Noord- en Centraal-Portugal 10-daagse rondreis fly&drive

Verken de Dourovallei, versterkte dorpjes, Coïmbra, Guimarães, en waarom niet naar Salamanca?

Deze rondreis laat je genieten van zowel Noord- en Centraal-Portugal. Je landt op Porto en rijdt dan met de huurwagen richting Coïmbra. Je logeert drie keer in kleinschalige hotels waar de eigenaars je met charme, raad en daad zullen bijstaan. In deze rondreis bezoek je de ene dag een grote of kleine stad (Coïmbra,Guimarães, Aveiro zijn enkele voorbeelden) en een andere dag laat je je verwennen met een wellnesskuur of maak je een tochtje met een ezel. Maar gewoon relaxen bij het zwembad, genieten van de lokale lekkere wijnen, zalig vertoeven langs de oevers van de Dourorivier tot zelfs een uitstap tot in Salamanca (Spanje). Het kan allemaal. Lees meer        

Variatie ten top in deze rondreis: natuur, cultuur, gastronomie en ook nog het Portugese Venetië, excursie Salamanca, wellness, ...
  • Genieten van charmehotelletjes met extra persoonlijke toets
  • Inclusief logies met ontbijtbuffet, vlucht h/t Brussel-Porto en huurwagen
  • Bezoek aan Coïmbra, Guimarães, Aveiro, ...
  • Mogelijkheid tot excursie naar het Spaanse Salamanca
  • Verkenning van Dourovallei, Serra da Marofa
  • Proeven en genieten van lokale wijnen 
Vraag een offerte aanva. € 599,-
599Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

10-daags programma Noord en  Centraal-Portugal

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen. 

3 nachten in Alegre Hotel Luso in Luso

Het hotelletje is een historisch pand waar charme, gezelligheid hand in hand gaan met cultuur en geschiedenis. Mooie grote tuin, een buitenzwembad. Verschillende restaurants in de omgeving. Kamers zijn eenvoudig maar bieden prima comfort.  

Dag 1: Heenreis. 
Vanaf de luchthaven van Porto is er een rit van 120 kilometer naar je eerste verblijfplaats in Luso. Ter plaatse relaxen of even het gezellige vestingstadje Luso al gaan verkennen.

Dag 2: Natuurgebied Buçaco of verwennerij kuuroord of bezoek aan Aveiro (50 km)
Buçaco beschikt over een bos (mata do bussaco) in een bergachtige omgeving (Serra do Buçaco). Je kan er vanaf je logies te voet heen (2,5 km). Meer dan 400 inheemse en 300 uitheemse boomsoorten en vele bloemen. Midden het bos staat een koninklijk jachtslot, een overblijfsel uit de 19de eeuw toen koningen van Portugal er zich nog ophielden.   

Wie rust en verwennerij zoekt kan in Luso naar de thermen. Ze behoren tot één van de bekendste in Portugal. Aveiro wordt ook wel eens het Venetië van Portugal genoemd. De kanalen en brugjes vormen er een attractie. Met platbodem bootjes kan je er op varen. Je treft er ook en museum in een vroeger klooster met schilderijen, beeldhouwwerk, meubilair, zilverwerk.

Dag 3: Coïmbra (26 km)
Maak zeker een halve dag vrij voor een bezoek aan deze bekende historische universiteitsstad. Schilderachtige straatjes, op en af, laten je het mooiste van Coïmbra zien: de kathedralen (oude en nieuwe), gebouwen van de oude universiteit. Wie nog wat tijd over heeft, kan de botanische tuin ten zuiden van de oude stad nog bezoeken. En/of bezoek aan de stad Viseu (kathedraal, waardevol museum).   

3 nachten in Casa da Cisterna in Figueira de Castelo Rodrigo

Charmante B&B binnen de muren van het Castelo Rodrigo. Klein buitenzwembad, mooie tuin. Warme ontvangst door Ana en Antonio. Kleinschalig maar dat zorgt voor veel sfeer, gezellligheid. Ideale ligging nabij Dourovallei. Een ezeltochtje is mogelijk maar evengoed een nachtelijk bezoek aan prehistorische gravures, ... Het dorpje is pittoresk en ligt in een groen landschap .   

Dag 4: Transfer Alegre Hotel Luso naar Casa da Cisterna: 180 km 
Al even proeven van de nieuwe omgeving. Of een bezoek aan Figueira de Castelo Rodrigo met een klooster, een kerkje en 3 km buiten het dorp liggen de kasteelruïnes van Castel Rodrigo.

Dag 5: Natuurpark, een tochtje met de ezel of naar Spanje?
Niet ver van je verblijf bevindt zich het Parque Natural de Arribes del Duero dat zowel langs de Portugese als Spaanse grens ligt. Of een tochtje met de ezel met lekkers in de picknickmand. Eens iets anders als excursie. 

Naar Spanje? Bezoek er Salamanca, 150 km heen en je bent er. Voor diegene die niet kijken op een kilometer rijden is er de gelegenheid om Salamanca te bezoeken. We steken dus de Portugees-Spaanse grens over. De Plaza Mayor in Salamanca is één van de meest sfeervolle pleinen van Spanje. De kathedraal en de universiteitsgebouwen hebben zo’n prachtige bouwstijl dat je deze niet snel zal vergeten. Het loont dus echt de moeite.

Dag 6: Versterkte dorpen van de Serra da Marofa (160 km)
Deze keer zoeken we een paar dorpjes uit in de natuur van de Serra da Marofa. Het zijn versterkte bergdorpen die in de middeleeuwen langs de Spaanse grens over zowat een kleine 100 km een verdedigingslinie vormden. Behalve je logeerdorpje kan je nog naar Almeida (22 km), dorpje midden in een versterkte omwalling met meerdere kastelen, bastions. Er is een militair museum in de kazematten. Of ook naar Pinhel (25 km) waar je donjons vindt, keienstraatjes, oude huizen, een klein museum, de Igreja Santa Maria do Castelo, ...

3 nachten in Quinta do Ervedal Hotel Rural in Santa Marinha do Zêzere

Een zeer populaire quinta, centraal gelegen in de Dourovallei. Je kan er verblijven in halfpension, de gerechten zijn bereid door de eigenares. Je beschikt er over een buitenzwembad, kan in de omgeving allerlei activiteiten doen.

Dag 7: Transfer van Casa da Cisterna naar Quinta do Ervedal: 180 km. Wennen aan de nieuwe omgeving in de schitterende Dourovallei. Geef je ogen de kost.

Dag 8: Bezoek aan Guimarães (75 km), ooit de eerste hoofdstad van Portugal. UNESCO-Werelderfgoed met het historische centrum. Boven de stad heb je het Castelo, één van de 7 wonderen van Portugal. Alle bezienswaardigheden liggen er dicht bij elkaar. Een korte wandeling laat je het mooiste en beste zien van de stad.

Dag 9: De Dourovallei verkennen met dorpjes Peso da Régua (wijnen) op 16 km, Lamego (heiligdom en barok) op 30 km, Pinhao (centrum van portwijn aan samenvloeiing Douro-Pinhãorivier) op 45 km.

Dag 10: Terugreis luchthaven van Porto (transfer van ca. 90 km).

Rondreis Noord- en Centraal-Portugal op kaart

Vraag een offerte aan

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord- en Centraal-Portugal 10-daagse rondreis fly&drive? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info