes waar de tijd bleef stille staan. Ook Real Madrid vonden we de moeite om te bezoeken. Dit deel, vanaf en rond Tavira is zeker de moeite waard. Misschien kan daar ook nog een woordje uitleg of wat tips over geschreven worden in een volgende reisgids over de prachtige Algarve! Een extra opmerking die niks te maken heeft met de reisgids maar die ik toch wil meedelen: Wij bezochten vroeger andere streken in Portugal en het was opvallend dat de Algarve, waar de meeste toeristen gesitueerd zijn, voor ons het minst vriendelijk aanvoelde. Dit stelde ons wat teleur! mvg, Katelijn Goutsmet

Veronique De Poorter10 juni 2021

Zeer handige reisgids

Cor 17 februari 2020

leuke en makkelijke reisgids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info