São Miguel bezoeken? Info en bezienswaardigheden grootste Azoreneiland

Verken São Miguel: zijn kratermeren, pittoreske dorpjes, stranden, warmwaterbaden, ...

Van alle 9 eilanden spant São Miguel de kroon. Het grootste (759 km²), het drukstbezochte, dichtst bevolkte (140 000, meer dan de helft van de totale bevolking 9 eilanden samen), het meest veelzijdige. São Miguel legt heel wat gewicht in de politieke schaal. Het eiland zorgt voor de meeste inkomsten van allemaal mede omdat hier de meeste toeristen komen. Je hebt er bovendien naast de fenomenale uitzichten een mooi cultureel aanbod. Lees meer 

Op São Miguel vind je alles bijeen wat op andere Azoreneilanden afzonderlijk te zien is.
  • Maak kennis met São Miguel, grootste Azoreneiland
  • Cultuur proeven in hoofdstad Ponta Delgada
  • Zin in een wandeltochtje naar de kratermeren?
  • Kies voor de noordelijke of zuidelijke stranden
  • Bezoek minder bekende locaties
  • Verken de noordwestkust met een autorit
  • Neem een warmwaterbad midden een bos
Gratis reisgids downloaden

Alles waarvoor je de andere eilanden van de groep afzonderlijk zou bezoeken, vind je hier op één eiland terug: een magistraal mooie natuur met o.a. kratermeren, bossen, malse weiden, theeplantages, pittoreske dorpjes, vissershaventjes, zowel ruige (in het noorden) als ‘zachte’ stranden in het zuiden, warmwaterbaden, dolfijnen en walvissen.

Van het ene uiteinde naar het andere bedraagt de afstand bijna 64 km in de lengte, 16 km in de breedte. Maar de wegen zijn schaars en zijn natuurlijk niet allemaal kaarsrecht en vlak. Dus hou er rekening mee dat je toch een tijdje onderweg bent als je je met de wagen verplaatst.

Wat moet je gezien hebben op São Miguel?

Er is zoveel te zien, dat blijkt al uit de inleidende tekst over São Miguel. Maar je zou het eiland niet mogen verlaten zonder de hoofdstad Ponta Delgada gezien te hebben en een uitstapje naar de kratermeren rond Sete Cidades.

Weinig bekende plekjes, onbekend is onbemind

Ribeira Grande

Het is na São Miguel de grootste stad van het eiland. Weinige toeristen komen tot hier. Misschien omdat de stad aan de noordzijde ligt? Een groot zandstrand ligt er nochtans, Praia do Monte Verde. Er ligt een wandelpromenade met een zeezwembad erlangs. De rivier Ribeiro Grande snijdt de stad in twee. Er staan vijf kerken in Ribeira Grande wat op zich getuigt van de vroegere welvaart. Rijkdom werd immers gemeten aan het aantal kerken. Naast het barokke stadhuis ligt een parkje met een aantal bomen die zwaar hangende kruinen hebben en eromheen ronde banken. Aan de overzijde van het park staat de barokke kerk Igreja do Espirito Santo (bouwjaar 1827).    

Een andere kerk is de Igreja Matriz, één van de grootste kerken op de Azoren. Originele bouw in de 16de eeuw met aanpassingen in de 18de eeuw. De barokke gevel is bijzonder indrukwekkend. Ook zo de 13 vergulde altaren. 

Op het stadswapen staat een brug afgebeeld. Dit is de Ponte dos Oito Arcos. Je raadt het misschien al, een brug met 8 bogen. Een schoolvoorbeeld van de architectuur uit de 19de eeuw.  

Caldeira Velha

Ligt pal centraal in het middelpunt van het eiland maar niet dit gegeven maakt de plek speciaal. Wél een warmwater natuurbad midden in een bos. Je zwemt er in een natuurlijke rotsbassin met een klein watervalletje. Met varens en ander groen. Het lijkt wel kunstmatig aangelegd maar dat is het dus niet. De weg ernaartoe staat aangegeven. Betalend, maar kleine bijdrage. Locatie: Estrada Regional da Lagoa do Fogo, 5 km ten zuidoosten van Ribeira Grande.

Stranden

Op een eiland is het niet moeilijk om een strand te vinden. Maar toch geven we mee dat de zuidelijke zijde van São Miguel de mooiste stranden bezit. Praia das Melicias, Praia do Pópulo en heel pittoresk is het kleine strand voor de kust van Vila Franca do Campo.

Die van het noorden zijn wat ruiger en populair bij surfers (Praia dos Moinhos).  

Reviews en beoordelingen São Miguel

Heb je zelf tips of opmerkingen over São Miguel? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info