Bezoek het indrukwekkende Guimaraes in Portugal

Ontdek het paleis Paço dos Duques de Bragança en het oude stadscentrum

Guimarães, gesticht in de 10de eeuw door ene graaf Vimara Peres, heeft zijn middeleeuws karakter deels kunnen bewaren in het oude stadscentrum. Omwille van zijn historisch middeleeuws centrum kreeg Guimarães in 2001 een plaats op de lijst van het Unesco Werelderfgoed.

Het ligt in het district Braga, heeft een oppervlakte van 242 km³. In het centrum wemelt het van gezellige pleintjes met talloze restaurantjes, cafeetjes, kerken, paleizen en musea. In 2012 was Guimarães de Culturele Hoofdstad van Europa. Het is een aangename en rustige stad met weinig verkeer. In het oude centrum zijn er veel kleinschalige winkels. Kortom het is een ideale stad om eens rustig te slenteren en te genieten. Lees meer

Guimarães stond aan de wieg van Portugal.
 • Alle promoties Noord-Portugal 3 tot 9 dagen

  Alle promoties Noord-Portugal 4 tot 8 dagen

  Een ruime keuze met o.m. een rondreis fly&drive, verblijven in half pension, aan zee of in het binnenland. Ook met wellness en bijhorende behandelingen. Laat je verrassen door inbegrepen lokale bezoeken. 
  va. € 349 - Boek nu
 • Verken het middeleeuwse centrum
 • Flaneren tussen pleinen en paleizen
 • Bezoek kerken en kloosters
 • Genieten van cafeetjes en restaurantjes 
 • Zoeken naar de sporen van Guimarães
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Wandel door het oude stadscentrum van Guimaraes

Guimarães was de eerste hoofdstad van Portugal, rond 1128, maar moest de fakkel doorgeven aan Porto en later aan Lissabon. Toch heeft de stad een plaats gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dankzij het prachtige historische stadscentrum. Van dit stadscentrum is de meest indrukwekkende straat de Rua de Santa Maria. In deze gehele straat vind je oude huizen die zijn versierd met beelden. Lees er alles over op de pagina bezienswaardigheden.

Bezichtig het Castelo

Boven de stad Guimaraes in Portugal rijst het Castelo uit. De oorsprong van het kasteel gaat terug naar de 10e eeuw, maar werd in de loop der tijd wel versterkt. Deze bezienswaardigheid is open voor publiek en hoort bij de 'zeven wonderen van Portugal'. Lees meer.

Parkeren

Bij ons bezoek namen we de ondergrondse betalende parking ten zuiden van het kasteel (zie kaart). Voor de GPS geef je in: Largo Condesso da Mumadona. Mumadona is ook de naam van de parking. Soms is het ook op de gps alleen te vinden als Parque Condesso …
GPS-coördinaten: N 041°26’43.29”    W 008°17’27.47”

Verken de Nossa Senhora da Oliveira en andere bezienswaardigheden

Net als het paleis zijn ook de twee kerken in Guimaraes geopend voor bezoekers. De belangrijkste van deze twee is de Nossa Senhora da Oliveira, wat vrij vertaald de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Olijfboom betekend. Naast het paleis is het ook mogelijk een viertal kleinere musea te bezoeken. Lees er alles over op de pagina bezienswaardigheden.

Meer toeristische informatie kan je vinden op: www.guimaraesturismo.com.

Reviews en beoordelingen Guimaraes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Breng een bezoek aan het indrukwekkende Guimaraes in Portugal? Plaats je beoordeling

Willy21 december 2022

Goede reisgids voor bezoek aan de streek.

Frederik Verstraeten11 februari 2019

Interessante reisgids voor stadsbezoek aan Guimaraes

Jozef19 juni 2017

Zoals gewoonlijk leerrijk en interessante tips.

Eric Lornoy1 mei 2017

Goede gids

Jan Geluk11 oktober 2016

Guimarães is een prachtige plaats en de reisgids Noord-Portugal was erg nuttig bij het verkennen van het stadje.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info