11 dagen eilandhoppen op de Azoren: São Miguel, Pico en Terceira

Verblijf in hotel 4*, B&B en een Casa, inclusief ontbijtbuffet, alle vluchten en huurauto met all-in verzekering

Voor dit arrangement Eilandhoppen op de Azoren, fly & drive, kiezen we voor de meest bezochte eilanden. Dat zijn São Miguel, het belangrijkste en grootste eiland met de hoofdstad, Terceira met de Heilige Geest tempels en Pico, het vulkaaneiland. Op elk van deze eilanden hebben we een arrangement uitgewerkt met telkens een ander soort logies. Drie aparte belevingen met telkens een totaal verschillende natuur. Je reist van het ene eiland naar het andere met een vlucht van SATA Air Açores. Op elk eiland beschik je over een huurwagen.  Lees meer

Eilandhoppen op de Azoren staat voor een unieke beleving op drie eilanden: São Miguel, Pico en Terceira.
 • 3 nachten Hotel do Caracol **** op Terceira
 • 3 nachten Casa das Barcas B&B op Pico
 • 4 nachten Casa das Calhetas Authentic Experience op São Miguel
 • 10x ontbijtbuffet
 • welkomstdrankje bij aankomst in elk logeeradres
 • 1x 3 gangendiner inclusief water, fruitsap en huiswijn (dag van aankomst) in Hotel do Caracol
 • fles water op de kamer in Hoitel do Caracol
 • 1 toegangsticket voor een bezoek aan het Nature Reserve of Mistério da Prainha (natuurpark van 716 ha met vulkanisch complex) op het eiland Pico
 • informatiepakket met uitgestippelde tochten op het eiland São Miguel
 • huurwagen Citroën C1 of gelijkwaardig, inclusief all-in verzekering (volgens beschikbaarheid) op elk eiland
 • vlucht Brussel - Ponta Delgada h/t met Tap Portugal (via Lissabon, volgens beschikbaarheid)
 • drie binnenlandse vluchten met SATA: São Miguel-Terceira, Terceira-Pico, Pico-São Miguel
1895Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

Let op! De volgorde van de eilanden kan verschillen van wat hieronder beschreven is. Dit is afhankelijk van de vluchturen en beschikbaarheid van de hotels. Mogelijks is een extra nacht op São Miguel noodzakelijk. 

Dit voorstel kan aangepast worden naar je wensen. Schrijf je wensen op het formulier van de prijsaanvraag en we bekijken wat mogelijk is.

Eiland Terceira

Je verblijft 3 nachten in het Hotel do Caracol ****, gelegen aan de zee. 
Meer informatie over hotel en arrangement.

De topattractie van Terceira zijn de Heilige Geest tempels. Op het ganse eiland Terceira zijn er zo'n 70-tal. Ze vallen op doordat ze zeer kleurrijk zijn. Ze zijn nog mooier in de periode van Pasen tot Pinksteren. Dan zijn er processies en feesten en dan zijn die kapellen nog mooier versierd.

Leuk om te bezoeken is de kraterpijp, de Algar do Carvão, je kan via trappen zo'n 100 meter diep. Hou je het liever bovengronds dan kan je aan de westzijde van Terceira een pad volgen tot aan de rand van de vulkaankrater van Santa Bárbara.

Angra do Heroismo is een UNESCO Werelderfgoedstad. Wat je zeker niet mag missen in deze stad is de kathedraal, het Palácio Bettencourt en het Palácio dos Capitães-Generais. Wil je de geschiedenis van het eiland beter leren kennen dan moet je zeker het Museu de Angra bezoeken.

Eiland Pico

Je verblijft 3 nachten in de Casa das Barcas Bed & Breakfast, een 17de eeuws landhuis met slechts 4 kamers met zicht op de zee.
Meer informatie over hotel en arrangement.

Pico staat bekend als het vulkaaneiland maar er is meer te beleven dan enkel de grote vulkaan. Madalena is de grootste stad en heeft een ferryhaven. Daar kan je het museum bezoeken over de wijnbouw want op Pico is wijnbouw een belangrijke activiteit. Wijnranken op vulkanisch gesteente heeft een bijzondere smaak aan de druiven en later ook de wijn. Dit is niet het enige eiland waar wijnbouw te vinden op de lavastromen, ook op Sicilië zijn er heel wat wijngaarden. Maar deze op Pico zijn UNESCO Werelderfgoed en dat is uitzonderlijk. Dat komt door de kleinschalige percelen, te vinden aan de noordwestelijke kant van Pico, tussen Madalena en Santa Luzia. Duizenden rechthoekige stukjes land met wijnstokken zal je er aantreffen, ommuurd door halfhoge muren van lavasteen. Zo staan de wijnranken in een microklimaat, lava neemt veel warmte op van het zonlicht en geeft dit dan af tijdens de koelere nachten. Zo zijn de ranken steeds beschermd tegen de koude.

We zouden het bijna vergeten maar je kan dus ook wandelen op die vulkaan Pico. Je kan met de auto rijden tot op een hoogte van zowat 1250 meter, dan moet je verder te voet. Maar je kan of mag dat niet zomaar. Je moet daarvoor een ticket hebben want het aantal wandelaars is beperkt. Hou er ook rekening mee dat je ca. 1000 hoogtemeters moet klimmen, dat is dus niet voor de recreatieve wandelaar maar wel voor de geoefende stapper. In onze gratis reisgids vind je informatie hoe en waar je best deze tocht aanvat.

Eiland São Miguel

Je verblijft 4 nachten in de Casa das Calhetas Authentic Experience, gelegen ten noorden van de hoofdstad met slechts 3 kamers. 
Meer informatie over hotel en arrangement.

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren. De hoofdstad, Ponta Delgada, ligt ook op dit eiland. Een huurwagen is een noodzaak om de veelzijdigheid van dit eiland te verkennen. São Miguel is 64 km lang en 16 km breed. Twee plaatsen moet je zeker gezien hebben: de hoofstad Ponta Delgada en de kratermeren rond Sete Cidades.

De historische gebouwen in Ponta Delgada zijn meestal in de manuelstijl kenmerkend door zijn witte en donkere kleuren. We lijsten even op wat je kan bezoeken of langs wandelen.

 • Igreja Matriz São Sebastião, de hoofdkerk van Ponta Delgada;
 • Praça Gonçalo Velho Cabral, het centrale plein waar vroeger de haven lag;
 • Cãmara Municipal, het 16de eeuwse stadhuis;
 • Castelo de São Bras, het fort aan de haven, nu een legermuseum;
 • Convento da Esperança, klooster met het populairste heiligenbeeld van het eiland: Senhor Santo Cristo dos Milagres;
 • Núcleo de Arte Sacra en Igreja do Colégio de Todos os Santos, een vroegere Jezuïetenkerk, nu een museum met religieuze kunst;
 • Museo Carlos Machado, natuurhistorisch museum in een voormalig klooster;
 • Jardim do Palácio de Sant’Ana, mooi stadspark met paleis;
 • Jardim António Borges, mooi stadspark met grotten en tropische bomen.

Trek zeker een dag uit om de kratermeren van Sete Cidades te verkennen. Er zijn er vier, waarvan je er twee kan rondrijden met de wagen. Uiteraard is het te voet nog mooier. In onze pdf-gids vind je suggesties en links om de mooiste plekken te ontdekken. Deze pdf-gids kan je gratis downloaden.

Vraag een prijsofferte aan

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over 11 dagen eilandhoppen op de Azoren? Plaats je beoordeling

Theo 10 januari 2023

Mooie reisgids, veel informatie. Gaan we zeker gebruiken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info