Porto en Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly&drive

Verken de Dourovallei, versterkte dorpjes, Coïmbra, Porto en waarom niet naar Salamanca?

Deze rondreis laat je genieten van zowel Porto, de Dourovallei als Centraal-Portugal. Je landt op Porto en na een verblijf gaat het verder langs de Dourovallei tot aan de grens met Spanje. In Castelo Rodrigo ontdek je totaal onbekende zaken, wandel je door een prachtige natuur en geniet je vooral van de rust want andere toeristen zijn ver weg. Maar van hieruit kan je ook een uitstap maken naar de prachtige Spaanse stad Salamanca. Je eindigt deze rondreis in Centraal-Portugal, in Arganil. De bekendste en meest dichtbije stad is Coïmbra, de universiteitsstad van Portugal met een onvergetelijk historisch centrum. Nog even genieten van de natuur? Dat kan in de Serra da Estrela. Lees meer        

Variatie ten top in deze rondreis: natuur, cultuur, gastronomie en ook nog het Spaanse Salamanca  ...
  • Genieten van charmehotelletjes met extra persoonlijke toets
  • Inclusief logies met ontbijtbuffet, vlucht h/t Brussel-Porto en huurwagen
  • Bezoek aan Coïmbra, Porto en twee natuurparken
  • Mogelijkheid tot excursie naar het Spaanse Salamanca
  • Verkenning van de Dourovallei van Porto tot aan de grens
  • Proeven en genieten van lokale wijnen 
839Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

9-daags programma Porto en Centraal-Portugal

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen. 

2 nachten in Porto: Hotel Dom Henrique ****
Een perfecte ligging in het historisch hart van Porto. Zelfs de autovrije winkelstraat in het commercieel hart van Porto ligt maar op een boogscheut. Bezienswaardigheden in het centrum op wandelafstand. Metro op 300 meter. Kamers met airco en gratis WiFi.

Dag 1: aankomst in Porto, een eerste verkenning?
Dag 2: bezoek Porto: met onze wandelroute in Porto kom je langs alle bezienswaardigheden. Zo mis je niets op een kort tijdsbestek.

3 nachten in Casa da Cisterna in Figueira de Castelo Rodrigo
Charmante B&B binnen de muren van het Castelo Rodrigo. Klein buitenzwembad, mooie tuin. Warme ontvangst door Ana en Antonio. Kleinschalig maar dat zorgt voor veel sfeer, gezellligheid. Ideale ligging nabij Dourovallei. Een ezeltochtje is mogelijk maar evengoed een nachtelijk bezoek aan prehistorische gravures, ... Het dorpje is pittoresk en ligt in een groen landschap .   

Dag 3: Transfer Porto naar Casa da Cisterna: 260 km 
Al even proeven van de nieuwe omgeving. Of een bezoek aan Figueira de Castelo Rodrigo met een klooster, een kerkje en 3 km buiten het dorp liggen de kasteelruïnes van Castel Rodrigo.

Dag 4: Natuurpark, een tochtje met de ezel of naar Spanje?
Niet ver van je verblijf bevindt zich het Parque Natural de Arribes del Duero dat zowel langs de Portugese als Spaanse grens ligt. Of een tochtje met de ezel met lekkers in de picknickmand. Eens iets anders als excursie. 

Naar Spanje? Bezoek er Salamanca, 150 km heen en je bent er. Voor diegene die niet kijken op een kilometer rijden is er de gelegenheid om Salamanca te bezoeken. We steken dus de Portugees-Spaanse grens over. De Plaza Mayor in Salamanca is één van de meest sfeervolle pleinen van Spanje. De kathedraal en de universiteitsgebouwen hebben zo’n prachtige bouwstijl dat je deze niet snel zal vergeten. Het loont dus echt de moeite.

Dag 5: Versterkte dorpen van de Serra da Marofa (160 km)
Deze keer zoeken we een paar dorpjes uit in de natuur van de Serra da Marofa. Het zijn versterkte bergdorpen die in de middeleeuwen langs de Spaanse grens over zowat een kleine 100 km een verdedigingslinie vormden. Behalve je logeerdorpje kan je nog naar Almeida (22 km), dorpje midden in een versterkte omwalling met meerdere kastelen, bastions. Er is een militair museum in de kazematten. Of ook naar Pinhel (25 km) waar je donjons vindt, keienstraatjes, oude huizen, een klein museum, de Igreja Santa Maria do Castelo, ...

3 nachten in Quinta da Palmeira in Cerdeira (Arganil).
Een quinta met charme, gezelligheid en fijne luxe. Buitenzwembad, mooi terras, knap uitzicht op de natuur: uitlopers van de Serra da Estela. Deze streek wordt ook wel eens het groene hart van Centraal-Portugal genoemd.

Dag 6: Vanaf je vorig hotel is het ca. 200 kilometer rijden. Ter plaatse relaxen of al een verkenning van het gemoedelijke dorpje Arganil waartoe Cerdeira behoort.

Dag 7: Coïmbra (120 km h/t) bezoeken. Maak zeker een halve dag vrij voor een bezoek aan deze bekende historische universiteitsstad. Schilderachtige straatjes, op en af, laten je het mooiste van Coïmbra zien: de kathedralen (oude en nieuwe), gebouwen van de oude universiteit. Wie nog wat tijd over heeft, kan de botanische tuin ten zuiden van de oude stad nog bezoeken.  

Dag 8: Mato do Buçaco (110 km h/t). Maak vanuit het kuuroord Luso een wandeling naar het unieke bos van Mato do Buçaco. Meer dan 400 inheemse en 300 uitheemse boomsoorten, daarnaast de vele soorten bloemen.  

OF Natuurpark Serra da Estrela (150 km h/t). Je moet maar een 30-tal kilometer rijden om al in het natuurpark te geraken. Rij naar een centraal punt van waaruit je wandelingen kan doen. De Serra da Estrela is de belangrijkste bergketen van Portugal.

Dag 9: Terugreis luchthaven van Porto (transfer van ca. 171 km).

Rondreis Porto  en Centraal-Portugal op kaart

Vraag een prijsofferte aan

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Porto en Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly&drive? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info