Terceira bezoeken: Bezienswaardigheden van het Azoren eiland

Ga ook de andere bezienswaardigheden ontdekken op Terceira

Als je op Terceira vertoeft, dan zou je deze bezienswaardigheden op je lijstje moeten staan hebben: naast Angra do Heroismo (UNESCO Werelderfgoedstad) heb je er de Heilige Geest tempels en doet men er gewoon stierengevechten op straat. En er is ook hier uiteraard een schitterende natuur. Geef toe, voldoende redenen om het eiland te verkennen. Behalve Angra zijn er nog wel een paar andere stadjes die een bezoek waard zijn.  Lees meer

Van stieren jennen tot intens vereren van de Heilige Geest.
  • Wat mag je niet missen op Terceira?
  • Geef je over aan de schitterende natuur
  • Ontdek de cultus van de Heilige Geest tempels
  • Hoe zit het met het stierengevechten?
  • Waarom zit feesten hen in het bloed?
  • Verken de mooiste plekjes van Terceira  
Gratis reisgids downloaden

Je vindt er enkele schitterende kuststroken, idyllische zwemplekjes en in het noorden lopen wandelpaden in en langs spectaculaire baaien die wonderlijke zichten tonen. Hier vind je geen hoge bergen, maar wel vulkanische grotten. Dat is in een notendop Terceira voorgesteld.
De cijfers: Het heeft een ovalen vorm, 29 km lang en 17,5 km breed, 382 km².

Heilige Geest tempels

Terceira zit in feeststemming gehuld van Pasen tot Pinksteren. De Heilige Geest wordt er heel intens aanbeden. In die periode worden dan kleurrijke feesten gehouden bij de kapellen voor de H.Geest, de impérios. Die kapellen zijn in mooie kleuren geschilderd. Er zijn er zo’n 70-tal aanwezig op Terceira. De Heilige Geest wordt er voorgesteld met een scepter, een kroon en een duif. Rond de kapel wordt een altaar opgesteld, worden offers gebracht ter ere van de H. Geest, eten en drank aangereikt. Na een processie barst een eetfeest los.

Maar je kan ze natuurlijk ook zo gaan bekijken zonder hun feestjasje. Wil je er een paar zien, dan is een huurauto wel nuttig vanzelfsprekend. Vanuit Angra do Heroismo lukt dat zonder problemen. In Angra do Heroismo vind je er dus ook al een paar Heilige Geest tempels. De mooiste vind je elders in São Sebastião, Santa Bãrbara, São Bartolomeu, Canadinhas. Deze plaatsen bevinden zich ten oosten en westen van Angra do Heroismo.

Stierenvechten op straat

Niet zomaar eenmalig een stierengevecht zoals we dat wel kennen uit andere steden als Pamplona, maar hier worden stieren de straten ingestuurd van mei tot oktober. Ze worden uitgedaagd, getreiterd door dappere mannen die zich op tijd uit de voeten moeten maken. De deuren en ramen worden gebarricadeerd en de bewoners smullen er pap van vanop de eerste verdieping. Na het rennen worden de stieren aan een touw gebonden, de aanhangwagen opgeduwd en terug naar de weide gebracht. En de mensen? Die beginnen te feesten.     

Wandelen op Terceira

Omdat het ‘maar’ heuvelend’ is vergeleken met andere eilanden is een wandeling op Terceira minder lastig. Om een beeld te hebben van wat er bestaat aan wandelpaden verwijzen we naar www.trails.visitazores.com

Hoe verplaats ik me?

Je kan niet overal een huurauto nemen. De busverbindingen op Terceira zijn best ok. Tussen Angra do Heroismo en Praia da Vitória bv. is er elk uur een verbinding.

Wat nog op Terceira?

 Praia da Vitória. De Baai van Praia wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van alle Azoren eilanden. Ze ligt op de oostzijde van het eiland.

Santa Bárbara. Er wordt vaak in het leven verwezen naar de heilige Barbara, maar hier betreft het een vulkaan, 1021 m hoog aan de westelijke kant van Terceira. Een kronkelende weg loopt naar de kraterrand.

São Sebastião ligt ten zuidoosten van het eiland en bezit met de gelijknamige Igreja één van de oudste kerken van de Azoren. Het is een gotische kerk met mooie fresco’s.

Centraal op het eiland vind je de Algar do Carvão. Een kraterpijp waarin je kan afdalen, 100 meter diep, via trappen.

Reviews en beoordelingen Terceira

Heb je zelf tips of opmerkingen over Terceira? Plaats je beoordeling

Geert6 december 2018

Heel nuttig, bedankt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info